Cybook Muse HD on todella huono ostos

  • 11 July 2017
  • 7 kommenttia
  • 3126 katselukerrat

Cybook Muse HD on todella huono ja siihen nähden kallis laite.
Yritin kaksi päivää saada sitä toimimaan. Sitten kyllästyin ja palautin koko laitteen. Ilmeisesti erittäin hidas, kun ei siirtynyt minnekkään ja sitten yhtäkkiä siirtyi monta sivua. WI-FIä en saanut toimimaan, vaikka se minulla toimii kahdessa kännykässä sekä tabletilla.

Olisi hyvä olla kunnolliset suomenkieliset selkeät ohjeet vanhemmallekin väelle.
Missä aloitussivu? Mistä WI-FI yhteys laitetaan? (tuli satunnaisilla painalluksilla esille, mutta ei onnistunut, vaikka oikea salasana ja yhteyden nimi olivat oikein)

Tosi huono ostos. En suosittele.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Hei Marita N ja tervetuloa Palstalle!

Harmillista, että laite ei vastannut odotuksia. 😞 Ei kyllä kuulosta normaalilta, että käyttö on ollut noin tökkivää. Nyt kun olet laitteen jo palauttanut, niin on hankala lähteä enää mitään nollauksia kokeilemaan. Itse en ole tuota Cybookia koskaan käyttänyt, joten vähän uusi tuttavuus on tämä minulle. 🙂 Oletko löytänyt jo toisen laitteen tilalle?
En ole löytänyt uutta laitetta tilalle. Täytyy jatkaa tabletilla lukemista.
Ajattelin, että tuo lukulaite olisi ollut kätevämpi.

Pitäisi olla sellainen lukulaite, jolla nuo Elisan-kirjan tuotteet voisi lukea,
mutta myös lainata kirjaston kirjoja.

Mistä sellaisen voisi löytää?

Yksinkertainen ja helpot ohjeet?
Minulla myös ongelmia samaisen laitteen kanssa. On nyt ollut käytössä parisen kuukautta. Jumettaa kesken lukemisen siten, etteivät mitkään painikkeet toimi. Virtaakaan ei saa katkaistua. Tilanne laukeaa vasta sitten, kun laitteen kytkee latautumaan. Tämä siis vaikka akussa on vielä reilusti virtaa. Olen tarkistanut päivityksen - se on ajan tasalla. Mitä teen?
Ostin Cybook Muse HD lukulaitteen ja liityin Elisa kirjakerhoon. Ensikokemus laitteesta on toimiva systeemi. Käyttöönotto sujui ongelmitta. Ostan kirjat läppärilä ja siirrän piuhalla lukijaan. Käyttis ehkä vähän alkeellinen, mutta täysin riittävä. Loistava näyttö, mitä kirkkaampi valaistus sen parempi. Ei tarvitse ladata akkuja yhtenään, lukee yhdellä latauksella kymmeniä kirjoja. Pieni koko, mahtuu taskuun. Mukana aina satoja kirjoja. Mutta seurataanpa kestävyyttä ja kerätään kokemusia. Pojalla ollut Kindle/Amatzon yli 10 vuotta, (osti Irlannista) ei ole ollut ongelmia. (Hävitin vasta 6 m perintökirjoja, kun ei kelvannut minnekään. Kannet pahvinkeräykseen ja sivut paperinkeräykseen, iso homma, mutta tulipa tilaa).
Cybook Muse HD

Eiköhän tämän lukulaitteen ominaisuudet ja käytettävyys ole minun kohdalta olennaisin osin testattu, senverran on tullut luettua ja käpisteltyä tuota kapinetta:

