Burrel S12HD+SMS käyttöönotto ja aloitus

  • 20 elokuu 2020
  • 1 kommentti
  • 366 katselukerrat

Burrel riistakamera on otettu käyttöön. Sitä on käytetty valvontakamerana sekä mökillä, että veneellä. Nyt viimeisimpänä asennuskohteena on ollut vene, jossa kameran kuvista on mahdollista nähdä veneen liikkuminen laiturikiinnityksessä ja mahdollisten ulkopuolisten ihmisten veneelle tuleminen.

 

Aloituksen osalta harmillinen yllätys oli, ettei paketissa ollutkaan paristoja ja muistikorttia. Itselleni se aiheutti ylimääräisen kauppareissun mökiltä kaupunkiin.  

Toinen aihe, joka otti hiukan enemmän aikaa asetuksissa, oli se ettei missään tapauksessa kannata laittaa laitteeseen oman sähköpostitilin asetuksia, vaan käyttää laitteen “automaattisesti” luomaa Burrel-tiliä. Kuvat lähetetään sen kautta käyttäjän itse ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. MIkäli laitteeseen omilla tiedoillaan tilin, seuraa havaintoni mukaan melkoinen määrä ongelmia. Tämän asian ymmärtämiseen hukkui reilun päivän verran aikaa.

 

Käyttöohjeen pohjalta on minulle jäänyt hiukan epäselväksi millä tavalla laitteen saa lähettämään myös videoita. Tällä hetkellä onnistuu vain kuvien lähettäminen.

 

Paristokulutuksen osalta näyttäisi olevan niin, että paristot kestävät noin viisi viikkoa. Pidän sitä hiukan lyhyenä aikana. Nyt kuitenkin eletään kesäaikaa, jolloin alhainen lämpötila ei aiheuta paristojen purkautumista..

 

Asennuksen sain tehtyä veneelle lähes kiinteästi. Porasin kaksi reikää rosterivalomastoon ja Burrelin takakannen reiän läpi työnsin lyhennetyn kierretangon. Takakannen reiän suojasin kutistesukalla, jottei kierteet vahingoita muovia. Lisäksi löysin veneen tarvikevarastosta kierretankoon sopivat sormiruuvit. Asennuspaikka on lähes täydellinen. Pientä säätöä toki voisi tehdä. Mikä tärkeintä sivullisen on vaikea tunnistaa missä kamera on asennettuna.

Mielestäni kuvanlaatu on riittävä jopa hämärässä.

Videot ja kameran kauko-ohjaus viesteillä on vielä kokeilematta.
 

Vene ja mökki


1 kommentti

Käyttäjätaso 4

Nostelen tännekin, että joissakin S12 ja Edge-mallin Burreleissa on ollut lähetysongelmia kesän aikana, niin Burrel on nyt noille kyseisille laitteille julkaissut korjaavan päivityksen: https://alaska1795.fi/pages/burrel-tuotetuki :smile:

Osallistu keskusteluun