Vastattu

F-Secure ja Ccleaner

  • 11 March 2021
  • 9 kommenttia
  • 532 katselukerrat

Koneella on F-Secure Total ja ilmaisohjelma Ccleaner jolla olen ajoittain siivonnut konetta.  Onko tuolle cleanerille lopulta mitään tarvetta? Viimeisin päivitys ei tunnu menevän läpi.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi 0000 12 March 2021, 11:10

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Koneella on F-Secure Total ja ilmaisohjelma Ccleaner jolla olen ajoittain siivonnut konetta.  Onko tuolle cleanerille lopulta mitään tarvetta? Viimeisin päivitys ei tunnu menevän läpi.


Vähän kyseenalainen on koko Ccleaner.

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/nyt-tarkkana-suosittu-ccleaner-puhdistusohjelma-aiheuttaa-jalleen-harmaita-hiuksia/31612715-9eb6-462d-9efd-30f3c4b612a9

Käyttäjätaso 7

Kotimikrokin poistanut Ccleanerin valikoimistaan. Clean master hyvä korvaaja.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moro @pixel ja tervetuloa OmaYhteisöön! CCleaneria itse tuli käyteltyä aikanaan Windowsin rekisterien yms siivoiluun eli että sai pidettyä suorituskykyä yllä tietokoneella. Sittemmin Windows 10 myötä ei tuota ole tullut enää tehtyä ja tosiaan mitä Sokrateskin tuossa linkkasi niin vähän huonossakin valossa on parinkin uutisen tiimoilta tuo noussut pinnalle eli senkään puolesta en itse enää oikein tuota tuppaa suosittelemaan.

Hyvä sovellus siis sinällään kyllä ollut, mutta tarpeellisuuden voi toki sitten itse kukin kohdallaan arvioida :) 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

F-Secure Total ja Ccleaner tai Clean Master tekevät osittain eri asioita. F-Securen tehtävä on huolehtia koneen tietoturvasta ja Ccleaner / Clean Master taas on tarkoitettu koneen siivoamiseen turhista tiedostoista sekä optimoimaan koneen suorituskykyä, joskin Clean Masterissa on mukana antivirus. Se on taas täysin tarpeeton, koska koneella on jo F-Secure. Lisäksi kaksi päällekkäistä antivirusta ei sekään välttämättä ole hyvä juttu.

 

En itsekään ole käyttänyt Ccleaneria enää vuosiin ja enkä näe, että sille olisi omalla kohdalla tarvetta.

Ymmärrän edelliset viestit siltä osin että varovainen täytyy olla, mutta kokonaisuutta katsoen en ymmärrä edellisiä viestejä ollenkaan. Ccleaner on hyvä ohjelma. Sen tarpeellisuus voidaan tietysti nähdä eri tavalla, kuten kaikki. Se millaiset asetukset pidät selaimessa jota käytät, ne asetukset määrää sen paljonko selain aiheuttaa tallennusta koneelle. Se tallennus on lähes kaikki ylimääräistä ja turhaa, se on jo yhdessä päivässä paljon joutavaa roskaa, sitä on turha tallentaa koneen muistiin. Ccleanerissa sen huonoin puoli on ollut se että ohjelma tarjoilee erilaisia maksullisia asioita lisää ja myös Ccleanerin omaa selainta. Kun kieltäydyt maksullisista lisäpalveluista, ohjelma on todella hyvä. Kokeilepa vaikka laskea paljonko selaimesi tallentaa jatkuvasti ylimääräistä roskaa jolla et tee mitään, ylimääräistä tallennusta lisäksi tekee monet muutkin kuin selain, esim Spotify tallentaa todella paljon. Selaimista vähän, esim Firefoxissa osoiteriville about:config ja kun muutat browser.sessionstore.interval asetuksen oletuksesta 15 000 vaikka lukuun 1 800 000, muuttuu selaimen ylimääräinen tallennus järkevämmäksi. Mutta siltikin selain tallentaa ylimääräistä jota et halua, tallenteet on vain koneella ylimääräinen kuorma roskia ja siihen Ccleaner on todella hyvä ohjelma eikä sitä korvaa mikään suomenkielisenä ja helppona käyttää, todella helppo asetuksineen, mitä se puhdistaa eri selaimista, sähköpostiohjelmista ja järjestelmästä. Tietokonelehtien kirjoituksia Ccleanerista en myös ymmärrä, ne ovat kirjoitettu kuin sellaisille ihmisille joilla on ensimmäinen tietokone ja siltikin ne ovat ala-arvoisia, aiheuttavat ihmettelyä miksi he pitävät lukijoitaan kuin ymmärtämättöminä, en ymmärrä kirjoitusten tarkoitusta. Jos ne ovat kuten oletan, myynnin vuoksi että lehti menee paremmin kaupaksi, ihmettelen edelleen että kukahan kioskeilla myytäviä tietokonelehtiä sitten lukee jos kirjoituksensa on sellaisia ettei niillä välttämättä muuta tarkoitusta olekaan kirjoitusten kirjoittajille ja lehdelle. Tietysti maksullisia palveluita, ohjelmia, selaimia tyrkyttävä ohjelma on tyrkytystensä osin huono, mutta Ccleanerin tekemää ei oikein tee muut, ei edes maksulliset tietoturvaohjelmat kunnolla.

