Vastattu

Nokia 7.2 ei pysty vastaamaan puheluun


Ongelma on että kun saan puhelun, niin näyttö menee pimeäksi. En pysty vastaamaan. Sama juttu jos soitan niin puhelun päätyttyä näyttö on pimeänä. En pysty päättämään puhelua. Onko mitään koti korjaus konstia vai pitääkö viedä huoltoon?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jaffa 15 April 2021, 11:09

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Hmm, tyypillisimmin jos älypuhelimilla on tällaista ongelmaa niin sensori millä mitataan suhteellista läheisyyttä puhelimen näytön ja minkä tahansa objektin välillä on yleensä syypää. Kyseessä on pieni sensori mikä on yleensä puhelimen näytön yläreunan tuntumassa. Tämän sensorin idea on se, että kun nostat puhelimen korvalle puhelua varten puhelimen näyttö lukittuu (menee mustaksi) jotta et vahingossa puhelun aikana painele korvalla mitään näppäimiä mitä ei ole tarkotus painella. Kun puhelu päättyy tai jos jostain muusta syystä lasket puhelimen pois korvalta tämän sensorin on tarkoitus oikein toimiessaan sitten automaattisesti avata puhelimen näytön lukitus ja valaista näyttö jälleen.

Nopealla haulla Nokian omilla tukifoorumeilla löytyi kaksi eri keskustelua missä Nokia-puhelinten käyttäjät ovat kertoneet samanalaisista ongelmista, tosin nuo foorumit vaativat käyttäjätunnuksen jotta sisältöjä pääsee katselemaan. Kannattaa ihan ensin kokeilla puhelimen ihan perus uudelleenkäynnistys jos et ollut sitä kerennyt vielä tekemään. Jos tämä ei auta, niin etsi puhelusovellus puhelimen sovelluslistasta, pakota sovellukselle lopetus (force stop englanniksi), poista kaikki sovelluksen päivitykset, käynnistä puhelin uudelleen, ja sitten päivitä puhelusovellus sovelluskaupan kautta uudelleen.

Auttaisiko tämä? :slight_smile:

Moi!

Kiitos viestistä. Kokeilin tolla korjaus vihjeellä, mutta ei auttanut. Edelleen näyttö on pimeänä kun  soitan puhelua tai saan puhelun. Onko tuo sensori jotenkin vioittunut, että ei suostu toimimaan niinkuin pitäisi? Ilmeisesti mun pitää viedä puhelin huoltoon.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Kokeile soittamalla tällä koodilla *#*#0588#*#* toimiiko tällä koodilla läheisyysanturin testi? Voit myös asetuksista määrittää että puhelun voi lopettaa myös virtanäppäimellä. Onko kaikki päivitykset asennettu? Myös Android järjestelmäpäivitykset?

Moi!

Kiitos viestistä. Kokeilin tota testi koodia, mutta ei anna painaa luurin kuvaa kun laitan viimeisen*. Pyyhkiytyy pois näytöstä koko koodi. Kaikki päivitykset on asennettu, myös Android järjestelmä päivitykset. En ainakaan löydä puhelin sovelluksen asetuksista kohtaa jossa voi määrittää että vastaaminen/lopettaminen tapahtuu virtanäppäimellä.

Käyttäjätaso 7

Moi!

Kiitos viestistä. Kokeilin tota testi koodia, mutta ei anna painaa luurin kuvaa kun laitan viimeisen*. Pyyhkiytyy pois näytöstä koko koodi. Kaikki päivitykset on asennettu, myös Android järjestelmä päivitykset. En ainakaan löydä puhelin sovelluksen asetuksista kohtaa jossa voi määrittää että vastaaminen/lopettaminen tapahtuu virtanäppäimellä.


Joo ei toimi minullakaan tuo koodi Nokialaisessa. Nokialaisissa on ns. Android One käyttöliittymä , joka on riisuttu Googlen peruskäyttöliittymä ja oletettavasti siitä puuttuu asioita , jotka eri puhelinvalmistajat ovat itse softiinsa ympänneet. Toki myös Androidin versiolla saattaa olla vaikutusta.

Jos läheisyysanturin testaus ei onnistu , niin sitten lienee viisainta toimittaa puhelin huoltoon.

PS. Tästä linkistä löytyy yleisimmät Androidin testikoodit.

https://www.xda-developers.com/codes-hidden-android/

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Viimeisen * painamisen jälkeen ilman luurin painamista ei tapahdu mitään? Jos ei niin varmaan siinä on sellainen Android versio jossa tuo koodi ei toimi, jolloin jollain toisella koodilla pääsisi testaamaan. Puhelun lopettaminen asetus ei ole puhelin sovelluksessa vaan se on esteettömyys valikon asetuksissa, riippuu Android versiosta mistä tuo löytyy, minulla eri puhelin ja Android 11 jossa löytyy Järjestelmä alta.

Käyttäjätaso 7

Moi!

Kiitos viestistä. Kokeilin tota testi koodia, mutta ei anna painaa luurin kuvaa kun laitan viimeisen*. Pyyhkiytyy pois näytöstä koko koodi.

Toki löytyyhän testaukseen erilaisia appeja mm. tällainen

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appbusters.robinkamboj.senseitall&hl=fi&gl=US

Toimivuudesta tai turvallisuudesta ei itsellä ole kokemusta.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Onko tehdas asetusten palautusta kokeiltu? Varmuuskopiot kannattaa olla ajan tasalla jos tätä kokeilee.

Mulla on Android One käyttöliittymä.  Virtanäppäin lopetus löytyi ja laitettu päälle. Tehdasasetuksien palautusta en ole kokeillut. Se on sitten seuraavana listalla. Varmuuskopiointi pitää ensin tehdä. Kiitos näistä vinkeistä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Mikäli tuosta tehdasasetusten palautuksesta ei ole apua, niin kannattaa kyllä ehdottomasti laitteelle huoltoa harkita. Toivottavasti ratkeaa tehdasasetusten palautuksella!

Minun 7.2. Nokiani tekee sellaista, että joskus tulee “pieni palkki” ylälaitaan, ja kun hyväksyn puhelun, koko mahdollisuus vastata katoaa, ja sitten puhelu näkyy äskeisissä puheluissa. Tosi kiusallista, jos soittaja on esim. lääkäri tai joku tärkeä puhelu. Vaikuttaa siltä, kuin olisi joku pelleily käynnissä puhelimella. Jos Vastaa-mahdollisuus tulee ikään kuin koko ruutuun, niin ongelmaa ei ole. Olen yrittänyt vetää Vastaa- vihreää nappulaa alas ja sitten painaa sitä, välillä onnistuu ja välillä ei. Onko vastaamistekniikkani oikea? Nokia-päivitys on ajan tasalla.