Vastattu

miten luukku sähköpostista saa helpoiten siirrettyä viestit outlokiin sähköpostiin

 • 20 April 2022
 • 9 kommenttia
 • 1796 katselukerrat

Elikkä miten noi sähköposti viestit saa siirrettyä helposti outlook sähköpostiin kun luukku muuttuu maksulliseksi. Koitin ohjeita luukun sivuilta lukea mutta en oikein ymmärtänyt sieltä usein kysytyt kysymykset linkistä ja sieltä kohta haluan sulkea tilini,mitä teen nyt. Toivottavasti tämä ketju tuli oikeaan paikkaan. Kiitoksia jos joku voi auttaa.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi JV0600 20 April 2022, 19:29

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

En ole ihan satavarma mutta luulisin ettei Luukussa ole vielä imap- ja pop3 protokollia käytössä, vaikka ne ehkä tulee myöhemmin käyttöön. Joten ehkä yksinkertaisin tapa siirtää postit on edelleenlähettää ne Välitä eli Fwd-toiminnolla siihen outlookiin, siis mikäli tarkoitat Outlookilla Microsoftin sähköpostilaatikkoa etkä siis sitä samannimistä sähköpostisovellusta.

 

Tjaa, hetkinen, löysin tällaisen ohjeen luukun FAQ-sivuilta, toivottavasti niistä on apua sinulle:

 

Voit käyttää seuraavia asetuksia lähettääksesi ja vastaanottaaksesi viestejä sähköpostiohjelmalla/sovelluksella:

Saapuvat viestit:
Isäntänimi: mail.luukku.com
Käytäjätunnus: sinun-sähköposti-osoitteesi@luukku.com
Salasana: sinun Luukku-salasanasi (sama kuin ennen)

Lähtevät viestit:
Isäntänimi: smtp.luukku.com
Käyttäjätunnus: sinun-sähköposti-osoitteesi@luukku.com
Salasana: Sinun Luukku-salasanasi (sama kuin ennen)

Muuta:

Palvelin vaatii tunnistautumisen käyttäjätunnuksella ja salasanalla: Kyllä

Vaadi kirjautumista turvallisella salasanan vahvistamisella (SPA): Ei.

Suosittelemme IMAP:in käyttöä. On usein helpompaa uudelleenladata tili, jos sähköposti ei toimi (varmista, että teet paikallisesti tallennetuista sähköposteista varmuuskopiot).

Hyväksymme kaikki yleiset porttien ja turvallisuustyyppien/salausmetodien käytön ja sinä voit antaa sähköpostiohjelman valita tämän automaattisesti. Muussa tapauksessa suosittelemme seuraavaa:

 • Saapuvat viestit: IMAP port (SSL / TLS): 993
 • Lähtevät viestit: SMTP port (SSL / TLS): 465
Käyttäjätaso 7

 

 

Tarkoitin ihan outlook sähköpostia johon siirtäisin noi viestit. Ja näemmä vähän kämmäsin tänne vastaamisessa kun JV0600 vastaus meni mun viestiin : D

 

Noita ohjeita katoin mut emmä oikein ymmärtänyt mitään niistä kun ensimmäistä kertaa tällaista pitäis tehdä. Se välitä toiminto on aika hidasta hommaa...

Käyttäjätaso 3

Tarkoitatko siis Outlook-sähköpostilla siis koneessa olevaa ohjelmaa Outlook  vai itse palvelua outlook.com (joskus oli nimeltään hotmail.com) ? (Tässä Microsoft munasi kun nimesi sekä ohjelman että palvelun samaksi)

 

Jos tarkoitit vain että käytät OHJELMAA outlook. tarvitset luukun lisäksi luoda jonnekin toisen postilaatikon (esim. edellä mainittu outlook.com tai sitten gmail.com) , lisätä se OHJELMAAN outlook ja uudelleenlähettä postit luukusta siihen.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

@JV0600, Luukku-sähköpostissa on kyllä ollut POP ja IMAP iät ja ajat, mutta ainoastaan maksullisena lisäominaisuutena. Nykykäytännöstä en tiedä.

