Vastattu

Mikä voisi olla syynä jos joltain tietyltä paikkakunnalta puhelut ohjautuu väärin?

  • 13 August 2023
  • 6 kommenttia
  • 33 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

Olen yksityisviestillä vikailmoittanut tarkemmmin mutta näin tarkentamatta yleensä

voisin todeta kun tässä kesällä tullut aiemmin samalta paikkakunnalta ensin telia-numerosta fonectan mukaan tekstiviesti missä oli joku lomaterveinen kuvan kera?

 

sitten nyt muutaman päivän erolla eri numerosta, eri henkilö soittanut 2x ja ihmetellyt miksi tulee numerooni? Tajusin fonecta haun mukaan että tämäkin on samalla paikkakunnalla ja sama postinumero? kuin aiempi tekstiviestin lähettäjä. (tämän henkilön numero taas elisa, fonectan mukaan)

 

Sen perusteella onko mahdollista että kyseisellä paikkakunnalla olevien lähtevät puhelut tai tekstiviestit menisi jotenkin väärään numeroon vaikka he valitsee oikean (eri) numeron?

 

Viimeinen vaihtoehto että vain sattumaa jos sama paikkakunta ja postinumero “vika lähettäjillä” mutta jälkimmäinen kyllä vaikutti aidosti ihmettelevän asiaa miksi ei mene oikeaan numeroon eri henkilölle?

 

Jos jollain vastaavia kokemuksia että tulee jostain samalta paikkakunnalta tai tullut kesän aikana ja lähiaikana “väärä numero” soittoja todella paljon kauemmas siis ainakin omalla kohdallani, en asu lähelläkään sitä paikkakuntaa? Tätähän voisi koettaa tutkia lisää. Kuten alussa totesin, tarkemmin asian laitoin ylläpidon asiantuntijoille eteenpäin yksityisviestinä kun en voi tähän tietenkään tarkentaa esim. numerot.

 

Nykyäänhän on näitä wifi puheluja ym. joten en yllättyisi väärin ohjautumisesta mikäli tietyllä paikkakunnalla asuvien numeroja koskien se jotenkin vaikuttaisi? Asiat on monimutkaistuneet joten se voi lisätä tuommoista. Itse en tarkemmin osaa arvailla minkä asetuksen kautta heidän puhelunsa tai viestinsä menee. Puhelimissakin lisäksi erinäisiä asetuksia ties miten paljon.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi wellu_76 13 August 2023, 13:50

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Joku on tehnyt soitonsiirtoa määritellessään näppäilyvirheen, jolloin hänen tarkoittamansa numeron sijasta soitot ja tekstiviestit tulee sinun liittymääsi. Saitko numeron johon viesti ja puhelu oli tarkoitettu? Jos sait niin pyydä kyseisen liittymän operaattoria purkamaan soitonsiirron.

 

Ei kai soitonsiirto nykyäänkään tekstiviestejä käännä? Vai onko kehitys taas huomaamatta kehittynyt?

Käyttäjätaso 7

Ei kai soitonsiirto nykyäänkään tekstiviestejä käännä? Vai onko kehitys taas huomaamatta kehittynyt?

Ei ainakaan Oma Elisan mukaan siirto siirrä kuin puhelut.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

Joku on tehnyt soitonsiirtoa määritellessään näppäilyvirheen, jolloin hänen tarkoittamansa numeron sijasta soitot ja tekstiviestit tulee sinun liittymääsi. Saitko numeron johon viesti ja puhelu oli tarkoitettu? Jos sait niin pyydä kyseisen liittymän operaattoria purkamaan soitonsiirron.

 

 

Ei ole tietoa mutta en ole tosin kysellyt kummaltakaan tekstiviestin lähettäjältä tai 2x soittaneelta että mihin olisi pitänyt tulla. Jatkossa ainakin jos soitto tulee, sanon vaikka osan loppunumeroistani, jos se siitä etenisi? Tekstiviestin kohdalla oli merkillistä kun kuva tuli, niin se katosi itsestään jonkun ajan päästä mutta viesti säilyi muuten. Ehkä lähettäjä huomasi virheensä ja jotenkin poisti tai kuva “vanheni”? (en ole myös käyttänyt chat-ominaisuuksia, ehkä sekin jotenkin vaikuttaa.. niin no tosin saatoin kuvan jotenkin itsekin poistaa kun yleensä poistan turhat kuvat puhelimesta)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Minulla oli aikoinaan numero muotoa 0400abcdee. Yht’äkkiä alkoi tulemaan joltain tilitoimistolta puheluita toiselta puolelta Suomea. Loppujen lopuksi selvisi, että erään heidän asiakkaan numero oli 040abcdeex, mutta tilitoimistolle oli annettu numero 0400abcdeex. Lankapuhelimella kun soittivat, niin viimeisen “e”:n jälkeen minulla jo hälytti.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

minulla on mobiililaajakaista elisalta, siihen on tullut kummallisia tekstiviestejä ja yleensä olen ignoroinut ne. siihen ei voi soittaa. (taaskin yks kummallinen tekstiviesti noin viikon sisään).

mutta noin viime vuonna tuli yksi tekstiviesti, joka sattumalta oli samalta paikkakunnalta kuin minä. tämä on raja jolloin en usko sattumin niin paljon. onkohan joku väärentänyt lähettäjän ja käyttänyt minun numeroa tietäen paikkakunnan. en viitsi yksityistietoja levitellä mutta sanotaan että en asu helsingissä.

sitten mitä tiedetään. lähettäjän puhelinnumeroita voi väärentää sekä tekstiviesteissä ja puheluissa. joten sekä soittajat ja vastaanottajat voivat olla uhreja. todellinen hyökkääjä on tehnyt jotain väärällä numerolla.

 

 

Osallistu keskusteluun