Vastattu

Matkapuhelinverkon sovitinasetukset Windows 10

  • 28 huhtikuu 2020
  • 8 kommenttia
  • 790 katselukerrat

Hei!

Käytän läppärissäni SIM-kortilla Elisan (LTE) Matkapuhelinverkkoa.

Yritin kontrolloida etä-työpöydällä Ethernet-yhteydellä toista konetta, joten säädin koneeni verkkojen sovitinasetuksia. Samalla onnistuin sotkemaan Matkapuhelinverkkoni sovitinasetukset, joten koneeni osaa luonnollisesti yhdistää Matkapuhelinverkkoon, mutta verkko toteaa että yhteyttä verkkoon ei ole. Miten saisin sovitinasetukset korjattua, jotta Matkapuhelinverkko toimisi taas normaalisti? (Yritin jo käynnistää koneen uudelleen, mutta tämä ei auttanut.)

Kiitos jo etukäteen avusta!

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi JannePietila 29 huhtikuu 2020, 09:32

Sain homman ratkaistua. Piti asettaa Matkapuhelinverkolle automaattinen IP-osoitteen ja DNS-palvelimen osoitteen varaaminen (IPv4).

Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moro @JannePietila ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) No jopas :O Tota noin, mitä asetuksia siellä on tarjolla mitä tuo tahtoo? Karkealla lonkka-arviolla sanoisin että sieltä on voinut esim ihan vain APN (yhteyspisteosoite) tipahtaa rytäkässä pois ja ongelma korjautuu kun laitat sen takas asetuksiin, oikea asetus siihen on “internet” ilman lainausmerkkejä

Muokkailin paikassa Ohjauspaneeli/Verkko ja Internet/Verkkoyhteydet/ (pääsee Kohdasta Verkko- ja Jakamiskeskus → Muuta sovittimen asetuksia) eri yhteyksien jakamisasetuksia.

Voisin kokeilla tuota APN asetusta. Mistä sen saa siis laitettua?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Nyt en suoraan osaakkaan sanoa kun itellä ei oo ollut ikinä koneessa suoraan SIM-korttisovitinta vaan oon aina jonkun muun laitteen kautta tuon yhteyden jakanut :/ 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

https://support.microsoft.com/fi-fi/help/3160433/windows-10-device-can-t-connect-to-mobile-broadband-after-over-the-air

 

Tommosen bongasin, vaikkei toi itsessään olekaan nyt todennäköisesti tämän ongelman juurisyy, on siellä kuitenkin lopussa kuva mikä auttoi vähän ehkä mua saamaan kiinni mistä liikkeelle. Eli ton kuvan mukaiseen kohtaan jos navigoit niin siellä on toi “Change adapter options”. Voisi olla siis APN tuolla piilossa mikäli Windowsin logiikka menee yksiin omani kanssa :D 

Selvä, kiitos kuitenkin avusta. :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Eipä mitään :) Toivottavasti tuosta löytyy edes jotain apua että löytyisi oikea paikka säätää yhteyttä kuntoon ja jos keksit vian niin käy toki tänne kertomassa vielä että mistä oli kyse! :)

Sain homman ratkaistua. Piti asettaa Matkapuhelinverkolle automaattinen IP-osoitteen ja DNS-palvelimen osoitteen varaaminen (IPv4).

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Noniin hyvä, että homma ratkesi! :)

Osallistu keskusteluun