Vastattu

Päivitykset/Asennukset

  • 26 April 2022
  • 7 kommenttia
  • 141 katselukerrat

Latasin tietokoneelle,Migrosoft Edge selainlaajennuksen,kun se hyppi silmille etusivulla, aina avatessani konetta. (jotta internet selaimesi voidaan suojata jne.)  Kuitenkin minulla on tietoturvat kunnossa. Nyt se muistuttaa koko ajan ! ,asennuksesta loppuun.  

Toinen ladattu päivitys odottaa asennusta Samsung tabletissa ,käyttöjärjestelmään Android 6.0.1 Marshmallow.  Jossa on litaniat ominaisuuksista ja mitä saattaa menettää.

Olen aika “tumpelo”sitten näissä ja harmittaa,kun en edes voi näitä jo aloitettuja päivityksiä poistaa,ne lävähtää koko ajan etusivulle kirjautuessani.

Kysynkin, voiko nämä turvallisesti asentaa loppuun ja se ettei mene huonommaksi ? En ole vielä löytänyt ohjeita näitten poistoonkaan. Mieluummin pidän tutut ja opitut sovellukset yms.

En tiedä ,osasinko kuvailla oikeen tätä   ongelmaa ,tarvittaessa voin lähettää noista etusivuista kuvat? 

En oikeen tiedä ,mikä luettolon keskustelualue on..laitoin aiheen vierestä.

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 27 April 2022, 09:55

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Laita ne etusivukuvat kuvat näkyville.

Mitkä ne kesken olevat päivitykset on?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +6

Latasin tietokoneelle,Migrosoft Edge selainlaajennuksen,kun se hyppi silmille etusivulla, aina avatessani konetta. (jotta internet selaimesi voidaan suojata jne.)  Kuitenkin minulla on tietoturvat kunnossa. Nyt se muistuttaa koko ajan ! ,asennuksesta loppuun.  

 

 Oletko hiljan asentanut turvakameroita tms. jotka tarvitsisivat jonkun selainlaajennoksen erikseen ? Itselläni hikvisionin kamera, jonka selainlaajennus koneen käynnistyksessä pyytää lupaa toimia koneessani.

 Laita kuvaa miltä tilanne näyttää.

Lue myös uutinen :

 

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007688508.html

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Pääsääntöisesti kaikki tarjolla olevat päivitykset kannattaa asentaa. Päivitysten tarkoitus on parantaa käyttöjärjestelmän ja sovellusten toimivuutta, suorituskykyä ja turvallisuutta sekä tuoda uusia ominaisuuksia käyttäjän ulottuville.

 

Päivitysten asentaminen ei yleensä vaikuta millään mm. käyttäjän omiin tietoihin laitteessa. Harvemmin myöskään jo asennetut sovellukset kokevat mitään suurempia muutoksia.

 

Päivitysten asentamatta jättäminen taas saattaa heikentää tietoturvaa ja estää myöhemmin tarjolle tulevien tärkeiden päivitysten asentamisen. Mobiililaitteilla tämä saattaa johtaa pidemmän päälle mm. verkkopankin toimimattomuuteen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Päivityksiä asennettaessa täytyy kuitenkin olla tarkkana, ettei asenna päivitykseksi naamioitua haittaohjelmaa.

Hyvä nyrkkisääntö on, että älä koskaan asenna mitään, mitä sinulle tarjotaan.

Jos saat ilmoituksen päivityksestä, älä koskaan asenna päivitystä kyseisen ilmoituksen kautta. Sulje ilmoitus ja mielellään myös se ohjelma, joka sinulla oli ilmoitushetkellä auki.

Mene tämän jälkeen järjestelmän päivitysreittiä tarkastamaan päivitykset, esimerkiksi käynnistä / ohjauspaneeli / järjestelmä, asetukset / järjestelmä, App Store, Play-kauppa, ohje / tarkasta päivitykset, 🍎 / tarkasta päivitykset jne.

Käyttäjätaso 7

Jos ja kun niitä ilmoituksia tulee heti koneen avattua tai milloin vaan ilmoitusalueelle. niin nehän voi kokonaan tai osittain estää. Sinnehän niitä haittaohjelmia sisältäviä juttuja tulee, eikä pidä suostua mihinkään asennus/päivitys pyyntöön.

Jos jokin sovellus tai palvelu ilmoittelee turhan kärkkäästi ja toistuvasti asioista, jotka eivät vaadi toimenpiteitä, niin voit helposti estää ilmoitukset muokkaamalla Windowsin ilmoitusasetuksia.

 

Tuossa ohjetta ilmoitusasetusten muokkaamiseen Windows 10:ssä.

  1. Avaa aloitusvalikko, valitse Asetukset, sieltä Järjestelmä ja valitse Ilmoitukset ja toiminnot.
  2. Ilmoitusten ja toimintojen asetukset -ikkunassa voit kohdassa Ilmoitusten saaminen näiltä lähettäjiltä valita lähettäjän ja vaihtaa tilaksi Ei käytössä. Jatkossa kyseisen lähettäjän ilmoituksia ei enää näytetä.
  3. Ilmoitukset voi estää kokonaan valitsemalla kohdassa Saa ilmoituksia sovelluksilta ja muilta lähettäjiltä tilaksi Ei käytössä.

          Valitse kohta 3. niin pääset eroon turhista ilmoituksista.

          Itsellänikin kolmonen valittuna, eikä tule kuin Windowsin omia tarpeellisia    

          ilmoituksia.

          Toki, jos joiltain välttämättä haluat ilmoituksia, niin valitse se/ne kohdassa 2.

          Win 11:kin samaan tapaan.

 

En ole asentanut turvakameroita yms. Minulla on Windows 8 järjestelmä ja toimii hyvin.

Kameran kuvat ei tallennu jostain syystä suoraan tänne tietokoneen galleriaan. On joskus toiminut,mutta se on toinen juttu. 

Laitan ne sovelluksien kuvat , sen jälkeen kun tallennan ne tänne ja poistan kuvia kameran galleriasta.

Kyllä tämä tökkii nyt pahemman kerran taas…! Kuvien lähetys ja pienennys ei tässä sivulla onnistu. En oivaltanut mistä sen olisi voinut pienentää? Kuvakoko liian iso,tiedoston koko saa olla 5MB. 

Ohjeita sitten selasin ja niitähän oli,vaikka miten. En kuitenkaan  ala nyt niitä selailemaan.  Olen pystynyt sähköpostilla lähettämään useankin kuvan,joka on ollut helppoa,sitä en tiedä miten isona ne on näkynyt vastaanottajalle.  

Kännykän OmaElisa sovelluksessa,ei näytä tätä omayhteisöä olevan.

Osallistu keskusteluun