Vastattu

Huawei-puhelin: Hidas mobiilivarmenne ja vikakoodi 34 XX

  • 27 March 2024
  • 3 kommenttia
  • 97 katselukerrat

  • Tiedonhaluinen
  • 1 kommentti

Huawei (P20 Pro; myös Honor View 20):
Mobiilivarmenteessa 30 sekunnin viive ja virheilmoitus 34 XX.
Toimii siis mutta erittäin hitaasti.

Asiakaspalvelu ei osannut auttaa, mutta Huawein tekninen tuki keksi avun:
Asetukset => Mobiiliverkko => Mobiilidata => VoLTE-puhelut POIS

=> Varmenne alkoi toimia normaalisti eli salamannopeasti.


Bugi on joko Huawein puhelimissa tai Elisan varmennetekniikan ja Huawein kontaktissa. Olisi ehkä Elisan asiakaspalvelun olla tietoinen asiasta ja tekniikan tutkia, mikä mättää.

VoLTE on siis nyt pois päältä. Eli tuo asetus liittyy äänipuhelujen tekniikkaan. Kun VoLTE ei ole päällä, ääni kulkee 2G-verkon kautta (3G on kuulemma jo ajettu alas). Netti toimii ihan normaalisti, joten VoLTE voi olla pois päältä, mutta entäpä sitten kun 2G ajetaan alas… Olisi syytä tutkia ja korjata bugi.

Lopuksi kysymys: Saattaako VoLTEn pois kytkeminen häiritä nettiyhteyksiä, jos joku sattuukin soittamaan äänipuhelun vaikkapa kesken verkkopankkiyhteyden…?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 27 March 2024, 08:18

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

2G on käytössä vielä vuosia. Datayhteys menee tosiaan poikki puhelun ajaksi. GSM-verkko joko siirtää dataa tai puhelua, ei toimi samanaikaisesti. Jos puhelin on wifissä, jos sellainen käytettävissäsi on, niin data siirtyisi sen kautta puheluista riippumatta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Bugi on joko Huawein puhelimissa tai Elisan varmennetekniikan ja Huawein kontaktissa.

Oikeastaan ongelma on tekstiviestien kulussa. Mobiilivarmenne käyttää siirtotienään tekstiviestejä. Mikäli tekstiviestit tökkivät, niin sitten tökkii myös mobiilivarmenne.

Tekstiviestit eivät toimi Elisalla myöskään VoWiFi:n kanssa. Ainoastaan lähettäminen onnistuu, mutta vastaanotto ei toimi. Näin ainakin Latausliittymillä. Muilla liittymätyypeillä voi olla pieniä toiminnallisia eroja.

Kun VoLTE ei ole päällä, ääni kulkee 2G-verkon kautta (3G on kuulemma jo ajettu alas).

Näin Manner-Suomessa. Ahvenanmaalla voi edelleen käyttää puhelinta normaalisti 3G-verkossa.

Huomioithan, että Elisan 2G-verkon äänenlaatu on sietämättömän huono. Itse en suostuisi VoLTE:tä kytkemään pois päältä.

Ennen kuin Elisa korjaa tekstiviestien kulun VoLTE ja VoWiFi kanssa, hankkisin mobiilivarmennetta varten kokonaan oman liittymänsä. Sitä voi sitten pitää erillisessä peruspuhelimessa. Tai jos nykyisessä puhelimessasi on paikat kahdelle sim-kortille, samalla puhelimella. Muista poistaa VoLTE- ja VoWiFi-puhelut käytöstä kakkos-sim:ltä. Mikälisi sinulla on 5G-puhelin, lisäksi pakota kakkos-sim 4G- tai 2G-verkkoon.

 

entäpä sitten kun 2G ajetaan alas… Olisi syytä tutkia ja korjata bugi.

Entä sitten kun 4G ajetaan alas? Mikäli Elisa ei korjaa VoLTE-, VoNR- ja VoWiFi-tekstiviestien toimivuutta, niin 5G verkossa ei tekstiviestit toimi sitten enää lainkaan.

 

Saattaako VoLTEn pois kytkeminen häiritä nettiyhteyksiä, jos joku sattuukin soittamaan äänipuhelun vaikkapa kesken verkkopankkiyhteyden…?

Ei vain saata, vaan häiritsee.

2G-verkossa ei voi samanaikaisesti puhua puhelua ja käyttää internettiä tai lähettää/vastaanottaa multimediaviestiä. Internet-yhteys ja multimediaviestit menevät jäähylle puhelun ajaksi.

Tämä on syytä muistaa myös käytettäessä navigointia 2G-verkossa. Navigointiohjelmaan tulee ladata kartta etukäteen offline-navigointia varten tai estää saapuvat puhelut navigoinnin ajaksi.

Asiantuntevia vastauksia, isot kiitokset, laitan talteen! 👍

Osallistu keskusteluun