ZTE MC801A tipahti pois 5G yhteydeltä

  • 14 November 2020
  • 5 kommenttia
  • 549 katselukerrat

Ensimmäinen posti täällä - ihmettelen Elisa 5G verkon viimeaikaisia muutoksia ja ZTE MC801A reitittimen käytöstä. Setup on seuraava:

  • Elisan b13 firmikseen päivittynyt ZTE MC801A reititin
  • Laadukas ulkoantenni (Dawn Comms MIMO paneeliantenni hyvillä johdoilla + adapterit TS-9 liittimiin reitittimessä), parvekkeella, suunnattu 550 m päässä olevaa mastoa kohti
  • Aiemmin osoitteen 5G peitoksi annettiin Elisan peittokartalla 3 tähteä, nyttemmin 2 tähteä
    • Signaalitasot olivat 5G osalta -90...-96 dBm, B13 firmispäivityksen jälkeen tippu alemmas, n. -95..103 dBm. Tosin silloinkin saattoi käväistä -90 dBm nurkilla.
    • 4G ankkuritaajuuden signaali voi olla -90 dBm tai jopa vain -110 dBm, solusta ja tähtien asennosta riippuen
    • Naapuritalon tiilikattoa ja puustoa välissä, ei suoraa näköyhteyttä mastoon
    • Sijainti: Hakuninmaa, Helsinki
  • Reititin jakaa netin kytkimien kautta lanka-ethernettiin ja ax-wifinä
  • 300 Mbps Elisa Saunalahti 5G laajakaistaliittymä

Tilanne: viime päivät reititin on ollut 5G puoli pimeänä, 4G puolella CA comboja kuorman mukaan mutta 5G ei ole enää yhteydessä. Reitintä on buuttailtu ilman muutosta tilanteeseen. 4G verkko on ruuhka-aikojen ulkopuolella ihan vauhdikas ja liittymän mukainen 300 Mbps on realismia. Ruuhka-aikoina vaihtelee paljon ja 5G:n puute, alueella ja laitteilla joilla pitäisi toimia, harmittaa.

Kuitu lähtee kyllä tilaukseen näillä eväillä koska etätyöt ja TV striimaukset eivät ole riittävän luotettavia. Faiv Dzii ei tunnu lunastavan markkinointilupausta, TV kamppis on kyllä ihan viihdyttävä.


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Muista lukea kuitusopimuksen pienellä präntätty teksti lähetysnopeudesta ja valise kuitutoimittaja, jolta löytyy käyttöösi sopiva tuote!

10 Mbit/s kuituliittymä riittää toki peruskäyttöön, mutta striimaamisen aikana ei sitten välttämättä pysty tekemään mitään muuta samanaikaisesti.

Elisan kuituliittymät ovat valitettavasti markkinoiden hitaimpia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @Coera ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Tutkitaas tota vähän tarkemmin toki meidän puoleltakin :) Lisäilekkö vielä profiiliisi asiakasnumeron niin päästään tilanteen tasalle paremmin täältä käsin moderaattorien toimesta? :) 

Lisäsin asiakasnumeron.

Ilmeisesti tukarissa on puuhattu jotain koska nyt 5G on palannut ja entistä voimakkaamilla signaaleilla! Nyt siis 5G RSRP vaihtelee -87 dBm .. -95 dBm haarukassa, SINR 28-31 dB ja 4G ankkuri B20 on niinkin vahva kuin -77 dBm (toki myös hitaampi uplink ja korkeampi latenssi yleensä tällä).

Tuo pelkkä-4G tilanne oli siis päällä pe-su ajan suunnilleen ja nyt on kenties jotain asetuksia tehty.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

@Coera 
Okei noniin hyvä, että nopeudet on taas parantuneet. Onko yhteys säilynyt hyvänä nyt tämän alkuviikon? 

On säilynyt, en ole nopeustestejä joutanut kesken työpäivän Teams maratonien ajamaan mutta samaan aikaan on ollut menestyksekästä 4K streamauskäyttöä ja iltaisin jopa parikin telkkaria ja iPadia näissä hommissa ongelmitta. Sormet ristissä että tilanne pysyisi jatkossakin vakaana.