Vastattu

Miksi Huawei 5G CPE Pro luo (HiddenSSID) nimisen verkon?

  • 23 June 2020
  • 2 kommenttia
  • 1300 katselukerrat

Kyseisen purkin kanssa hieman ongelmia. Koetan saada wifiin tehoa, kun nopeus tippuu kymmenesosaan mitä saan purkista suoraan piuhalla. Ajattelin ensin lähteä testaamaan wifi analysoijalla ja katsoa millaisia verkkoja tässä lähimaastossa on. Selkeästi huomaan, että joudun vaihtamaan omien verkkojen kanavaa ja pistin oman kanavalle 13. Kuvassa on vain murto-osa noista alueen verkoista. Jostakin syystä nuo suurempi numeroiset kanavat olivat tyhjillään.

 

 

Nyt siis pari kysymystä tähän liittyen.

  1. Jos kytken langattoman verkon tilaan “5 GHz preferred”, pitäisikö verkon näkyä wifi analyysissä sekä 2.4GHz että 5GHz puolella? Jos mä laitan nämä erikseen, ei 5GHz verkko tule silti analysoijaan näkyviin. Taitaa mun Android olla sen verran vanha, että tukeekohan edes 5GHz :)
  2. Minkä piilotetun SSID:n tää purkki luo? Analysoijalla näkyy HiddenSSID verkko ja se on samassa kanavassa kuin oma 2.4GHz verkko. Kun vaihdan oman wifin kanavaa tämä HiddenSSID seuraa mukana. Pakko liittyä jotenkin tähän purkkiin, Frequenzy on täysin sama ja MAC osoitekin on kahta viimeistä lukua myöden sama (...53:58 vs. ...53:54). Pystyykö tuon poistamaan mistään?

Keskustelin myös Elisan tuen kanssa tänään purkin “Mobile Network Searching” asetuksista, kun ne ovat vain “Auto” valinnassa ja niitä ei pääse muuttamaan. Tuesta sanottiin, että johtuu suoraan Huawein ohjelmistopäivityksestä. Sinällään outoa, kun olen kuitenkin manuaalista lukenut, että näitä pystyy muuttamaan. Haluaisin pakottaa 5G yhteyden ja testata sen toimivuutta, mutta nyt ottaa aina yhteyden 4G mastoon. Onko joku päässyt tätä asetusta säätämään?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Nebulus 25 June 2020, 09:51

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

5G-yhteyttä ei voi vielä pakottaa, koska se toimii lisäkerroksena 4G:n kanssa, ei yksinään. Siksi sitä ei voi lukita pelkästään käyttöön. Ehkä tänä vuonna tai ensi vuonna näemme nykyisten NSA (Non Stand-Alone) verkkojen lisäksi SA (Stand Alone)verkkoja.

 

 

Pakko vielä itse kommentoida tähän, kun kyselin vastaavia Huawein tuesta.

5G lukituksen puuttumisesta sanottiin, että johtuu firmwaren versiosta. Toiminto on kyllä tuotteessa mukana. Elisan teknisestä tuesta sanottiin, että viimeisimmän firmware saa suoraan pyytämällä Huaweilta. Huaweilta taas sanottiin, että kyseessä on Elisan myymä tuote ja silloin firmware tulee Elisalta :joy:

Tuo piilotettu verkko on vielä selvityksessä Huaweilla.