One Plus 7T Android 12 latausongelmat


Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +6

Talouteen tuli hankittua huhtikuun alussa kaksi One Plus 7T -puhelinta (käytettyinä ja kunnostettuina Fonumilta).

 

Ostohetkellä molemmissa luureissa oli Android 11 ja tähänkin malliin oli luvattu vielä päivitys Android 12 -versioon. Olin aiemmin jo lukenut, että Android 12 -päivitykset oli keskeytetty näihin puhelimiin erinäisten ongelmien vuoksi.

 

Huhtikuun puolivälissä toiseen luureista sitten tulikin Android 12 tarjolle ja miinanraivaushengessä päätin päivityksen sallia.

Muutama viikko päivityksen jälkeen meni ongelmitta, kunnes havaitsin latauksen loppuvan aina n. 70%:iin. Koska meillä oli kaksi alkuperäistä One Plussan laturia vaihdoin laturit päikseen mutta sama ongelma jatkui. Kuitenkin toinen luureista toimi ilman ongelmia. Tällöin epäilyksseni heräsivät Android 12 -päivityksen suuntaan.

 

Koska luurissa oli takuuta, käytin puhelimen vielä Fonumillakin. Puli päivää oli siellä eri latureissa kiinni ja latoi täysin normaalisti täyteen asti. Totesimme siis, että akussa tuskin on vikaa.

Googletus antoi sitten vahvistusta epäilyihin, muillakin oli ollut vastaavia ongelmia tämän päivityksen jälkeen. Ongelman aiheuttaa One Plussan oman laturin WARP-pikalataus, joka alkaa syystä tai toisesta pätkimään kesken latauksen ja lataus loppuu kokonaan. Joskus asiaan auttoi puhelimen resetointi mutta ainoa keino ladata puhelin täyteen oli käyttää jotain muuta kuin One Plussa omaa laturia. Hitaampaa lataus selkeästi oli, mutta latasi kuitenkin akun täyteen.

Toiseen luuriime ei Android 12-päivitystä enää tarjottu eli taas oli päivityksen jako keskeytetty.

Viime viikolla päivitettyyn luuriin tuli sitten Android 12.1. päivitys ja tämä on ainakin toistaiseksi ongelman korjannut. Vieläkään ei kuitenkaan toiseen luuriin ole päivitystä saatavilla jataidankin varmuudeksi pitää sen vielä Android 11-versiossa.

Outoa, että Android 12 -päivitys tuottaa runsaasti ongelmia eri laitteissa. Itse olen samaisen päivityksen jälkeen tapellut bluetooth-ohgelman kanssa Nokian T20-tabletilla. Lopulta sekin tuli kyllä kuntoon mutta päivityksen jäljiltä näyttää monilla käyttäjillä olevan vielä isoja ongelmia ratkomatta.

 


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Kiitos @nettiukko kun kerroit tänne kokemuksista Android 12 jakelun kanssa! Kurja juttu, että latauksen kanssa piti ensin tapella 😥 onneksi korjaava päivitys tuli sentään puhelimelle asti, toivottavasti latauskin pysyy nyt jatkossa normaalina. 👍🏼 

Eiköhän se 12.1. versio (tai myöhempi) tule tarjolle myös toiseen puhelimeen ennemmin tai myöhemmin, usein päivitykset ajetaan portaittan vaikkei mitään ongelmia olisikaan huomattu, ja tässä niitä tuntuu olleen enemmänkin taustalla. 😬

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +6

@draakki Kiitokset kommenteistasi!

Eipä ole mitään kiirettä tuolla toisella luurilla saada A12-päivitystä. Mielummin totean toimivuuden ensin tällä toisella luurilla.

Mitään mullistavaa uutta A12-päivitys ei normaaliin käyttökokemukseen tuo, jotenkin ulkoasu muuttui valikoiden osalta jopa karun pelkistetyksi. No, makuasioitahan nämä ovat😁

Tärkein juttu tuossa päivityksessä on tietenkin tietoturvan puolella ja Android-turvapäivitysten jatkumisella. 

Osallistu keskusteluun