Epäeettistä markkinointia

  • 9 April 2020
  • 5 kommenttia
  • 801 katselukerrat

Lopettakaa epäeettinen koronalla ratsastaminen markkinoinnissanne! Vallitsevaan poikkeustilanteeseen viitaten minulle tarjottiin etuna 2 kk:n ilmaista jaksoa Elisa turvapaketista, joka jatkuisi sen jälkeen normaaliin tapaan maksullisena. Hämmästelin tarjousta mielessäni, sillä minulla on jo turvapaketti, jonka hankin vain muutama viikko sitten. Kun katsoin sopimusta, huomasinkin kyseessä olevan eri palvelun, mistä myyjä ei puhelimessa “huomannut” mainita. Kyseessä olisi ollut tuplasti nykyistä kalliimpi turvapaketti premium, jollaista en tarvitse, kun käytössäni on yksi Elisan puhelinliittymä. (Taloudessamme on DNA:n laajakaista ja HUB eikä Elisan sähköpostikaan ole käytössä.) Samalla supermyyjä painosti minut Freedom VPN-sopimuksen ilmaiseen kokeilujaksoon, jossa en “menettäisi mitään”. No, tuskinpa siitä mitään hyötyäkään saisi. Onneksi sain lopetettua palvelut saman tien (toivottavasti!) soittamalla asiakaspalveluun, jonka työntekijä olikin asiallinen. Se hyöty päällekäyvästä markkinoinnista minulle oli, että äkkäsin kieltää markkinointiviestit omista asetuksistani. Opin myös, ettei autossa toisella korvalla pakkomyyntiä kuunnellen kannata vastata myöntävästi mihinkään. Kun sähköpostiini sitten pompsahti turvapaketin asennuslinkki, jäi pieni epäilys, onkohan se vanhakaan turvapaketti enää toiminnassa...


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

 Opin myös, ettei autossa toisella korvalla pakkomyyntiä kuunnellen kannata vastata myöntävästi mihinkään.

Puhelinmyyjien tuntematttomista numeroista tuleviin puheluihin ei kannata vastata koskaan eikä missään olosuhteissa. Kaikki sopimukset kannattaa tehdä kirjallisesti.

Puhelinmyynti ei lopu ikinä ellei sitä lailla kielletä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Itsekkään en vastaa puheluihin juurikaan, jos numero ei ole omassa luettelossa tai jos fonecta caller ilmoittaa, että numerosta soitetaan poikkeuksellisen paljon. Harvoin vastaan puhelinmyyjille ja yleensä sieltä ei ihan hirveästi mitään mielenkiintoista edes tyrkytetä. Yleensäkin jos tarvitsen jotain etsin sen kyllä ihan itse enkä silleen koe tarvetta, että joku taho yrittää väkisin tehdä siitä tarpeellisen.

Eipä kyllä ihan hirveästi puhelinmyyjät enää minua kiusaakkaan :joy:  

Käyttäjätaso 7

 

Eipä kyllä ihan hirveästi puhelinmyyjät enää minua kiusaakkaan :joy:  

Juu numeron voi laittaa salaiseksi ja ei-toivotut numerot estolistalle.  :sunglasses:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Moi @jaale ja tervetuloa OmaYhteisöön! Nyt ei ole selvästikään myyntitilanne mennyt kuten sen kuuluisi, pahoitteluni! :pensive: Jos sinulla on vielä tallessa tarkempia tietoja tapahtuneesta (puhelun ajankohta, soittajan numero jne.) niin voit laittaa meille yksityisviestillä nuo tarkemmat tiedot, niin saadaan palaute välitettyä oikeaan paikkaan. Voidaan toki samalla tarkastaa, että nykyinenkin turvapakettisi on kunnossa. :slight_smile:

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kaikkein yksinkertaisin tapa päästä eroon noista ikävistä myyntipuheluista on olla vastaamatta puheluihin, joiden numero ei ole omassa puhelimen luettelossa. Tämä on täysin sallittua, eikä lainvastaista.

Itse tutkin aina tuntematonta soittajan numeroa mm. paristakin “kuka soitti” -palvelusta. Jos sieltä ilmenee kyseessä olevan myyntitykin numeron, välittömästi estolistaan - siellä on jo muutama numero :wink: .

Jos soittaja taas oli  tuttu, lisään numeronsa luettelooni ja soitan hänelle takaisin.

Saan olla nykyään aika rauhassa soittojen suhteen, eikä tarvitse alkaa kuunnelle, miten yleensä voin olla vielä hengissä, kun minulla ei ole tätä hienoa härpäkettä tai tätä hyper-super-liittymää, joka voimakkuudellaan pudottaa pikkulinnut puiden oksilta soittokumppanini ja itseni välillä. Muutamia vuosia sitten eräs myyntitykki yritti olla vitsikäs ja käytti em. kuvausta myymästään tuotteesta. Koska olen lintujen ystävä, kauppoja ei tullut…