Skip to main content

Puhelin ei toimi Norjassa

  • 1 July 2024
  • 2 kommenttia
  • 150 katselukerrat

 Miksi Elisa toivottaa tervetulleeksi Norjaan vaikka puhelin ei täällä toimikkaan.  Jos soitan tulee ilmoitus: "Ei rekisteröity käyttäjä". 

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

3G-verkon sulkemisen sekä VoLTE-puheluiden käyttöönoton jälkeen ei ole enää itsestäänselvää, että puhelimella voisi puhua puheluita.

Vaikka operaattorilla olisi 4G-verkkovierailusopimus Elisan kanssa, se ei välttämättä tarkoita, että heillä olisi myös VoLTE-verkkovierailusopimus. Avaa puhelimesi asetukset-sovellus ja tee manuaalinen verkonhaku. Kirjaudu yksitellen läpi jokaisen operaattorin verkkoon ja kokeile, onnistuuko soittaminen toisen operaattorin verkon kautta.

Jos olet paikassa, missä on langaton lähiverkko, yritä soittaa VoWiFi-puhelu.

  1. Varmista, että VoWiFi-puhelut on kytketty puhelimen valikosta päälle.
  2. Mene lentotilaan.
  3. Kytkeydy WiFi-verkkoon.
  4. Jos puhelimesi tukee VoWiFi-symbolia, odota sen ilmestymistä ilmoituspalkkiin. Mikäli puhelimesi ei yleensäkään indikoi VoWiFi:ä, odota vaikka noin minuutti.
  5. Soita puhelu.

Jos olet paikassa, jossa ei ole langatonta lähiverkkoa, etkä myöskään voi jakaa yhteyttä toisesta puhelimesta tai tabletista, aseta puhelimesi toimimaan GSM- eli 2G-verkossa.

Mieti myös, voisiko asian hoitaa jollakin muulla tavalla kuin perinteisellä puhelulla? Lähetä tekstiviesti tai sähköposti. Jos vastapuoli käyttää pikaviestintä, kuten Google Meet, Microsoft Skype, Meta WhatsApp, Signal, Apple Facetime jne., soita äänipuhelu pikaviestimellä.

Voit myös kokeilla vaihtaa puhelimesi uudempaan malliin.

Käyttäjätaso 7

 Miksi Elisa toivottaa tervetulleeksi Norjaan vaikka puhelin ei täällä toimikkaan.  Jos soitan tulee ilmoitus: "Ei rekisteröity käyttäjä". 

Liekö noistakaan mitään apua:

  • Puhelimen uudelleenkäynnis.
  • Kytke lentokonetila päälle ja pois päältä.
  • Ota Sim- kortti pois, pyyhi sitä vähän ja

      puhaltele kevyesti korttipaikkaan ja laita takaisin. 

      Jos toinen korttipaikka, niin kokeile siinäkin.

  • Tarkista puhelimen ohjemistoversio/Päivitä.

Osallistu keskusteluun