Tarkoitin ihan outlook sähköpostia johon siirtäisin noi viestit.

Tarkoititko Outlook-palvelua vai -ohjelmaa?

Jos Outlook-palvelua, voit siirtää vanhat viestisi sähköpostipalvelusta toiseen IMAP-protokollaa käyttäen. Tarvitset tähän tietokoneen, johon asennetaan sopiva sähköpostiohjelma, kuten Mozilla Thunderbird tai Outlook-ohjelma.

Kun molemmat postilaatikot ovat ohjelmassa näkyvissä, valitse vanhan kansion kaikki viestit (tai ne viestit, jotka haluat kopioida) ja raahaa ne uuden postipalvelun kansioon.

uudelleenlähettä postit luukusta siihen.

Jos lisäät kaksi postitiliä samaan sähköpostiohjelmaan, viestejä ei uudelleenlähetetä, vaan ne kopioidaan kansiosta toiseen.

Viestien uudelleenlähettäminen olisi järjettömän työlästä, koska jokaisen viestin joutuu lähettämään erikseen ja samalla myös viestien otsakkeet päivämäärineen menevät sekaisin. Uudelleenlähetyksen jälkeen otsakkeessa on uudelleenlähetyksen päivämäärä. Varsinaisen viestin päivämäärän joutuu uudelleelähetetyssä viestissä katsomaan viestin rungosta.

Tarkoitan outlook sähköpostia jonne kirjaudutaan. Se ilmaisversio. maksullista versiota minulla ei ole.Olen noita viestejä laittanut outlookiin välitys toiminnolla mutta se on aika hidasta hommaa.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Tarkoitan outlook sähköpostia jonne kirjaudutaan. Se ilmaisversio. maksullista versiota minulla ei ole.Olen noita viestejä laittanut outlookiin välitys toiminnolla mutta se on aika hidasta hommaa.

Eli tarkoitat nimenomaan outlook.com. Tätä ei saa sekoittaa Microsoft 365 Outlook sähköpostiohjelmaan, joka on maksullinen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Se ilmaisversio.

IMAP kuuluu vakiona Microsoftin Outlook-palveluun.

Eli jos tuon Luukun ilmaisversio vain tukee IMAP:pia, niin sinun ei tarvitse kuin lisätä molemmat sähköpostitilit samaan sähköpostiohjelmaan (esim. Thunderbird) ja sen jälkeen yksinkertaisesti vetää joko viestit tai kansiot tililtä toiselle.

Siis samaan tapaan, kuin kopioisit tiedostoja tietokoneesta muistitikulle, mutta et resurssinhallinnassa vaan sähköpostiohjelmassa.

Outlookin vaatimat palvelinasetukset löydät tuolta: Outlook.comin POP-, IMAP- ja SMTP-asetukset. Joskin Outlook on niin hyvin tunnettu, että ainakin Thunderbird tunnistaa tarvittavat asetukset automaattisesti sähköpostiosoitteen perustella, kun lisäät tilin. Pähkinänkuoressa:

 • IMAP-palvelin outlook.office365.com
 • IMAP-portti 993
 • IMAP-salausmenetelmä TLS

Luukun asetukset JV0600 poimikin esille jo ensimmäisessä vastauksessa tähän ketjuun. Eli

 • IMAP-palvelin mail.luukku.com
 • IMAP-portti 993
 • IMAP-salausmenetelmä TLS

Kiitoksia vastauksista. Mietin tota mun sähköposti osoitetta jonka loin outlookiin. Alussa kun yritin saada haluamallani osoitteella  sähköposti osoitteen niin en saannut sitä mutta kun kokeilin myöhemmin uudestaan samana iltana kun pyörittelin eri vaihtoehtoja niin sain sen haluamani osoitteen niin ruvin myöhemmin sitä ihmettelemään tässä sitä. Aika erikoista. Että miten semmoinen on mahdollista ?