Vastattu

Parempi mobiililaajakaista käyttööni

  • 15 August 2023
  • 4 kommenttia
  • 127 katselukerrat

Haluan vaihtaa mobiiliverkkoni parempaan ja nopeampaan

 

EDIT: 16.8.2023 // Muokattu otsikko kuvaavammaksi. -Burnett

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 15 August 2023, 18:14

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Haluan vaihtaa mobiiliverkkoni parempaan ja nopeampaan

Sehän onnistuu hyvinkin.

Omaelisassa:

Etusivulla: Tarkastele tuotteitasi, klikkaa liittymääsi

ja valitse: Päivitä liittymä.

Voithan kysyä asiakaspalvelustakin, josko

hyviä tarjouksiakin/neuvoja.

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/

ChattaaOmaelisassa  ma-pe 8-21 ja la-su 9-17.

Lähetä viesti Facebookissa  Arkisin 8-21 ja viikonloppuisinkin 9-21.
Lähetä viesti Twitterissä  Arkisin 8-21 ja viikonloppuisinkin 9-21.

Soittakaa minulle

Asiakaspalvelupuhelu:

010 190 240 (mpm/pvm)​

Omaelisassakin voi viestitellä:

 Omaelisa/Asiakaspalvelu/Viestit ja ilmoitukset/Asiakaspalvelun viestit.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Kannattaa huomioida, että liittymän teoreettisen nopeuden päivittäminen ei välttämättä nosta liittymän todellista nopeutta, kun kyseessä on mobiililaajakaista. Selkein ero voi tulla, jos nykyinen liittymä on pelkkä 4G ja liittymän päivittää 5G versioon, jos alueella 5G saatavuutta on.

 

Joissain tilanteissa operaattorin vaihto voi tuoda parannusta. Ennen tätä kannattaa testata muiden operaattoreiden toimivuus esim. prepaid-liittymien avulla. Sokeasti ei kannata lähteä vaihtamaan, koska ruoho ei välttämättä ole vihreämpää aidan toisella puolen.

 

Saatavilla olevia verkkoja ja eri operaattoreiden tukiasemia voi ja kannattaa tutkailla Cellmapperin avulla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ennen liittymän vaihtamista kannattaa tarkastaa, mitä nopeuksia nykysellä liittymälläsi saat.

Mobiililiittymän nopeuden nosto kannattaa ainoastaan silloin, jos toteutuneet nopeudet ovat lähellä liittymän mainostettua nopeutta.

Esimerkiksi, jos 50 M liittymällä saat säännöllisesti 45 – 50 Mbit/s mittaustuloksia, liittymän nopeuden nostosta voisi olla hyötyä.

Sen sijaan, jos saat 100 M liittymällä 30 Mbit/s mittaustuloksia, liittymän nopeutta ei ole mitään järkeä nostaa. Silloin ainoa asia, joka nousee, on lasku.

Jälkimmäisessä tapauksessa liittymä kannattaa yleensä pitää ennallaan ja harkita päätelaitteen vaihtoa nopeampaan. Etenkin, jos vanhan päätelaitteen ominaisuuksissa maksiminopeudeksi on ilmoitettu 150/50 Mbit/s, uudempi päätelaite voi nopeuttaa yhteyttä.

Mobiiliverkon toteutuneet nopeudet ovat kuitenkin paikkakohtaisia. Pahimmassa tapauksessa nopeutta ei kerta kaikkiaan ole saatavilla enempää, hankki minkälaiset päätelaitteet tahansa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Mobiiliverkon toteutuneet nopeudet ovat kuitenkin paikkakohtaisia. Pahimmassa tapauksessa nopeutta ei kerta kaikkiaan ole saatavilla enempää, hankki minkälaiset päätelaitteet tahansa.

Juuri nyt on meneillään kaikkien aikojen valokuituverkkojen rakentamisbuumi jossa Elisa ja muut markkinan toimijat ovat isosti mukana eli valokuidun saatavuus kannattaa selvittää myös.

5G-verkkojakin laajennetaan jatkuvasti eli mobiilimaailmaankin parannusta tulee koko ajan, ei toki ihan kaikkialle ainakaan ihan saman tien.

Toki mobiilikäyttäjien tilanne paranee silläkin, että asiakkaat jakaantuvat “tasaisemmin” mobiilin ja kiinteän verkon välillä, kun valokuituakaan ei jokainen koe tarvitsevansa tai haluavansa.

Osallistu keskusteluun