Vastattu

Häirikköpuhelut

  • 26 November 2020
  • 4 kommenttia
  • 6594 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • Älykkö
  • 814 kommenttia

Puhelimeeni tuli tänään pari mielenkiitoista soittoa numeroista, joiden viimeiset numerot erosivat toisistaan. Katkesivat itsekseen kolmen hälytyksen jälkeen. Netistä löysin kuka soitti- sivuilta kommentin häirikkönumeroista.

Kun katselin puhelimessani soittohistoriasta havaitsin numeroiden jälkeen punaisella kirjoitetun tekstin “Häirikköpuhelin….”

Ihmettelen, mistä tuo tuli. Puheluhistoriasta en noita numeroita löytänyt aikaisemmilta ajoilta, joten itse en ole määritellyt noita häiriköiksi. Ja ko. asetuksen ohjeista ymmärsin, etteivät nuo  tuon häiriköksi määrittelyn jälkeen edes hälyttäisi ja tulisi näkyviin.

Onko jollakin samanlainen kokemus ja mahdollisesti tieto, mistä tuo häirikköpuhelin -viesti tulee puheluhistoriaan näkyviin numeron jälkeen??

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 4 December 2020, 09:47

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Moi @Ekku! Olipas tämä ketju jotenkin tipahtanut ja jäänyt vastaamatta, pahoittelut tästä. Oliko sinulla millainen puhelin käytössä? Kuulostaisi kyllä joltakin puhelimen ominaisuudelta tuo, että se tunnistaa numeroita joista tulee paljon häiriöpuheluita. Minulla on itselläni käytössä sovellus joka puhelun tullessa ilmoittaa, että tästä numerosta soitetaan poikkeuksellisen paljon → tietää melko suoraan, että kyseessä on joko puhelinmyyjä tai jokin huijaussoitto. :slight_smile: 

Jos käytössäsi on android luuri, voisiko olla kyse tästä?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Kiitos kommentista. Puhelimeni on NOKIA 6.2. Soitot olivat nopeita, vain pari hälytystä ja katkesivat ennen kuin ehdin edes katsomaan, mistä numerosta tulivat. Oli kaksi toisistaan viimeisellä numerolla toisistaan poikkeavaa soittoa merkinnällä “vastaamaton puhelu”.

Löysin toisesta “kuka soitti” osoitteestani runsaasti kommentteja noista toisistaan viimeisen numeron osalta poikkeavista numeroista, joista soitetaan ja puhelu katkeaa, jos siihen vastaa. Ja hetken päästä tulee uusi soitto tuolla uudella viimeisellä numerolla - robottiko?

Osa kommentoijista oli suoraan nimittänyt soittoja “häirikkösoitoiksi”, mikä minusta on vähän riskaabelia kannanottoa julkisesti? Entä, jos onkin ihan oikea käytössä oleva puhelinnumero??

No, kun tämän jälkeen katsoin taas soittohistoriaani, oli tuo aikaisemmin mainittu “vastaamaton puhelu” muuttunut tekstiksi “Häirikkösoitto”.

Ja tätä ihmettelen, mistä tuo oli tullut, en oikein usko, että se olisi tullut minulle “paluupostissa” katseltuani noita kommentteja Kuka soitti sivuilta koskematta mihinkään kommenttiin, vain luin niitä.

Itse laitoin tämän jälkeen puhelimessani ko. numeroille eston, joka nyt näkyy numeroiden kohdalla.

Että tämmöttös…

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ja hetken päästä tulee uusi soitto tuolla uudella viimeisellä numerolla - robottiko?

Kyllä. Puhelinmyyjät käyttävät soittorobotteja, jotka soittavat useaan numeroon samanaikaisesti. Kun yhteen puheluun vastataan, se yhdistetään myyjälle. Mikäli tällä välin muita myyjiä ei ole vapautunut heidän lopetettuaan oman puhelunsa, loput ”ylimääräiset” puhelut katkaistaan.

Puhelimen käyttäjän näkökulmasta tällöin tulee paljon puheluita, joihin joko ei ehdi vastaamaan tai heti kun vastaa, niin puhelu katkeaa.

Entä, jos onkin ihan oikea käytössä oleva puhelinnumero??

Ikävä juttu, mutta tältä on oikeastaan mahdotonta välttyä niin kauan kuin häirikkölistoja tarvitaan.

Listoja taas tarvitaan niin kauan, kuin puhelinmyyntiä ei yleisesti kielletä lailla.

en oikein usko, että se olisi tullut minulle “paluupostissa” katseltuani noita kommentteja Kuka soitti sivuilta

Kukasoitti.fi ja Googlen häiriköintisuoja eivät ole yhteydessä toisiinsa.

Sinulle kävi vain yhteensattuma, että katsoit numeroa sivustolta samaan aikaan kun riittävän moni Android-puhelimen käyttäjä oli lisännyt numeron henkilökohtaiselle estolistalleen. Google kerää näistä numeroista tilaston. Jos jostakin numerosta tulee paljon häirikköpuheluita, Google näyttää kaikille varoituksen häirikköpuhelusta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

No, nythän tuokin selvisi, kiitos vastaajille. Kaikkea se Google meidän puolestamme tekee ja toimiamme helpottaakseen...:yum: