Vastattu

Datakatto täynnä, miten vaikuttaa Whatsapp-viesteihin ulkomailta?

  • 7 October 2022
  • 2 kommenttia
  • 97 katselukerrat

Huomenta!

Oi, oon niin peukalo keskellä kämmentä:

-tosiaan datakattoni näyttää tältä kuulta olevan tapissa (?), 

-mitä pitää yleensä toimia puhelin 'asetuksissa' (roaminginit & muut) kun lähtee EU maahan & kun tuo 

datakatto taustalla kummittelee. 

 

Kiitos 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 7 October 2022, 11:20

Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Tuolla ojeita:

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/matkapuhelinliittymat/ohje/reissussa/

Reissuun lähdössä?

 

Whatsappista tuolla:

https://whatsappi.fi/miksi-whatsapp-on-ilmainen/

WhatsApin käyttäminen ilmaiseksi ulkomailla

Varmimmin WhatsAppia voi käyttää ulkomailla ilmaiseksi yhdistämällä puhelimen johonkin paikalliseen wifi-verkkoon. Tällaisia on esimerkiksi hotelleissa ja suurimmissa kauppakeskuksissa sekä muissa suosituissa paikoissa

Monissa matkapuhelinliittymissä kuukausimaksuun sisältyy tietty määrä datasiirtoa ulkomailla, ja tämän puitteissa WhatsApin käyttö myös matkapuhelimen verkon kautta on ilmaista ulkomailla.

Käyttäjätaso 6

Morjes @iitu1! Toivottelenpa jo heti kättelyssä mukavaa reissua 😊 Kimblez antoikin jo todella hyviä vinkkejä mistä lähteä liikkeelle. 

Ulkomailla jos haluaa ns. roamingia eli verkkovierailua hyödyntää niin roaming-asetus täytyy olla sallittuna puhelimen omissa asetuksissa. Kannattaa huomioida että Elisan liittymillä EU-maissa käyttö on kohtuuhintaista, mutta EU-maiden ulkopuolella (myös yksittäisissä Euroopan maissa mitkä eivät kuulu Euroopan Unioniin) data voi olla todella hurjan kallista. 

Olitko mihin maahan tai maihin matkustamassa? 🙂 

Tarkennatko myös vielä, että onko sinulla tuo datakatto niin sanotusti tapissa liittymälläsi (voi tarkistaa OmaElisasta liittymän käytöstä) vai puhelimesi omissa data-asetuksissa? 🤔 Koska tuota puhelimen omaa data-asetusta voit luonnollisesti aina muuttaa. Kaikissa Elisan puheliittymissä datan pitäisi kyllä olla rajatonta Suomessa, eli Suomessa ei pitäisi olla mahdollista saada mitään liittymän datakattoa täyteen ellei liittymä ole rajan lähellä napannut yhteyttä Suomen naapurivaltiosta. 

Jos datakatto on tullut vastaan (kumpi tahansa, joko liittymän oma tai puhelimen asetuksien datakatto) niin se iskee silloin netin täysin poikki ja jarrut päälle, eli silloin ei mikään toimi mobiilidatan yli, ei myöskään Whatsapp-viestit. 

Tällöin voi sitten hyödyntää esimerkiksi maja- tai ruokapaikkojen avoimia wifi-verkkoja, tosin kannattaa olla julkisissa verkoissa varovainen ja mieluusti käyttää nettiyhteyttä vain VPN-sovelluksen kautta mikä suojaa yhteyden ja laitteesi. Meiltä saa esimerkiksi suomalaisen F-Securen VPN-palvelun Freedomen tätä tarkoitusta varten. 🙂

Osallistu keskusteluun