Käyttäjätaso 7

Eikö ensimmäisen tietokoneen haltija tarvitse opastusta, ja jos on mielenkiintoa tietokonelehtiin, niin osaa varmaankin suodattaakin informaatiota.

@Kimblez, ensimmäisen tietokoneen kanssa tarvitsee jokainen ohjeita mutta en tarkoittanut kirjoituksellani mitään sellaista. Kioskien tietokonelehdet on vaan kaikki melkoista sotkua, en ala niitä tässä arvostelemaan enempää muuten kuin että hyvin nopeasti ne tulevat kelvottomiksi lukea ja on varsin kummallista että niitä sellaisina julkaistaan, koska vaikka lehteä saatetaan pitää yleisesti ihan kelvollisena, sisältö voi olla mm Ccleanerin osalta ala-arvoista jollaista ei ammattilehdissä julkaistaisi ja on ihmeellistä että menee tavalliselle kuluttajalle läpi. Yhtä ihmeellistä olisi myydä piimää maitona eikä kukaan ihmettelisi.

 

Lisään tuohon omaan kirjoitukseeni tarkennuksena; Jos käytät Firefox, tee tuo asetuksen muuttaminen ja jos käytät jotain muuta selainta, selvitä miten muutetaan asetus niin että tietokone tallentaa paljon harvemmin. Sitten kokeile jos käytät Ccleaneria, aja puhdistus kaikesta ylimääräisestä päivittäin ennen kuin suljet tietokoneen ja laita aina ylös paljonko Ccleaner poisti roskaa. Laske vuoden kuluttua paljonko Ccleaner poisti roskaa. Laske viiden vuoden kuluttua paljonko roskien määrä on. Sitten vertaa sitä määrää kiintolevysi kokoon ja ymmärrät miksi niin monet ovat aina kysymässä miten kiintolevyä saisi puhdistettua kun se alkaa olla täynnä. Ihmiset ei vain mieti että mistähän se kiintolevy täyttyy. Roskasta, selaimien ja sovellusten oletusasetuksista ja tietokoneen puhdistamattomuudesta. Tietokoneen käyttöön kelpaava ikä olisi paljon enemmän jos ihmiset ei täyttäisi koneitaan roskalla.

Ratkaisin asian niin, että latasin portable-version usb-tikulle ja aika ajoin putsailen konetta. Hyvin pelittää, suosittelen!

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Windowsista saa nykyään ilman erillisiä ohjelmiakin tauhkaa pois. Ihan sieltä asetukset-järjestelmä-tallennustila. Sieltä määritä tallennusseuranta tai suorita se nyt. Toimii 😎