Vastattu

Elisan turvapaketin käyttö windows 10

  • 18 June 2020
  • 5 kommenttia
  • 2054 katselukerrat

F-securen turvapaketti asennettu laitteelle. Automaattiset päivittykset ja päivittäinen tarkistus. Taas tuli ilmoitus, jonka mukaan laite tarkistettu maanantaina, tänään torstai. Kun kävin tarkistamassa paketin, ilmoitti edellisen tarkistuksen olleen 11 päivää sitten. Kun tarkistan, on päivitykset ja toiminnassa. Mistä johtuu? Voinko luottaa siihen, että kone suojattu? 

 

Marjo

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Patomiäs 18 June 2020, 16:17

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Lisäksi edelliseen: Kun kirjaudun Windowsiin, pyytää ottamaan virustorjunnan käyttöön. Kun tarkistan ilmoituksen, F-secure pyytää lupaa tehdä muutoksia koneelle?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @marjotalvikki ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Itselläkin tuo pyyntö oli Windows 10 puolella että ottaisin virustorjunnan käyttöön, hyväksyin sen ja sallin kun tuli kehoite jossa kysyttiin vielä lupaa sovellukselle. Tarkistin tuosta nyt vielä Windowsin omista asetuksista “Virusten ja uhkien torjunta”-asetuksista että kaikki oli kunnossa :) Noita ilmoituksia voi aina välillä tulla, Windows suojelee konetta yllättäviltä muutoksilta eli Turvapaketille tarvitsee aina välillä antaa oikeudet uusiksi että se saa toimia ja suojella konetta kuten sen pitää :) 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +3

Ettei vaan ole  ollut sähkökatkosta tai muuta yllättävää koneen sammumista. Sen jälkeen f-secure ei tee tietojensa päivityksiä eikä suostu oikein ottamaan windowsin päivityksiä. Mullakin oli vuoden takaiset kirjastojen päivitykset, kun tarkistin. Sähkökatkon jälkeen lopetti oikein toimintansa, poistin f-securen koneelta. 

 

Ei ole ollut sähkökatkoksia, lisäksi on toistuva tilanne. Toki on joskus akku loppunut, mutta ei mielestäni siihenkään liity. Kaipaisin lisätietoa siihen, miksi kone ei tunnista virustorjuntaa vaan väittää, että ei ole päiväkausiin tarkistettu?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Mitä sulla sanoo toi Turvapaketti jos avaat sen? Onko siellä ilmoitusta ettei tarkistuksia olisi tehty tai vastaavaa? Oon itse ainakin tosiaan pistänyt merkille että Windowsin päivitykset saattaa herkästi tota Windowsin omaa ilmoitusta sekoittaa F-Securen ohjelmiston kanssa, toisinaan mahdollisesti myös Turvapaketin päivittyminen aiheuttaa tuota. Kunhan Turvapaketti itse kertoo että suojaus on kunnossa niin silloin ei ole hätää :)