Vastattu

Mobiililla yhteys kotiverkkoon

  • 3 January 2024
  • 3 kommenttia
  • 190 katselukerrat

Hei, onko mahdollista saada mökiltä mobiiliasemalta yhteys kotona olevaan kuituasemaan ja millaisia vehkeitä se vaatisi? Molemmat on Elisan yhteyksiä.

Kotona on kuituyhteys ja siinä esim. Wifi kamera jolla voisi vaikka tarkkailla sisä tai ulko olosuhteita, mutta miten olisi  mahdollista saada mökiltä mobiililla yhteys kotiin kameraan?

Pitääkö kotona olla joku tietokone jatkuvassa yhteydessä kameraan? ja miten netin kautta siihen saisi yhteyden?

Vai onko joku valvontajärjestelmä ainoa mahdollisuus jolloin olisi taas erillinen ehteys kotiin?

Voikosiko joku selventää asiaa tietämättömälle?

 

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi sakarialanne 3 January 2024, 13:13

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Helpoin ratkaisu on kamera  joka välittää livekuvaa tai tallenteita pilvipalveluun, josta niitä pääsee katsomaan. Ei tarvitse erillisiä pääsyjä kotiverkkoon ulkopuolelta sallia.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Hanki sekä mökille että kotiin reititin, jossa on OpenVPN tai Wireguard vpn-toiminto. Näillä saat yhdistettyä molemmat lähiverkot saumattomasti toisiinsa. SIlloin ei ole väliä, haluatko katsoa mökin kuvaa kotoa tai kodin kuvaa mökiltä.

Kuituyhteyden pää kannattaa asettaa VPN-palvelimeksi ja mökin mobiiliyhteys VPN-asiakkaaksi. Silloin mökin mobiililaajakaistaan ei tarvitse viritellä epävarmasti toimivaa julkista ip-osoitetta.

Varmista myös, että kotona oleva reititin tukee automaattista dynaamista nimipalvelupäivitystä, DDNS. Ja mielellään sellainen, jossa asetukset voi muokata vapaasti minkä hyvänsä DDNS-palvelun kanssa toimivaksi. Turhan monissa reitittimissä DDNS-päivitys on karvalakkimallia ja toimii vain parin valmiiksi esiasetetun DDNS-palveluntarjoajan kanssa.

Muista, että sisäverkkojen ip-osoiteavaruudet täytyy asettaa siten, etteivät ne mene toistensa kanssa päällekäin. Esimerkiksi kotona voi ottaa käyttöön 192.168.144.1 – .254 ja mökille vaikka 192.168.1.1 – .254.

kiitos  vastauksesta. Tuollainen konfikuraatio tuntuis olevan se mitän haen. Pitää alkaa kehittelemään sitä.

Osallistu keskusteluun