Vastattu

Whatsapp / liittymätyyppi

  • 4 June 2020
  • 9 kommenttia
  • 1493 katselukerrat

Ostin android tabletin ja siihen Elisa saunalahti mobiililaajakaista super 4G -liittymän. Asensin whatsappin, mutta se ei tunnista yhteystietojani. Johtuukohan tämä nyt siitä että liittymässä ei ole puheliittymää? Saako sen lisättyä jälkeenpäin?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 4 June 2020, 07:26

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Johtuukohan tämä nyt siitä että liittymässä ei ole puheliittymää?

Ei. Whatsapp ei käytä piirikytkentäisiä puheluita mihinkään. Se käyttää rekisteröintiin tekstiviestejä ja sen jälkeen pelkästään internettiä.

Whatsapp ei tue rinnakkaispuhelimia. Onhan tabletti ainoa laite, jolla käytät Whatsappia?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Tulee mieleen, että voiko tabletilla soittaa normaaleja puheluja vai onko sim ainoastaan datakäyttöä varten. Jos sillä ei voi soittaa, niin Whatsapp ei ehkä tunnista yhteystietoja oikein.

Rinnakkaispuhelimeen tämä saattaa liittyä. Asentelen hieman eri tavalla (uuden gmail-tilin avulla). Katsotaan auttaako asiaan. Kiitos vinkeistä.

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Tällä hetkellä Whatsupin saa laitettua vain yhteen mobiiliin kerralla. Mulla toimii joko puhelimessa tai tabletissa. Muistaakseni Whatsup on sidottu puhelinnumeroon. Kotona käytän Whatsuppia pääasiassa tietokoneella.

Kiitos, tässä oli kyllä eri puhelinnumero mutta laitteeseen kytkemäni gmail-tili sisälsi yhteystietoja jotka synkronoituivat laitteelle. Whatsapp ei kutenkaan pitänyt niitä kelvollisina whatsapp-yhteystietoina. Poistin luomani whatsapp-tilin kokonaan ja loin uuden jolloin hokus pokus kaikki toimii. En tiedä mitä tapahtui mutta olen nyt tyytyväinen :-)
 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

@Limerick Vinkki: Telegram on myös hyvä vaihtoehto. Se toimii usealla laitteella yhtäaikaa toisin kuin Whatsapp. Ja parempi tietoturva kun ne on panostanu siihen kunnolla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Tulee mieleen, että voiko tabletilla soittaa normaaleja puheluja vai onko sim ainoastaan datakäyttöä varten.

Siis kumpi, tabletti vai sim?

Sim-kortilla ei ole väliä, koska Whatsapp ei soita tavallisia piirikytkentäisiä puheluita.

Mutta sillä, osaako tabletti ylipäätään tavalliset piirikytkentäiset puhelut, saattaisikin olla merkitystä. Mikäli puhelutukea ei ole, tabletista on saatettu jättää myös yhteystietosovellus pois.

Tätä voisi yrittää kiertää asentamalla tablettiin Google Contacts sovelluksen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Tablettia tarkoitin. Aikoinaan minulla oli Samsung tabletti sim-kortilla ja sillä pystyi soittamaan puheluita. Laite muuten oli melko karmea, nyt onkin ollut  ipad jo monta vuotta. Sim kortillisella ipadilla taas ei ilmeisesti pysty soittamaan puheluita, vaikka liittymä tukisi puheluita.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ipadeillä ei voi soittaa lainkaan perinteisiä puheluita.

Android-laitteilla tämä on sitten ihan valmistajasta ja mallista kiinni.

Esimerkiksi Samsung SM-T805 ja Huawei MediaPad T3 10 WiFi+LTE voi puhua puheluita.

Joillakin valmistajilla puhelutuki voi olla myös alueellinen ominaisuus. Kaverilla on tabletti, jolla ei voi puhua eurooppalaisella laiteohjelmistolla. Mutta jos siihen pakottaisi aasialaisen laiteohjelmiston, puhelutkin onnistuisivat.