Elisa Kirja, Radio USB:llä kuuntelua varten tai jokin USB-tikkulaite?

  • 18 June 2020
  • 4 kommenttia
  • 1056 katselukerrat

Kyseessä vanhempi henkilö, täyttää 22.06.2020,  85 v., ei paras näkökyky, älypuhelimet ei käy. Mutta jokin radio tyylinen laite, josta voisi valita kuunneltavaksi äänikirjoja? Tulee kuitenkin kotona toimeen yksikseen.  Jokin äänellinen äänikirjalaite voisi olla rajatapaus, mutta varauksella.

 

Kiitokset vihjeistä.


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Hmm, aika paha suositella mitään laitetta, jos käyttäjällä ei ole ns. oppimiskykyä jäljellä. Eivät nuo äänikirjojen lukuun tarkoitetut e-book laitteetkaan ole kuuntelun osalta helppoja, koska ei niihinkään suoraa voi ladata kirjaa, vaan se pitää yleensä ensin ladata tietokoneelle ja siirtää sieltä äänikirjoja tukevaan e-book -laitteeseen. 

Jos siirto kuitenkin onnistuisi suoraan “Elisa Kirjasta” itse e-book laitteella niin, kotona tulisi olla langaton verkko, sillä e-book laitteet eivät toimi itsenäisesti mobiilidatalla ts. eivät ole mobiililaitteita kuten matkaviestimet ja erilaiset SIM-kortilliset tabletit.

Ehkä helpoin olisi hankkia (käytetty) Apple iPad, jolle Elisa kirja-sovelluksen voisi ladata suoraan ja kuunnella siitä. Näyttökin olisi suurempi kuin monissa ns. älypuhelimissa. iPadiä voi käyttää ilman F-Securen tms. turvapaketteja.

Taustatietona tarvitaan se, onko taloudessa käytössä langaton verkko vai tulisiko hankkia SIM-korttipaikallinen tablet-laite, koska WiFi-versio ei muuten toimi.

Ps. Kotimaisista kirjastoista voi nykyään ladata ja varata äänikirjoja kuunneltavaksi. Tarkistakaapa paikkakuntanne tarjonta. Esimerkkinä Tampereen valikoima:Piki kirjastojen e- ja äänikirjat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Itse kuuntelin mp3 soittimella elisan kirjoja niin osa niistä toistu väärässä järjestyksessä. Oli aina muutamat luvut misä sattuu kun tiedostojen raitanumerot ei täsmää. Siitä taisin, jonkun ketjunkin tehdä tänne.

Mutta helpoin tapa kait olisi saada tuosta kirjasta versio mikä toimii CD-soittimessa. Ei muuta, kuin levy sisään ja nauti. Tuon helpommaksi ei oikeen taida saada. Ainut et soittimen pitää muistaa missä kohtia oltiin tai muuten pitää opettaa miten saa oikean kohdan. Levyjä tosin taitaa tulla nippu.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Jeps. Muistelen kanssa jotain 10 vuoden takaisia kokeiluja, kun “rippasin” CD:t mp3-muotoon ja yritin kuunnella niitä puhelimen muistikortilta. Yksitellen kuunnellen ja valiten ne sai soitettua oikeassa järjestyksessä. ;)

Äänikirjojen kuunteluun tarkoitetut ohjelmat osaavat nykypäivänä soittaa “kappaleet” oikeassa järjestyksessä ja muistavat, mihin viime kerralla jäätiin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Yksinkertaista käyttöliittymää tavoiteltaessa ei kannata unohtaa myöskään vanhaa kunnon c-kasettia! Kasetti myös muistaa mihin kuuntelu jäi edellisellä kerralla kesken.

Käytti sitten kasetteja tai levyjä, totta, niitä tulee melkoinen määrä.

Vieläkin hymyilyttää, kun kopioin kielikurssin mutsin kännykkään. Hän kysyi monta jaksoa siellä on. Vastasin kaikki kolme levyä. Mutsi ihmetteli, että miten ihmeessä ne voivat sinne puhelimeen mahtua, kun cd on isompi (leveämpi) kuin puhelin.

Tiedostojen nimeämisessä ja id3-tägeissä olikin sitten säätämistä, jotta puhelin soittaisi tiedostot järkevässä järjestyksessä. Pari kertaa piti kokeilla erilaisia nimeämiskäytäntöjä ja id3-tägien versioita, ennen kuin osat loksahtivat kohdalleen.