Vastattu

Kuulokkeiden materiaaleista tietoja

  • 28 September 2020
  • 2 kommenttia
  • 657 katselukerrat

Käyttäjätaso 2

Mistä voisi saada tietoja kuulokkeiden materiaaleista ennen ostoa? Onko sellaista sivustoa, josta voisi itse tutkia niiden materiaalit, ettei ostaisi kuulokkeita, joissa on allergiaa aiheuttavia materiaaleja (kumi, nikkeli).

 

Sony MDR-AS210 -urheilunappikuulokkeet

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi LeonM 28 September 2020, 09:45

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Oma veikkaukseni on, että EU:n alueella myytävät tuotteet täyttävät täällä vaaditut viranomaiskriteerit myös allergisoivien aineiden osalta. Tästä on osoituksena pakkauksessa nähtävä CE-merkintä, johon kuluttajan on luotettava. Tulli taitaa pistokokeenomaisesti testata joitakin tuote-eriä, mutta harvoin.

Voisin kuvitella, että viittaamasi urheilunappikuulokkeet eivät sisällä kautsua, mutta tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettei vierasaineille herkistyneen iho ei reagoisi silikonimuoviin. 

https://www.compliance.sony.eu/electronics/eu-compliance

Käyttäjätaso 2

Tiedustelin Sony MDR-AS210 -urheilunappikuulokkeista Sonyn asiakaspalvelun kautta ja sain sieltä tänään vastauksen sähköpostiin, että MDR-AS210-kuulokkeiden mini plugin pinta on käsitelty nikkelillä, mutta ulkoisempien materiaalien pinta on kultapäällystetty, joka estää ihoa joutumasta suoraan kosketukseen nikkelin kanssa.

Tähänkään tuotteeseen ei ole käytetty kumista tehtyjä materiaaleja.

Korviin asetettavat "kaaret" on valmistettu TPE-nimisestä valmisteesta (thermo plastic elastomer). TPE on sekoitus kumimaisia materiaaleja.

Jätän ne kuitenkin ostamatta, koska noista “kaarista”  voisi mahdollisesti tulla allergiaa. Kannattaa tosiaan kysyä valmistajalta noista materiaaleista, vaikka vastauksessa meneekin pari viikkoa. :relaxed: