Vastattu

Puhelimeen tulee jatkuvasti Prepaidin saldoilmoitus, miksi?

 • 17 April 2023
 • 9 kommenttia
 • 282 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

Minulla tulee semmoinen tapahtumamaksu 0,00 eur ilmoitus säännöllisesti

toiseen numerooni, pop up-laatikko, ei siis tekstiviesti.

Johtuneeko siitä että käytin simiä 2g puhelimessa missä jotain alkeellisia netti toimintoja (sää ym)?

Tämä on nyt ns 2-sim, kun en dataa ole siihen ostanut eli vain vähän saldoa.

saldo ei ole vähentynyt kun tuo tapahtumaksu on maksuton näköjään mutta häiritseviä nuo säännölliset pop up. Tuntuu päivittäin vähintään 1 tulevan? Nytkin oli aamulla.

 

Eli voiko sim korttia formatoida mitenkään siten että numero säilyy ja saldo pysyy mutta mahdolliset muutokset muut nollautuisi, jos 2g “netti” puhelin jotain sinne teki (nokia 5310).?

 

Koetin myös nokialla jotain kansiota poistaa minkä oletin liittyvän mutta ei vaikuta hyödyttäneen.

Tosin olenkohan käyttänyt sitä simiä uudestaan myös nokiassa.

 

Nyt sim kortti on älypuhelimessa 2-siminä ja aina tulee häiritsevä pop up ruutuun joka päivä?

 

Kyselin tuosta myös yksityisviestillä kyllä mutta sanon tähän.

Ehkä sim kortti pitäisi uusia liikkeessä sitten jos ei muuta mahdollisuutta itse formatoida simiä?

tai muuten saisi tuon pop up pois?

 

(en ole tuosta kuvakaappausta vielä ottanut jos ehdinkään mutta tänään luin puhelimen ohjeen, 3 sormea ja alaspäinkö se oli, ottaa kuvan ruudusta)

 

-lisäys: ehkä soita puheluita wifi yhteydellä voisi haistella dataa? onhan kuitenkin data asetus sim1, pois päältä kuitenkin 

 

Lisäksi mobiiliverkon vianmääritys kautta, asetuksista , datankäyttö asetukset, otin pois päältä : kelluvat ilmoitukset

 • lisäasetukset : käytä mobiil dataa volte puheluihin toisella sim kortilla : on päällä
  (volte puh aikaan laite on yhteydessä mobii dataverkkoon toisen sim-kortin kautta)

  tätä olen kyllä ihmetellyt aiemmin itse kun katsellut muutenkin asetuksia, laitan pois päältä.
   

 

eli 2 sim asetus muutokset pois päältä:

-soita wifillä jos mahdollista

-datankäyttö asetukset, kelluvat ilmoitukset 

-lisäasetukset: käytä mobiilidataa volte puheluihin toisella sim kortilla( volte puh aikaan laite on yhteydessä mobiilidataverkkoon toisen sim kortin kautta? 

Tuo viimeisin minusta erityisen kryptinen asetus on/off, miksi ihmeessä volte puh aikaan laite olisi yhteydessä toisen sim kortin kautta jos yksi asetettu erikseen vain mobiilidatalle?

 

tuo kelluvat ilmoitukset eniten viittaisi pop up ikkunaan kyllä.

 

no sitten kun 2-sim on tarkoitus tulla vain puhelu tai tekstiviesti, onko järkevin valinta asettaa “vain 2g” myös verkko asetukseen 2-sim? muut vaihtoehdot : “suosi 3g - 5g”,

mutta 2g kohdalla ei lue suosi vaan että “vain 2g”. Tällöinhän erotus data simiin on ainakin riittävä?

 

Sitten tuo käytä mobiilidataa volte puheluihin toisella sim kortilla on yleisasetuksissa , ei siis ole erikseen sim1 tai sim2 säädettävissä.

 

(luultavasti homma ratkeaa älypuhelimen asetuksista joten otsikko formatoida sim ei ihan paras ehkä asialle?)

EDIT: 17.4.2023 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -Snouppi

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 19 April 2023, 07:22

Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Sim-korttia ei voi ”formatoida”. Eikä kortin muokkaus muutenkaan vaikuttaisi asiaan.

Kun saldosi on alle 5 €, saat muistutuksen jokaisesta liittymäsi tapahtumasta. Puhelimesi tekee nyt jotakin ja se pitäisi saada rauhoittumaan.

Android-laitteet piilottavat järjettömästi asetuksia, joten olethan jo kokeillut valita prepaidin mobiilidatakortiksi ja sen jälkeen käynyt kääntämässä tiedonsiirron pois päältä? Tämän jälkeen palauta toinen kortti tiedosiirrolle.

Prepaidin sim-kortilta kannattaa kokeilla poistaa myös VoLTE- tai ”edistyneet”-puhelut käytöstä.

 

Tuo viimeisin minusta erityisen kryptinen asetus on/off, miksi ihmeessä volte puh aikaan laite olisi yhteydessä toisen sim kortin kautta jos yksi asetettu erikseen vain mobiilidatalle?

Tässä tilanteessa tiedonsiirto kulkee juurikin sen kortin kautta, joka on asetettu internetille. Puhelu käyttää ”toisen kortin” matkaviestinverkkoyhteyttä.

EsimerkkI:

Sim1 on valittu internet-yhteydelle. Käytä mobiilidataa volte puheluihin toisella sim kortilla on päällä.

Menet kellariin, jossa kuuluu Sim1:n operaattorin verkko, mutta ei Sim2:n. Soitat puhelun Sim2:lla. Tämä onnistuu, koska puhelin muodostaa käytännössä VoWiFi-yhteyden internettiin Sim1 operaattorin verkon kautta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

Joo, vaihdoin mobiilidatan sim1 sijaan sim2 ja sitten pois päältä hetkeksi koko mobiilidata,

ja palautus sim1.

 

Tässä yhteydessä tuli pian sama pop up laatikko taas, toivottavasti tuo jotenkin selkeyttää tilannetta että painottuu se sim kortti, missä on tuo mobiilidata vain ja toinen pelkästään puh ja txt viestit.

 

tuo kelluvat ilmoitukset-kohta (verkon vianhaun kautta asetuksissa), se oli pois päältä, silti tuli pop up, eli se ei tähän vaikuta näköjään.

 

“Kun saldosi on alle 5 €, saat muistutuksen jokaisesta liittymäsi tapahtumasta. Puhelimesi tekee nyt jotakin ja se pitäisi saada rauhoittumaan.”

 

tämäkin on tietysti hyvä huomio kun kummassakin sim1 on nyt alle 5e, eli toisessa 4,83e ja toisessa 1,6e.. Toisessa kuitenkin tietysti tuo 5g kk paketti eli siksi ei pitäisi tai haluaisi tulevan tapahtuma ilmoituksia. Eli jos kummassakin olisi yli 5e , tällöin välttyisin pop up?

 

Tämänpä tulen huolehtimaan sitten jatkossa. Luultavasti se tuosta johtuukin.

Muistelisin joskus noin käyneen ennenkin eli vaikka olisi vain 1 sim kortti missä netti kk paketti ostettu datalle, tulisi jotain pop up, eli ehkä johtuu siitä jos samaan aikaan ei ole saldoa yli 5e?

Nämähän kaikki operaattorit tosiaan huomauttaa jotenkin jos saldoa alle 5e prepaideissa, voi olla samaa kaikissa vaikka ostaisi netti kuukauden.

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

tuossahan kuvaakin, jatkuvasti tuota tulee.

pitänee toinen sim missä ei dataa, siirtää takaisin 2g puhelimeen?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

Samaa ilmoitusta tulee itsellekkin päivittäin Nokia 3 puhelimessa, jossa pelkästään yksi liittymä, eli Saunalahti prepaid käytössä.

Muutamaa myynti-ilmoitusta varten tuo puhelin käytössä ja melko turhauttavaa kun kuukausi tolkulla tullut ilmoitusta saldosta joka on kuitenkin pysynyt samana 4.79€. En tiedä mitä luuri touhuaa, mutta ainakaan se ei veloita mitään saldosta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

Tuohon tarvitaan kehittää joku koodi että ei tarvitse pop up huomautuksia, onhan siellä joku mainos estokin ennestään muistaakseni mutta tekstiviestejä koskee?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

loppui kuin seinään pop up kun siirsin 2g puhelimeen älypuhelimen sijaan tuon “vain puh ja txt” 2-simmin.. miksi sitten mitään huomautusta ei tule eikä ole tullut koskaan 2g puhelimeen?