Ei ole niin kevyt, kuin on annetaan ymmärtää. Kyllä käsi väsyy kannattamaan aika nopeasti, tukea tarvitaan. Painaa suojakuorineen n. 240 g, saman kuin pieni kirja.
Akun kesto ei olekaan niin ylivoimainen, kuin mainoksesta ymmärsin. Akkua kuluttaa eniten mm. taustavalo ja sivujen laraaminen. Jokatapauksessa muutaman kirjan lukee yhdellä latauksella. Mukana ainoastaan USP-piuha latausta varten.
Taustavalo on hyvä varuste. Poikani kehui tuota ominaisuutta, joka hänen Kindlestä puuttuu. Taustavaloa tarvitsee vain hämärässä, normaalissa lukuvalaistuksessa ja kesällä ei sitä tarvitse (fonttikoon ja rivivälinhän voi valita mieleisekseen). Näyttö on kuitenkin hyvä, hakkaa mielestäni LCD:n (läppäri, tabletti).
Koska lukijassa voi olla satoja kirjoja, voi aika näppärästi käydä katsomassa jotain omaa muistiinpanoa toisen kirjan sivulta. Toisaalta se tekstin maalaaminen on hitaanpaa, kuin läppärissä, johtunee näyttötekniikan päivityshitaudesta, ei prosessorista.
Sivua vaihdettaessa joskus kääntyy huomaamatta kaksi sivua, aika kiusallista.
Kirjanmerkit, sivumuistit ymv. käytettävyys tyydyttävä/hyvä.
Yleisesti otaen minulla kapistus on toiminut ihan ok.
Parasta on näppärä koko ja näyttö. Suojakuori kannatti hankkia, voi käsitellä huolettomammin.
Ps. digikirjojen verotus alenee vihdoinkin...kertoo Orpo.

Cybook Muse on mielestäni ollut ihan ok. Näistä pitää muistaa etteivät ne ole mitään tavallisia tabletteja. E-paperin vasteaika on hidas, tosin tässä suhteessa on kehitystäkin tapahtunut (kts Remarkable-piirtoalusta/lukulaite). E-paperilaitteiden hinta on aika kova, pitkälti näytön kalleuden takia. 

Prosessori ei ole maailman nopein, lukulaitteessahan se enimmäkseen odottaa, että käyttäjä pääsee aukeaman loppuun ja haluaa vaihtaa sivua. Suurimmat virtasyöpöt ovat

  1. taustavalo
  2. wifi
  3. jatkuva räpläys

Taustavalo kannattaa sammuttaa silloin kun sitä ei oikeasti tarvitse. Wlan samoin pois päältä, näissä tietoturva ei muutenkaan ole parasta a-luokkaa ja vaikka tällaiseen laitteeseen tunkeutuminen ei ole hakkereiden ykköstoive, ei sitä mahdollisuutta kannata antaa jos ei tarvitse. Ja jos tietää, että laitteen käytössä on pidempi tauko, se kannattaa sammuttaa kokonaan. Valmiustila ei ole niin virtapihi kuin toivoisi.

Muse, ja muut Bookeen-laiteet eivät ole tiukasti tiettyyn kauppaan sidottuja, siksi niitä on saanut naitettua muihinkin kauppuihin (ELisa kirja, Adlibris jne).

E-paperi lukunäyttönä pesee kaikki muut tekniikat mennen tullen. Kesäpäivänä auringonpaisteessakin lukeminen ei ole näytöstä kiinni, enemmänkin siitä kestääkö itse paahdetta. Koitapa läppärillä samaa. Vielä nykyisinkin harvan vehkeen näyttö on luettavissa auringossa edes maksimikirkkaudella, ja loppuun asti kirkastettu näyttö aiheuttaa melkoisen virrankulutuksen läppärinkin akussa.

Saman painaa joo kuin ohuempi kirja, mutta kevyempi se on kuin yksikään paksu kirja ja jos miettii paljonko kaikki sen sisältämät kirjat painaisivat niin… Mutta toki se voisi olla kevyempikin.

Suurin puute Musessa itselläni on se, että se ei tue joidenkin alojen symboliikkaa ja lausekkeita (matematiikka, fysiikka jne). Kun viimein sain erään teknisemmän kirjan e-kirjana, menivät lausekkeet mössöksi. Pienen selvittelyn perusteella lukijat yleisesti eivät noista kaavioista selviä. Tietokoneella Calibre-osaa tämän, ja siihen piti itsekin turvautua sillon, kun noista kaavoista piti saada tolkkua.

Pitääkin tehdä Musen valmistajalle tiketti tuosta kaavioiden tuesta.

Niin ja tuo kaavioiden tuki puuttuu siis e-pub -formaatin kirjoja lukiessa. Pdf toki poistaa ongelman (mutta on lukulaitteessa muuten aika paska formaatti). A4 PDF:t siirrän yleensä Remarkableen, siinä on olennaisesti isompi e-paperi näyttö, ei tarvitse Musen pieneltä ruudulta tirkistellä.