Vastattu

Älypuhelinten kuulokeliitin, onko se standardi?

  • 28 February 2022
  • 5 kommenttia
  • 173 katselukerrat

Puhutaan yksinomaan 3,5 mm:n jakkiin liitettävistä laitteista. Minulla on Huawei Y6, joka on muutaman vuoden takainen malli. Sen käyttöä haittaa johdollisen handsfreen toimimattomuus. Stereokuulokkeet toimivat hyvin, mutta handsfreesarja ei laisinkaan. Ei kuulu ääntä, puhelin ei tunnista sitä (ei tule kuulokesymbolia yläriville) eikä mikrofonikaan toimi. Toisessa puhelimessa (Nokia 8110)  tämä handsfreesarja toimii ongelmitta, Huaweissa ei kumpikaan kahdesta kokeillusta.

Onko Huawein jakki jotenkin epästandardi? TRRS  eli tip ring ring sleeve toimii yhteen TRS-liittimellisten stereokuulokkeiden kanssa, kunhan jakki on normaali. Kyllä on ehjä ja puhdas HF-sarjan plugi. Puhelimesta ei löydy asetusta, jolla valitaan onko jakki käytössä vai ei.

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi zn80 2 March 2022, 22:00

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

TRRS kuulokkeita löytyy ainakin kahdella eri kytkentäjärjestyksellä.

Vanhat Nokian Symbian-aikakauden kuulokkeet eivät toimi Android-puhelimissa eikä päin vastoin. Osa viimeisistä Nokian itsensä tekemistä puhelimista saattoivat tunnistaa sekä Symbian- että Android-kuulokkeet.

En huomannut mainita, että molemmat kokeillut HF-sarjat ovat varsin uusia, enintään 4 vuotta. Ensimmäisen kadotin, nykyinen on muistaakseni JBL:n valmistetta ja siis toimii “GSM-tasoisissa” puhelimissa oikein. Lähetettyäni viestin huomasin, että minulla on haaroituskaapeli, joka jakaa 3,5mm TRRS-plugin kolmeksi RCA-plugiksi...voisin mittailla sillä ja kertoa tuloksista.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

@zn80 Saitko mittailtua? 😊 Selvisikö tämä ongelma jo?

@zn80 Saitko mittailtua? 😊 Selvisikö tämä ongelma jo?

Selvisi kokeiluiden kautta että Huawei Y6:een käy yleisesti ottaen johdollinen handsfree mutta minun puhelimeni kuulokeliittimessä saattaa olla kontaktihäiriöitä. Halpa Clas Ohlson HF toimii hieman liitintä pyörittelemällä eikä katko kunhan saa kontaktia, mutta se ehkä-JBL HF ei ollenkaan. Sillä RCA-liitinsarjalla en saanut mitään signaaleja ulos eikä sen 3,5 mm:n plugi tuntunut pysyvän sisässä kunnolla. Toimiva CO:n HF on lähes käyttämätön, joten sen plugissa ei varmaankaan ole vikaa vaan siis puhelimen jakissa. Puhelimen olen hankkinut käytettynä halvalla...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Itselläni joskus lakkasi kuulokeliitäntä toimimasta kun liittimen pohjalle oli kertynyt vaatepölyä/nukkaa. Irtosi varvasti nuppineulalla sohimalla.

Nykyään suosin vain langattomia kuulokkeita.