 

ei sitä 1 simmiä hätyytä operaattori pop upeilla vaikka alle 5e saldoa? mitä lie noissa eroja?

 

edelleen alkaakin tuntua että tuossa kohtaa se ei johdu saldosta tai sitten 1 simmi on käyttänyt riittävästi rahaa kun jonossa nettiaikaakin vaikka saldoa ei muuten paljon

 

jos liittymä ei käytä riittävästi rahaa, alkaa pop up pommitus?  tämä sitten koskee vain älypuhelimia, 2g köyhät saa olla rauhassa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

pitänee toinen sim missä ei dataa, siirtää takaisin 2g puhelimeen?

Verkkotekniikalla ei ole asian kanssa merkitystä. Voit siis käyttää jopa 4G-puhelintakin, kunhan siinä ei ole ainakaan Android-, KaiOS- eikä Windows-käyttöjärjestelmää.

ei sitä 1 simmiä hätyytä operaattori pop upeilla vaikka alle 5e saldoa?

Vastasit jo itse omaan kysymykseesi: Toisessa kuitenkin tietysti tuo 5g kk paketti.

Näin sim1 internet-yhteys ei maksa 0,066 €/Mt, vaan se kuuluu pakettiin. Pakettiin kuuluvat tapahtumat eivät kuluta saldoa, joten saldomuistutusviestejäkään ei tule.

En tiedä mitä luuri touhuaa, mutta ainakaan se ei veloita mitään saldosta.

Huomoithan, että alle 0,005 € veloitus pyöristyy Tapahtumamaksu 0.00 EUR. Yhteenlaskettuna kymmenisen 0,00 € ilmoitusta voikin vähentää saldoa oikeasti 0,01 €.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +7

 

En tiedä mitä luuri touhuaa, mutta ainakaan se ei veloita mitään saldosta.

Huomoithan, että alle 0,005 € veloitus pyöristyy Tapahtumamaksu 0.00 EUR. Yhteenlaskettuna kymmenisen 0,00 € ilmoitusta voikin vähentää saldoa oikeasti 0,01 €.

Kyllä, tuosta taisikin johtua. Vaikka mobiilitiedonsiirto ei ole sallittuna on puhelin (Nokia 3) eilenkin käyttänyt mobiilidataa:

 • Android-käyttöjärjestelmä 1,70 kt
 • Google play palvelut 2,05 kt

Eli jotain dataa on liikkunut vaikka määrä on häviävän pieni ja se varmaankin aktivoi tuon ilmoituksen saldosta. Yritin vielä ottaa pois asetuksista kaikenlaista mobiilinetin käyttöä, niin jospa nyt loppuisi vihdoin salakäyttö.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Yksi purukumiviritelmä puhelimen rikkinäisen mobiilidatakytkimen kiertämiseksi on syöttää internet-yhteyden asetuksiin tahallaan multimediaviestien käyttämä apn. Tämä toimii parhaiten kotimaassa, jossa mms-tiedonsiirrosta ei veloiteta erikseen. Ainoastaan lähetetyt viestit maksavat.

Ulkomailla tämä purkkapaikka aiheuttaa edelleenkin maksullista tiedonsiirtoa. Määrät jäävät sentään tavanomaista pienemmiksi. Puhelin yrittää kyllä muodostaa yhteyksiä, mutta ei pääse läpi internettiin.

@mokkulat tapauksessa tämä ei välttämättä auta, sillä Androidin dual sim tuki on puutteellinen. Voit kuitenkin yrittää. Valitse sim2 tiedonsiirto-simmiksi, väännä asetukset solmuun ja palauta sim1 tiedonsiirto simmiksi. Tarkasta, että sim1 on käytössä oikeat asetukset ja palauta Elisa internet takaisin käyttöön.

Kun @JJJku puhelimessa on vain yksi sim-kortti, tämän tempun pitäisi lopettaa maksulliset tapahtumat.

Android-puhelimissa siis:

Asetukset → Verkko ja internet → Mobiiliverkko → Lisäasetukset, Yhteysosoitteet →  +

Nimi: Internet-esto
APN: mms

⋮ → Tallenna

Tämän jälkeen valitse Internet-esto käyttöön, eli klikkaa rivin lopussa olevasta pallurasta:

Elisa Internet ○
Internet-esto ◉
Elisa MMS

Osallistu keskusteluun