Vastattu

Huawei B525:n IPv6-yhteydet ulkoa

  • 15 September 2017
  • 3 kommenttia
  • 1549 katselukerrat

Hei!

Toivottavasti joku on jo ehtinyt painia saman ongelman parissa ja löytänyt ratkaisun:

Päivitin hitaaksi käyneen ja pätkineen Elisa Viihteen ADSL:n viikko sitten otsikon Huawein 4G-reitittimeksi, jonka ostin Elisalta. Nopeuden, perus nettikäytön ja Viihteen katselun puolesta kaikki on pelannut hyvin.

Sisäverkossani on kuitenkin IP-kameroita ja niille NVR-tallennin, joihin olin vanhassa systeemissä IPv4:llä DDNS:n kautta yhteydessä kännykällä. Palstalta ja muualta lukemani mukaan tähän julkisen IPv4-osoitteen lisäpalvelun mukana menetettäisiin osa liittymän nopeudesta. Siksi siirsin tämän kamerasysteemin, sisäverkon viimeiset IPv4-laitteet IPv6-osoitteisiksi -- siinä uskossa että IPv6-osoitteet lähtökohtaisesti ovat aina julkisia. Migraatio sujui teknisesti siten hyvin, että sisäverkossa WLANilla kiinni ollessa kaikki pelaa niin kuin pitääkin ja saan IPv6:lla kuvan striimattua kaikkiin kokeilemiini kännyköihin ja ohjelmiin. IPv6-yhteydet ulos toimivat niin kuin pitääkin ja laitteille jaettiin nätisti nimipalvelimelta nimetkin.

IPv6-yhteydenotto ulkoverkon suunnasta ei kuitenkaan toimi, lainkaan, vaan pysähtyy joko B525-reitittimeen tai jo sen ulkopuolelle. IPv4 -aikana olisin vain tehnyt reitittimeen porttiohjauksen, mutta Huawein virtuaalipalvelin -sivu tai DMZ ei hyväksy IPv6 -osoitteita. Kytkin reitittimen palomuurinkin kokeeksi pois, ilman vaikutusta.

Kysymykseni ovat:
- Onko Elisan palvelimilla IPv6 -liikenteelle joku palomuuri välissä? Voiko siihen pyytää tekemään osoitteeseeni yhden portin reiän, eli porttiohjauksen?
- Vai onko ongelmana sittenkin B525:n palomuuri, joka ei kytkeydykään pois? Auttaako silloin vaihtaminen johonkin toiseen Elisan myymään reitittimeen? Asettaminen sillaksi ja sen perään joku monipuolisempi palomuuri/reititin?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Michael77 16 September 2017, 18:47

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Vastailenpa omaan postiini, kun kerran löysin toimivan ratkaisun -- jos en kuitenkaan vastausta alkuperäisiin kysymyksiini IPv6:sta. Mutta ehkä löytämästäni on jollekulle hyötyä.

Päivitin Dahuan NVR:n ohjelmiston, jossa oli uutena ominaisuutena P2P-yhteys; asetussivulla QR-koodi joka skannataan kännykän iDMSS-katseluohjelmalla. Käyttöliittymä ei antanut mitään vihiä, tehdäänkö yhteys IPv4:llä vai IPv6:lla, mutta testailen jossain vaiheessa vaikka ottamalla NVR:stä IPv6:n gatewayn tiedot kokeeksi pois.
Käyttäjätaso 3

Törmäsin myös samaan. Tässäkin huawein reitittimessä on ipv6 palomuuri, jota ei saa pois. Asetukset vaikuttaa vain ipv4 puolelle. Muuta vaihtoehtoa ei taida olla, kuin koko reitittimen vaihto. ZTE malleissa on toistaiseksi ollut yhteydet ulkopäin mahdollisia ipv6:lla. Tuota ssh:ta itse tarvisin.  Harmi… muuten hyvä reititin, mutta pilattu pienellä asialla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Valitettavasti monien modeemien IPv6-toteutukset ovat todellakin vielä aivan lapsenkengissään.

Esimerkiksi Huawei B315s-22 ohjelmistossa 21.333.01.03.983 ei ole ensimmäistäkään IPv6 liittyvää asetusta. Käytännössä se on sitten aina päällä, joka ei lainkaan naurata.

Minulla on kaksi internet-yhteyttä samassa lähiverkossa ja B315s-22 DHCP-palvelin on kytketty pois päältä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta SLAAC:iin, joka on aina ja ikuisesti päällä.

Nyt B315s-22 huutaa verkkoon kuin seireeni ja houkuttelee kaikki laitteet käyttämään IPv6-yhteyttään, vaikka ainoastaan parin manuaalisesti asetetun laitteen olisi tarkoitus käyttää B315s-22 yhteyttä.

Jotta saan seireenihuudot kuriin, joudun eristämään B315s-22 verkosta ylimääräisellä reitittimellä.

Jos tämä nyt yhtään lohduttaa, niin myöskään Elisa B715 nykyisellä laiteohjelmistoversiolla IPv6 ei saa toimimaan.