Vastattu

Puhelimen kautta jaettu nettiyhteys ja NAT3

  • 27 July 2023
  • 3 kommenttia
  • 82 katselukerrat

Nettiyhteys on hyvä. Pystyn pelaamaan netissä monia pelejä (PS4) kaverien kanssa mutta monia en. Peleissä voin silti pelata public servuilla kenen kanssa vaan mutta kaverien kanssa ei vaan onnistu, tulee että molempien täytyy käynnistää uudelleen reitittimet connection failed cannot find host connection tai blaablaablaa. Eikö tänäkään päivänä voi Androidia käyttää pelaamiseen tuon NAT3 sekoilun takia? En tosiaan halua maksaa ekstraa ja hommata toista nettiboksia vaan pelaamiseen, eikö NAT3 saa NAT2 versioksi puhelimen kautta pelatessa mitenkään? Mulle on yks hailee onko se julkinen verkko tai julkinen IP silloin kun harvoin pelaan.


EDIT 28.7.2023 // Muokattu otsikkoa - Anspandeemus

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 28 July 2023, 08:38

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Tervetuloa OmaYhteisöön @Timithy!

 

Elisan puheliittymiin ei saa julkista IP-osoitetta lainkaan.

 

Mobiililiittymissä julkinen IP on pakollinen, että Playstation saa edes NAT2 tyypin itselleen. Elisan osalta pitää siis tilata erillinen mobiililaajakaista, siihen julkinen IP palvelu ja toki sopiva mobiilireititin. Toinen vaihtoehto on kiinteä laajakaista.

 

Elisan puheliittymän kautta pelattaessa NAT3:sta ei siis pääse eroon.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kolmas vaihtoehto on hankkia VPN-palvelu julkisella ip-osoitteella ja laittaa puhelimen ja konsolin väliin VPN-kykyinen reititin. Huomaa, että reitittimessä täytyy olla harvinainen wlan client-toiminto, jotta sen saa yhteyteen puhelimen kanssa.

Yleensä pelaajat haluavat kuitenkin minimoida vasteajat, jolloin datan kierrättäminen Keski-Euroopan kautta ei välttämättä ole se paras ratkaisu.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Tässä hyvät vastaukset yhteisöläisiltä! 🤗 Suositellaan todellakin mobiililaajakaistaa tai kiinteää nettiyhteyttä pelaamisen, niin ei tule tämän tyyppisiä haasteita vastaan. 👍

Löydät esimerkiksi Elisan Mobiililaajakaistat täältä: Linkki


Tervetuloa OmaYhteisöön @Timithy ! 

Osallistu keskusteluun