Skip to main content

Hei

 

Puhelimen näyttö vaihdettiin ja kaikki tietysti nollattiin. Yllätys oli että iso osa tekstiviesteistä hävisi noin  vuoden ajalta. Käytössä on koko ajan ollut Elisan simkortti. Löytyykö niitä vielä Elisan kautta (roskakorissa eivät enää ole)

 

Harri 

Epäilenpä että ikävä kyllä ei taida Elisalla niitä kadonneita tekstareita olla. Ihan vastaisuuden varalle jos luurisi on Android-luuri niin lataa sellainen ilmainen sovellus kuin SMS Backup & Restore Google Play-kaupasta. Sillä voit lähettää kaikki tekstarit vaikkapa sähköpostiisi jolloin ne ovat tallessa.


Mikä puhelin?  Onko iphone vai androidi. Androidissa nuo menevät googlen tarjoamaan pilveen. Tosin saa varmaan tuonkin jotenkin estettyäkin, ettei menisi. Tästä olettaisin, että applen laitteilla on samantyylinen ratkaisu. Elisa tuskin tässä tapauksessa siis hirveästi voi auttaa.


iPhonellekin saa tietokonesovelluksen jolla tekstarit saa siirrettyä tietokoneelle, Ease Us Mobi Mover Free:

 

https://mobi.easeus.com/phone-transfer/mobimover-free.html
https://down.easeus.com/product/mobimover_free_setup?ref=%2Fdownload.htm

Tuo siis vaatii että puhelin kytketään koneeseen, joko BT-yhteydellä tai kaapelilla.


Käytössä Android ja varmuuskopioin aika paljon ennen näytönvaihtoa (takuuna) mutta ehkä en tekstiviestejä. Tutkitaan vielä


iPhonessa voi laittaa varmuuskopioitaviin tietoihin myös viestit.


Itsellä on Samsung, niin tarkistelin miten siellä tuo varmuuskopiointi menee/näkyy esimerkiksi. Ainakin “tilit ja varmuuskopiointi” osiossa kun meni Google Drive - varmuuskopioi tiedot -osion alle, niin näkyi että ilmeisesti vakiona on teksti- ja multimediaviestien varmuuskopiointi (jos laittanut päälle) 😊


Osallistu keskusteluun