Vastattu

Huawei B715s-23c DNS ei toimi

  • 7 August 2019
  • 8 kommenttia
  • 3012 katselukerrat

Hei 🖐️

En saa vaihdettua kyseiseen boksiin DNS osoitetta ettei siitä tulisi DNS leak eli että se näkyy Elisana, kun laitan vaikka Google 8.8.8.8 ja 8.8.4.4 niin näiden syöttämisen jälkeen tulee "Suoritettu" ja DNS osoitteet näyttävät jäävän sinne näkyville vaikka käynnistää reitittimen uudestaan. VPN palvelun sain kyllä toimimaan mutta jos en saa muutettua DNS niin aikamoinen tietoturva-aukko jää sitten reitittimeen. Eli jos menen vaikka https://www.expressvpn.com/dns-leak-test osoitteeseen niin siellä näkyy Elisa Oyj, tämän kun saisi muutettua niin hyvä olisi. Lisäksi löysin myös WebRTC Public ipv6 leak osoitteessa https://www.expressvpn.com/webrtc-leak-test

Public IPv4 ja Local IP WebRTC ei vuoda eli niiden osalta on ok reititin.

Ohjelmistoversio 11.196.01.01.260
Web UI-versio: 21.100.43.00.03
Laitteistoversio: WL1B610FM05



Huawein uudehkoihin ei-lukittuihin älypuhelimiin(Honor 8x) saa kyllä muokattua DNS vieläpä laitteen omista asetuksista mutta eipä siitä ole apua kuin silloin jos sattuu puhelimen oma VPN sovellus tipahtamaan vahingossa ja itse sitä huomaamatta pois päältä niin ei ainakaan silloin näy DNS(halpa henkivakuutus) mutta Elisan IP kyllä näkyy jos ei ole kotona WiFi yhteydellä VPNssä.

VPN sovelluksella kyllä saan DNS piiloon näiltä pöytäkoneelta, älypuhelimelta ja tabletilta mutta jos yhdistän Xboxin, älytelevision ja raspberryn(suljettu piiri) reitittimeen niin niillä ei ole muuta suojaa kuin VPN ja WebRTC leak, eli en saa suojattua näiden yhteyttä eri DNSllä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi aedroosa 8 August 2019, 13:32

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Hmmmm...

Taitaa olla niin , että tuossa edellä olevassa kuvassa asetetaan manuaaliset DNS-osoitteet vain laitteen ethernet-WAN-portille. MobiiliWAN:n DNS:t lienevät sitten eri asia ja käsittääkseni käyttöliittymässä ei ole edes paikkaa , missä ne voisi manuaalisesti asettaa , vaan tulevat operaattorin DHCP:ltä.
Onko olemassa sellaista LTE mokkulaa missä tuo DNS ja VPN(L2TP/IPsec tai parempi) muutos molemmat toimivat? Olisi ihan kiva jos olisi myös DNScrypt ominaisuuksissa, tiedän pitää olla enemmän potkua prosessorissa DD-WRT tjsp. . Onhan tuo reititin aika turvaton jos ei MobiiliWANin DNS pysty muuttamaan.
Sen verran vielä lisään että on ainakin näissä Android 9-käyttöjärjestelmissä se että pystyy laittamaan yksityisen DNS. Sinne käy käsittääkseni ainoastaan Cloudflaren DNS voin olla väärässäkin kun en ole tarkemmin testannut

1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com

Tuon pitäisi antaa jo aikalailla lisäturvaa laitteelle. Toivottavasti pysyy sama ominaisuus Android Q(10?) Ja en nyt tällä hetkellä murehdit pahemmin näitä asioita koska on kotona kaikki laitteet SENSE(johon tulee netti B715 Huaweista) yhdistettynä ja siellä Quad9(9.9.9.9), on niitä muitakin hyviä DNS-palveluntarjoajia tämä vain yksi esimerkki. Kun tuolla netissä vain on sellaisia sivuja joille ei kellään pitäisi olla mitään asiaa.
https://cleanbrowsing.org/
DNS filttereitä aikuisille ja lapsille, estää mm. aikuisviihdesivustot ja sopimattoman sisällön.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Onko olemassa sellaista LTE mokkulaa missä tuo DNS

Eipä tule ihan heti mieleen. Yleensä modeemeissa valinnat ovat joko kaikki asetukset dhcp:llä tai kaikki käsin, jolloin yhdistelmä ip-osoite dhcp:llä ja dns-palvelimet käsin ei onnistu.

Teltonika RUT950 voit kuitenkin määritellä sisäverkon dhcp-palvelimen asetukset itse, jolloin saat sisäverkon laitteet käyttämään automaattisesti haluamiasi nimipalvelimia. Itse reititin käyttää omiin kyselyihinsä operaattorin dhcp:llä antamia nimipalvelimia.

Teltonikoissa on myös VPN. Olen käyttänyt sitä lähiverkkojen yhdistämiseen, mutta en ole kokeillut VPN:n käyttämistä oletusyhteytenä.

RUT950 on yhden kantoaallon LTE-laite. Jos haluat nopeampaa LTE:tä, tarkasta uudet mallit RUTX09 ilman WiFi:ä ja RUTX11 WiFi:n kanssa.


Kun vaatimuksesi reitittimeltä tuntuvat olevan erityisen korkeat, kannattaa harkita tehtävien jakamista erillisille laitteille. Eli modeemi ja reititin kaksi eri purkkia.

Jos haluat ehdottomasti kaiken yhdessä paketissa, tarkasta isojen reittimien tarjonta. Mm. Ciscon isoihin reitittimiin saa LTE:n erikseen ostettavalla pistoyksiköllä.


Näin siis toimii Elisan nettiboksin(B715) kautta yhteys jossa L2TP ja siinä perässä reitittimessä DNS Google Public+Automaattinen DHCP
Ei tarvis muuta kun löytää löytää se nopea LTE 4G yhteysboksi(mielellään Cat6 tai Cat9) jossa riittäis potkua/mahdollisimman tehokas prosessori joka suorittaa L2TP täydellä teholla kun siitä ei saa suoraan kuin maks. 20M. Nyt en muuta keksi millä voisi entisestään parantaa yhteyksiä. Kyllä tällä nyt ehkä jotenkuten saa striimattua HD-videoita mutta lataukset voi tuntua hitaammalta. Liittymä on tällä hetkellä 300M eli eihän se nyt ihan siihen maksettuun nopeuteen yllä.

Juuri koitin Youtuben kautta striimata 4K-videota(ei live) ja ihan hyvin näytti pyörivän ainakin sen 22+min, ei kertaakaan edes pätkinyt tai edes yrittänyt bufferoida.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Onko olemassa sellaista LTE mokkulaa missä tuo DNSKun vaatimuksesi reitittimeltä tuntuvat olevan erityisen korkeat, kannattaa harkita tehtävien jakamista erillisille laitteille. Eli modeemi ja reititin kaksi eri purkkia.

Tämä lienee edullisin tapa. Useampaa taajuutta tukeva LTE-modeemi siltaavaksi (bridge-mode) ja siihen perään erillislaitteena jokin reititin.