Vastattu

Mobiilivarmenne

  • 30 July 2020
  • 5 kommenttia
  • 905 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Nyt saatte nauraa :blush: ,

että on vielä tälläisiäkin ihmisiä olemassa joita asia askarruttaa näin untuvikko tasolla. Mutta kun EI ole älypuhelinta, eikä asia ole tullut vastaan abaut 10v sitten kun edellisen kerran jotain tarvitsi tehdä Sim-kortin kanssa.

MIKÄ ON MOBIILIVARMENNE? Mitä sillä tehdään?

Miksi uuden Sim-kortin mukana on mobiilivarmenne TUNNUSLUKU?

Silläkö nettiin mennään?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 30 July 2020, 23:02

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Esitin kysymyksen hätääntyneen äitini puolesta, joka ensi kertaa on tekemisissä Sim-kortin kanssa. Hän siis ensikertaa vaihtaa kännynsä toiseen ja ne molemmat ovat perus näppäinpuhelimia.

Kaikki sinäänsä ok, olen auttanut häntä prosessissa. Käsitykseni mukaan mobiilivarmennetta varten pitäisi olla joku sovellus puhelimessa ja ylipäätään nettin pääsy - eli ilman niitä voi unohtaa asian. Tosin en itsekkään omista älypuhelinta, joten tavallaan ei ole varmaa tietoa minullakaan.:stuck_out_tongue_closed_eyes::joy::thinking:

MUTTA peräänkuulutan sitä, että Sim-kortin mukana EI TULLUT mitään selitystä MIKSI siinä mainitaan mobiilivarmenne tunnusluku ja MIHIN sitä tarvitaan !

Asiaan perehtymätön äitini oli jo huolissaan toimiiko AINOA kännynsä kun ei tajua mikä se on eli olisi syytä muistaa, etteivät kaikki vielä mobiilinettiä käytä ja Sim-kortin lähetyksessä pitäisi lukea mistä on kysymys!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Voitte ohittaa kyseisen tekstin SIM-kortin kehyksestä ja jatkaa liittymän käyttöä entiseen tapaan. Ei aiheuta toimenpiteitä, jos palvelua ei halua ottaa käyttöön. Se on maksullinen kokeilujakson jälkeen.

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/mobiilivarmenne/ohje/usein-kysyttya/

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Jep, osasin sanoa Äidille ettei tarvitse välittää asiasta. Mutta hän ehti huolestua, koska EI saanut saapuneen Simin mukana selitystä sanoille. Jossei ole ikinä käyttänyt nettiä, ei mobiilivarmenne-sana kerro yhtään mitään. Sen vieressä lukeva tunnusluku-sana taas tuo mieleen pankkikortin ja edelleen sen, että tarvitseeko hän tunnusluvunkin että puhelin toimii.

Koko Suomi pyörii sen mukaan, että on itsestään selvää jotta ihan kaikki käyttävät nettiä ja tietenkin vieläpä puhelimillaan. Kuitenkin palveluissa pitäisi vielä esittää asiat niin, että tuosta kelkasta jääneetkin ymmärtävät. Usein siihen riittäisi pari tarkentavaa lausetta.

( Lisäys: esim. nettipalvelu-sana mobiilivarmenne sanan yhteydessä kertoisi mihin se liittyy )

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Mobiilivarmenne ei ole älypuhelinsovellus, vaan se on perinteisempää sim-kortin valikkotekniikkaa 2000-luvun alusta. Tämä löytyy ihan peruspuhelmistakin. Englanninkieliset nimet ovat Sim Application Toolkit, SAT, STK, USIM Application Toolkit, USAT, Card Application Toolkit, CAT.

Mobiilivarmenne pitää yhteyttä kännykkään käyttäjälle näkymättömillä tekstiviesteillä. Kotimaassa tekstiviestit sisältyvät palvelun kuukausimaksuun. Ulkomailla käydessä mobiilivarmenteen tekstiviestit aiheuttavat yllättäviä verkkovierailukuluja, joten sen käyttöä kannattaa välttää ulkomailla.

Mobiilivarmenne on myös erikseen tilattava, lisämaksullinen lisäpalvelu. Mikäli liittymään ei ole tilattu tätä palvelua, sen koodit eivät ole käytössä eikä niistä tarvitse välittää.

Mobiilivarmenteella voi kirjautua samantapaisiin kotimaisiin palveluihin, joihin pääsee verkkopankkitunnuksilla tai henkilökortilla.

Koska mobiilivarmenne itsessään ei käytä internettiä, sitä voi käyttää vaikkapa kirjaston tietokoneelta työttömyyskassaan kirjatumiseen peruspuhelimella, kuten Nokia 3310.

Huomioi, että mobiilivarmenne saattaa tulevaisuudessa muuttua älypuhelinsovelluspohjaiseksi, jolloin myös tiedonsiirto tulisi vaihtumaan tekstiviesteistä internet-yhteyteen.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Kiitos lisä-valistuksesta, hyvähän se on kaikenlaista tietää… joskin tekniikasta riippumatta, netissähän nuo kirjautumiset silti on.