Elisa turvapaketin oletusselaimen vaihto chromeen

  • 5 helmikuu 2020
  • 10 kommenttia
  • 1314 katselukerrat

Sellainen ongelma on tullut Elisa Turvapaketin kanssa, että se ei anna käyttää muita selaimia kuin Turvaselainta. Itse haluaisin käyttää Chromea, sillä turvaselaimella asiointi ei oikein toimi. Olen kokeillut oletusselaimen vaihtamista asetuksista, mutta ei auttanut asiaan. Kaikki linkitkin avautuvat ensin chromessa ja sitten Turvaselaimesta avautuu vain etusivu. Onko selaimen vaihtoon jotain ratkaisua? 


10 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Moikka EetuPe! Tervetuloa OmaYhteisöön :relaxed:

Ainakin itsellä lukee Turvapaketissa “Turvallinen selaus” -välilehdellä että oletusselaimeni on Firefox, minkä olenkin muualla asettanut oletusselaimeksi. Sulla ilmeisesti on Android -laite, niin tässä olis ohjeet Chromen asettamiseksi oletusselaimeksi :nerd:

Hei! Kiitos avusta, mutta kuten huomaat oheisesta kuvasta olen jo yrittänyt tätä. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

No niinpäs oletkin! Miltä sulla näyttää Turvapaketissa se “Turvallinen selaus” välilehti?

 Se näyttää tältä. Se on vaan englanniksi, kuten koko puhelin

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

No voihan ehmetti. Tyhmä kysymys, mutta olet varmaan koittanut jo poistaa sovelluksen, käynnistää laitetta uudelleen ja sitten asennella sovellusta uudemman kerran?

Joo, sitäkin on tullut kokeiltua

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Sulla sitten on varmasti uusin versio Turvapaketista ja -selaimesta käytössä jos molempia olet uudelleen asennellut. Ilmeisesti itse laitteenkaan käyttis ei ole päivitystä vailla? Ja Turvapaketin asetus Turvaselaimesta ilmeisesti overridaa laitteen omat asetukset :sweat: On se ihme että ne ei juttele nyt jostain syystä keskenään. Oletko sieltä itse selaimesta poistellut evästeet? 

Voisit tietty laittaa tähän sekä Turvapaketin ohjelmistoversion (sieltä Tietoja -kohdasta) sekä itse laitteen merkin, mallin ja ohjelmistoversion niin laitetaan hommaa vetämään eteenpäin. Ja vielä jos pistät profiiliisi sun asiakasnumeron niin saadaan linkitettyä oikealle asiakkuudelle koko homma :relaxed:

Tuossa on Turvapaketin tiedot ja tässä laitteen tiedot:

OnePlus 6 A6003

Android versio: 10

Voin laittaa sen asiakasnumeron profiiliin vähän myöhemmin ja olen yrittänyt poistella selaimen evästeitä. 

Käyttäjätaso 4

Jeps. Olisiko sinun mahdollista ottaa näyttövideota tästä tilanteesta, niin saisi vähän paremman kuvan miten se toimii? Jos saisit sen jaettua meille linkkinä jotenkin tähän (videota ei suoraan saa upotettua tähän). Tai vaihtoehtoisesti jos otat kuvia mitä tapahtuu siis siinä vaiheessa kun painat jotain, ja ensin avautuu chromeen ja sitten Turvaselaimeen. 

Onkohan tähän mitään ratkaisua tarjolla? Huawei P30 lite ja sama ongelma. Chromen käyttö on mahdotonta koska turvaselain aukeaa tilalle vaikka Chrome on oletusselaimena. Ruudulla vilahtaa vaan F-securen nootti: Perhesäännöt ovat voimassa, voi selata vain selaimella Turvallinen selaus. Toimii näin vaikka turvapaketin sisällönsuodatus on pois päältä.

Osallistu keskusteluun