Vastattu

Äänikirjalaite Seniorille

  • 28 March 2021
  • 3 kommenttia
  • 670 katselukerrat

Äitini 88 vee kuuntelisi mielellään äänikirjoja. Hänellä ei ole tähän tarkoitukseen mitään laitetta ja on muutenkin “nippelikammoinen”. Onko Senioreille olemassa jotakin HYVIN yksinkertaista laitetta, joka soveltuu äänikirjojen kuunteluun?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi ihmettelijä2 4 April 2021, 08:54

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5

Äitini 88 vee kuuntelisi mielellään äänikirjoja. Hänellä ei ole tähän tarkoitukseen mitään laitetta ja on muutenkin “nippelikammoinen”. Onko Senioreille olemassa jotakin HYVIN yksinkertaista laitetta, joka soveltuu äänikirjojen kuunteluun?

Moi @TonyClifton ja tervetuloa OmaYhteisön joukkoon viisaaseen! :grinning:  Pahoittelut vastausviiveestä, sillä tämä ketju oli nyt johonkin mennyt piiloon. 

E-kirjojen lukuun löytyy varsin monipuolisesti erilaisia yksinkertaisia laitteita, mutta kuunteluun ei niinkään, sillä oletuksena on että asiakas kuuntelee teoksia puhelimellaan tai muulla älylaitteella. 😓

Netistä löytyi nopealla otannalla varsin yksinkertaistettuja laitteita joilla hintalappu on varsin suuri ja ne eivät välttämättä toimi suosituimpien äänikirjapalveluiden kanssa.

 

Tähän kertomaasi tarkoitukseen suosittelisin jotain seniorille suunnattua älypuhelinta kuten Doro 8080 -puhelinta. Sinne saa ladattua Elisa Kirjan ja kaikki muutkin mainostetut äänikirjasovellukset sekä sitten muutkin hyödylliset palvelut jotka mobiilille tuntuvat nykyään siirtyvän. 💡

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Eikös yksinkertaisin laite ole tavallinen radio CD ja kasettisoittimella? Kirjastosta vaan lainaa äänikirjoja tai joku tuttu kopio ne (omaan käyttöön saa kopioida)

 

Vielä käytännöllisempi voisi olla, jos hankkii radion, jossa USB liitin ja mp3 tuki. Voi vaan muistitikulle kopioida äänikirjan (sellainen äänikirja jossa lukee mp3) tai taitaa nuita netistä löytyä. MP3 soitin olisi varmaan vielä kätevämpi.

 

Sitten jos online palveluita haluaa, niin ehkä tietokone, siihen kunnon kaijuttimet kiinni ja kuvake työpöydälle, josta pääsee kuuntelemaan. mm. yle areenassa on joskus ihan hyviäkin.

Moi “ihmettelijä2”!

Kiitos vinkeistä.  Äitini tapauksessa tietokoneen voi unohtaa mutta c-kasettisoitinta osaisi kyllä käyttää. Toinen juttu on, myykö sellaisia enää kukaan. Täytyy kuukkeloitsea.

Tony / JTM