Vastattu

Selvennystä sähköpostitietoihin

  • 8 April 2020
  • 4 kommenttia
  • 895 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +10

Minulla on kolumbus-loppuinen sähköposti, mikä muuttui maksulliseksi palveluksi 1.4.2020. Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että niinkin paljon roskapostia menee suoraan roskaposti-kansioon. Olen kyllä lisännytkin osoitteita ja sanoja OmaElisassa. Pari kysymystä minulla on: tiedoissani on, että voin lisätä vielä 10 sähköpostitiliä ja toisessa kohdassa on maininta, että minulla on lisäosoitteita (aliaksia) 3 kpl, joista on vielä käytettävissä kaksi. Voisiko joku viisas kertoa, mitä tämä tarkoittaa. Mitä eroa on sähköpostitilillä ja lisäosoitteilla (aliaksilla)?

Toinen kysymykseni on, että kun suljen sähköpostin, roskakori tyhjenee (olen sen niin määritellyt), mutta roskaposti ei tyhjene. Sitä ei ilmeisesti voi määritellä tyhjentymään sulkiessa, vaan se täytyy tyhjentää “manuaalisesti”.  Tätä asiaa oli kyselty täällä palstalla jo vuosia sitten.

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 8 April 2020, 16:34

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Jos liität n.n@kolumbus.fi-tiliisi aliaksen n.n@elisanet.fi, niin tällöin kaikki elisanet-osoitteella saapuvat viestit tulevat samaan kansioon kuin kolumbus-osoitteella. Kyseessä on siis yksi sähköpostitili, jolla on kaksi eri nimeä. Aliaksen voi poistaa tai vaihtaa eikä se vaikuta tilin tietoihin eikä sisältöön.

Jos luot uuden sähköpostitilin n.n@elisanet.fi, niin se käyttää omia asetuksiaan, kansioitaan jne. Tilin poisto hävittää aina kaikki tiedot.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Sähköpostitilillä tarkoitetaan sähköpostilaatikkoa mihin postit taltioidaan, alias on taas se osoite@palvelin.tld mikä sinne ohjaa niitä viestejä :) Aliaksia voi yhdellä laatikolla olla 4

 

Roskapostit tyhjenee niiden omasta kansiosta automaattisesti 14 päivän jälkeen, eli käsin ei niitä ole pakko poistella :) 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +10

Kiitos vastauksista ja hyvää pääsiäistä!

Käyttäjätaso 7

Aliaksia voi yhdellä laatikolla olla 4

Oma Elisa kyllä kertoo , että aliaksia voi olla 3 ja sitten se “pääosoite” , jos ihan tarkkoja ollaan. Siis pääosoite ja 3 aliasta per laatikko , mikä tekee yhteensä sen 4.  :blush:

PS. Aliaksen voi poistaa siten , että muut laatikon osoitteet säilyy , mutta pääosoitteen poistaminen sulkee kerralla kaikki.