Vastattu

Turvaselain pois


Käyttäjätaso 1

Miten otetaan lapsen tililtä turvaselaimen pakotus pois? Vaikka on oletusselaimena Chrome niin silti avaa tuon turvaselaimen aina.

Vai onko tekemätön paikka?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi CribexeL 7 July 2020, 11:02

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

13 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tuo pitäisi ihan puhelimen asetuksissa onnistua määrittämään että linkit aukeaa Chromessa eikä Turvaselaimessa. Itsellä molemmat asennettuna ja kaikki ohjautuu Chromeen kuten haluan. Onko lapsella minkä merkkinen ja mallinen puhelin käytössä?

Käyttäjätaso 1

Puhelimen asetus (oletusselain valinta) toimii jos asennan tietoturvan lapsen puhelimeen itselleni. 

Mutta jos asennan sen lapselle (ihan mikä ikäraja tahansa) aina käytetään turvaselainta.

 

Samsung A50 kyseessä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Lapsen profiililla ollessa saako silloin valittua oletusselainta samaan tapaan? Jos ei, niin toimisiko sellainen että poistat Turvaselaimen asennuksen ja tarvittaessa uudenlleenkäynnistelyn jälkeen haet uusiksi sen laitteelle?

Käyttäjätaso 1

Kyllä puhelimen asetuksissa voi valita oletusselaimen ja se olikin valittuna jo ennen turvapaketin asennusta.

Kun turvapaketin asentaa lapsena, aina käytetään turvaselainta. Kun paketin muuttaa "asennan itselleni"  puhelimen oletusselain valinta toimii.

 

Näyttäisi siis että lapsen profiililla pakotetaan turvaselain väkisin käyttöön  ja tähän etsin siis ohitusta. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Joo, tuohon ohitukseen mietin nyt tuota esimerkiksi ihan Turvaselaimen poistoa, sillä nyt ainakin saa pakotettua Chromen käyttöön ja hyvässä lykyssä sen jälkeen Turvaselaimen asennus ei enää ota hallintaan tuota lapsen profiilia :thinking:

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Olitko @Ahiko54 tähän ratkaisua jo löytänyt? :)

Käyttäjätaso 1

Ei ole. Kerran olen tietoturvan poistanut, laittanut chromen oletukseksi ja asentanut tietoturvan uudelleen lapselle. Turvaselain vaihtui oletukseksi. 

Muutin siis tyttären tietoturvan tilaan "asennus itselle". 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Perhesääntöjen sisällönsuodatus toimii vain Turvaselaimen kautta. Tämä lienee syy siihen, miksi kaikki linkit yms. aukeavat aina Turvaselaimeen Chromen sijaan.

 

Toki lapsen puhelimeen Turvapaketin voi asentaa aikuisen profiililla, mutta tällöin ei tuo sisällönsuodatus välttämättä toimi oikein tai lainkaan.

Käyttäjätaso 1

Ptofiilivalinnat on:

- itselle

- lapselle

 

Ei siis ole mitään toiselle aikuiselle valintaa.

Lapsen alla on kuitenkin yli 18 v lapsi.

Mitäköhän on tuon suunnittelijalla liikkunut päässä?

Se on aivan se ja sama, toimiiko sisällönsuodatin. Siitä tässä ei ole kysymys. Tuntuu vaan hölmöltä asentaa omaan, vaimon ja tyttären puhelimeen valitsemalla asennuksen itselle.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Miksi edes asennat ?

Joo siskollani on toisen operaattorin kautta sama turvapaketti, Turvaselainta ei saa otettua pois käytöstä Lapsen profiilille asennettaessa. Ei auta vaikka ottaisit selainsuodatukset/suojaukset pois käytöstä, silti turvaselain on pakotettuna. Ihan sama mitä kikkoja teet, kuten yllä neuvottu. SIlti pakotettuna ainoastaan turvaselain.

Tämä on siitä huono juttu, että turvaselaimella ei voi esim. Wilmaa, Office Webia yms. koulujuttuja tehdä kunnolla. Jos satut sulkemaan selaimen tai se yksinkertaisesti kaatuu yhtäkkiä, kaikki on menetetty mitä olet kirjoittanut. Tästä pitäis saada viestiä eteenpäin F-Securelle. Nykyään kun koulut pakottavat tekemään omilla laitteilla koulutehtävät, ei oikein ole hyvä tämä turvapaketti.

Käyttäjätaso 1

Miksi edes asennat ?

Koska et voi olla asentamatta. Kun asennat Elisa Tietoturvan et voi valita mitään muuta kuin sen että asennatko itselle vai lapselle. Nyt puhutaan siis asentamisesta Androidiin.

Taidan kokeilla tämän 3 kk -50 % ja sen jälkeen ostaa lisenssin. Sitä (normaali asennus) pystyy itse hallinnoimaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Ok, en ole tutustunut moiseen Tietoturvajuttuun, pitääpä tutustua tarkemmin. Oletin että jos puhelimen palauttaa tehdasasetuksiin, ei ole siellä mitään mikä asennuksen pakottaisi, onko se sitten liittymä joka sen tekee, en tiedä. Pitää tutustua tarkemmin.