Vastattu

elisa 5G 300M Espoo

  • 4 September 2020
  • 12 kommenttia
  • 934 katselukerrat

Moi. Olen soitellut asiakaspalveluunne jo aika monta kertaa tästä huippunopeasta 5G (taitaa olla g) liittymästäni. Kallis se ainakin on 😁 . Hitaampi kuin 4G kuitenkin. Kolmen aikaan yöllö, jos sattuu olemaan hereillä, voi saada yli 100 M lähimpiin palveluntarjoajiin. Heti kuuden jälkeen putoaa n. 50neen. Viimeisen valituspuheeni jälkeen näyttää olevan vakiutunut päiväsaikaan n. 35-40. Mitä elisa aikoo tehdä asialle ennen kuin vaihdan takaisin Telian 4Ghen ( heidän 5G ei toiminut täällä lupauksista huolimatta) parempi kuitenkin se kuin p 5G.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jm82 6 September 2020, 20:09

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

12 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Moi @Jakoh! Toki voidaan tuota verkon tilannetta vilkaista. Onko sinulla siis käytössä jokin 5G:tä tukeva puhelin? Jos lisäät OmaYhteisön profiiliisi sille varatulle paikalle asiakasnumerosi, tai vaikkapa ihan vain osoitteen yksityisiin muistiinpanoihin niin voidaan vilkaista että mikä tuolla verkon tilanne oikein on! :slight_smile:

Tuleeko puhelimeesi siis tuo 5G ikoni näkyville kuitenkin, näyttävätkö kuuluvuuspalkit millaisilta? Entä jos puhelimen asetuksista rajaa laitteen käyttämään vain 2G/3G/4G verkkoa, muuttuuko nopeudet?

5G tulee kyllä näkyviin Samsung s20 ultra puhelimeen ja palkit täysillä. Tukiasema on on ilmeisen lähellä. 4G on lievästi nopeampi upload selvemmin. Paikka on Nihtisilta Ladylinen kulmilla.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Tuossa LadyLinen vieressä kartassa näkyy että 5G on kuuluvuusalueen rajalla (1 tähti), se että puhelimessa näkyy 5G ikoni ei tarkoita välttämättä sitä että se olisi 5G tukiasemaan oikeasti yhteydessä, Cellmapper ohjelmasta näkee onko yhteydessä 5G tukiasemaan, 5G State kohdassa lukee Connected silloin kun yhteydessä 5G tukiasemaan. Minulla ei ole kokemusta tuosta Samsung s20 ultra puhelimesta että miten hyvin Cellmapper toimii siinä. Silloin kun puhelin ei ole yhteydessä 5G tukiasemaan ja puhelimessa näkyy 5G ikoni niin silloin kuuluvuuspalkki näyttää 4G:n kuuluvuuden eikä 5G:n kuuluvuutta.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4

Samsungilla 5G-logo ilmaisee onko 5G aktivoitu vai ei.

 

Jos logo on valkoisella taustalla puhelin on kytkeytynyt 5G:hen, jos ei puhelin on oikeasti kytkeytynyt 4G:hen

 

Aktivoitu
Ei aktivoitu

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

5G tulee kyllä näkyviin Samsung s20 ultra puhelimeen ja palkit täysillä. Tukiasema on on ilmeisen lähellä. 4G on lievästi nopeampi upload selvemmin. Paikka on Nihtisilta Ladylinen kulmilla.

 

Onhan muuten viimeisin android päivitys ajettu samppaan? Vanhoilla versioilla S20:lla oli suuria vaikeuksia toimia Elisan Nokian 5G-verkossa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

5G tulee kyllä näkyviin Samsung s20 ultra puhelimeen ja palkit täysillä. Tukiasema on on ilmeisen lähellä. 4G on lievästi nopeampi upload selvemmin. Paikka on Nihtisilta Ladylinen kulmilla.

 

Olin tänään Espoossa liikkellä ja ajelin Nihtisillankin alueella. Siinä Ladylinen kulmilla ulkona 5G signaali on jo niin heikko, että se ei sisällä toimi ollenkaan. Ulkona se pyöri -113 dBm paikkeilla ja sieltä tuli ehkä 60-100 Mbps NR:lla + 4G:stä jotain.

Tuossa 4814:ssa ei ole 5G:ta ja vaikutti siltä, että se tulee tuosta 5210:sta, joka on jo hieman kaukana.

 

5633 on tulossa Elisan parannuskartan mukaan 5G, mutta se ei ylettäne tuonne Ladyline alueelle vaan 3270 tai 4814 pitäisi saada 5G-päivitys, jotta se toimisi kunnolla. Nyt kummassakaan ei ole 5G:tä eikä ainakaan kartoissa suunnitteilla. Eli jonkun aikaa joutuu vielä odottelemaan tuolla suunnilla Elisan 5G:tä.

Omituista. 5G näkyi aiemmin palkissa, mutta ei tänä aamuna. Joka tapauksessa, laitatteko tämän 5G asian kuntoon pikaisesti tai ainakin päivittäkää liikkeidenne kartat, etteivät enää antaisi väärää tietoa kattavuudesta. Siis pakit olivat täysillä, koska ne ilmaisivat 4Gtä vaikka ylhäällä näkyi 5G...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Eli siis @Jakoh katosiko 5G:n symboli nyt kokonaan puhelimesta? :open_mouth:  Palaako se edes ulkona kotoota, vai onko se nyt pysyvästi hukassa kotiosoitteessa ja sen ympärillä?

Olin ottanut automatic 4G valinnan käyttöön, siksi oli kadonnut, mutta kun poistin sen käytöstä, 5G palasi näyttöön eikä saanut yhteyttä edes Elisalle Pasilaan. Nebulaan tuli jotain merkintöjä. Eli 4 G toimii ja vaihdoikin jo sopparin 4 G hen. Toivottavasti saatte nyt esim. Tämän vuoden puolella sen uuden tukiaseman kusottamaan…

Nimimerkki Vaihdoinko turhaan telialta teille?😊

No joo. Vaihdoin yhteyden 4G 200 M. Nyt yhteys laski n. 12 M/ 0.8. Voi varpunen oletteko tosissanne. Taitaa lähteä takaisin Telialle. 

 

EDIT/ Siistitty kielenkäyttöä -MiikaMoi

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Siellä on melko varmasti ruuhkaa ja ruuhka tilanteessa 300M liittymä saa enemmän radio resusseja kuin 200M liittymä. Eli mitä nopeampi liittymä sitä enemmän saat ruuhkassa nopeutta. Joudut valitsemaan haluatko nopeutta ja maksaa enemmän vai kokeilla jotain toista kunnes 5G kuuluu siellä riittävän hyvin, jollain aikataululla sinne tulee 5G.

Kiitoksia kaikille. Odottelen tuota verkon päivitystä 4Gllä.