Skip to main content

Eli heräsin ja puhelin oli jäänyt sänkyyn ja mennyt jotenkin lukkoon, että vain hätäpuhelut onnistuu. Se kyselee ensin “Anna SIM-kortin 1 PIN” mikä pitäisi olla 0000

 

Tämän jälkeen se kyselee “Anna 4-8-numeroinen PIN-koodi”. Noh oletin, että kyseessä on PUK-koodi, koska tässä on nyt tullut kokeiltua laittaa monenlaisia koodeja siihen, mutta molemmat liittymätiedoissani näkyvät PUK1 ja PUK2 koodit eivät aukaise puhelinta.

 

Lisäksi siinä vilahtaa joku teksti mitä ei ehdi lukea sen jälkeen kun on yrittänyt laittaa koodin. Lisäksi puhelin ei sammu mitä olen yrittänyt jo monesti.

 

Puhelin on OnePlus Nord CE4 Lite 5G

Tuo itse määrittelemäsi puhelimen avauskoodi. Ei liity mitenkään liittymääsi. Koitahan nyt herätä

kokonaan. Ei tuota voi unohtaa kun sitä tarvitsee usein puhelimen uudelleen käynnistyksen yhteydessä tai kun lukittua näyttöä avataan jos biometrinen tunnistus ei onnistu.

 

 


Itsellä oli yön aikaan tullut tuo sama ja eikä auttanut vaikka syötti pin koodin ja avaus koodia niin ei ruennut toimimaan. 

Sit koitin sellaista kikkaa että avasin SIM kortin luukun auki niin sit alkoi toimimaan. 


Tarkoittaakohan se  toinen Pin -koodi Pin -koodi2:sta

Mikä on Elisan liittymän PIN-koodi?

“Elisan SIM-korteilla on käytössä myös PIN2-koodi, jota tarvitaan joidenkin puhelimessa olevien toimintojen käyttämiseen. PIN2-koodi on oletuksena 1111.”

Voi kokeilla tuota:

Uudelleenkäynnistys tai pakotettu
uudelleenkäynnistys

Useimmat ongelmat voidaan ratkaista
käynnistämällä laite uudelleen jollain seuraavasta
kahdesta tavasta:
1. Kun laite on päällä, paina virtapainiketta ja
äänenvoimakkuus ylös -painiketta
samanaikaisesti, ja käynnistä laite sitten
uudelleen napauttamalla Käynnistä uudelleen.
2. Kun laite on päällä, paina virtapainiketta ja
äänenvoimakkuuspainiketta 10 sekuntia, jolloin
puhelin sammuu; käynnistä laite sitten uudelleen
painamalla virtapainike


Pääsääntöisesti puhelimet eivät pahemmin kysele PIN2 tai PUK2. Puhelimen pitäisi kuitenkin selkeästi ilmoittaa mitä koodia se kyselee. Jos se kyselee PIN-koodeja, niin ei se PUK-koodeilla pitäisi aueta. Nyt ihan ensiksi pitäisi saada tietää, mitä koodia se puhelin nyt oikeasti kyselee? 🤔


Selvisikö aloittajalle koskaan, mistä koodista oli kyse?

 

Meillä tytär heräsi aamulla saman ongelman kanssa, eikä mitään tietoa mistä koodista voisi olla kyse. Eli ei ole siis SIM-kortin PIN tai näytönavauskoodi.


Selvisikö aloittajalle koskaan, mistä koodista oli kyse?

 

Meillä tytär heräsi aamulla saman ongelman kanssa, eikä mitään tietoa mistä koodista voisi olla kyse. Eli ei ole siis SIM-kortin PIN tai näytönavauskoodi.

Auttaisikohan siihenkin tuo Sim -kortin luukun aukaisu, tai Sim -kortin ottaminen

pois, vähän pyyhkäistä ja takaisin.

Tuoltahan voisi selvitä:

OnePlus Support (Suomi)

Ota yhteyttä


Sama juttu kävi viime yönä pojan oneplus puhelimelle: aamulla kyseli ensin sim1 pin koodia, sen perään tuli "anna 4-8 numeroinen pin koodi". Mikään koodeista ei tehnyt mitään. Googlettamalla löysin tämän, ja kokeilin tuota sim-kortin luukun auki käyttöä ja TADAA, puhelin kysyi ensin tietysti taas sim kortin pin koodia ja sen jälkeen lukituksen avauskuviota, kuten kuuluikin ja sen annettua aukesi normaalisti. Mikähän liene päivitys tai muu sitten yön aikana tullut, en tiedä.. 


Kiitos kokemuksen jakamisesta @fxgn, tervetuloa myös OmaYhteisöön! 😊

 

Erikoinen juttu kyllä tuo sim-kortin luukun aukaisu, että sillä tuntuu jokin virka tuossa kuitenkin olevan 🤔


Vaikuttaa kyllä oneplus vialta, pääsiskö sim kortti liikkumaan jotenkin tms ?


Vaikuttaa kyllä oneplus vialta, pääsiskö sim kortti liikkumaan jotenkin tms ?

Jälkikasvun OnePlus-luureja (8/8T/9) seuranneena tuntuu, että sim-kortin telakka on noiden luurien heikko kohta.

 

Ei tarvitse olla kummoinenkaan pudotus luurilla niin ei enää tunnista sim-korttia ja kortin telakkaa ei pystytä vaihtamaan, kun on integroituna emokortille.

Muuten hyviä luureja, selvinneet uimareissuistakin ilman ongelmia!


Ei tarvitse olla kummoinenkaan pudotus luurilla niin ei enää tunnista sim-korttia ja kortin telakkaa ei pystytä vaihtamaan, kun on integroituna emokortille.

Muuten hyviä luureja, selvinneet uimareissuistakin ilman ongelmia!

Kyllä se kortin tunnisti, kun nimenomaa sim-kortin pin-koodia ensin kysyi, ja sen hyväksyi kun se syötti siihen. Sen jälkeen kysyi jotain muuta pin-koodia, johon ei hyväksynyt mitään.


Muutama vuosi sitten Google teki yön aikana jonkin Android päivityksen. Aamulla ei toiminut Samsung täppäri, meni aina sammutus tilaan. Eukko huomasi, että pitää täpätä ruutua vähän väliä, kerkisi Ilta.Sanomista lukea korjaus ohjeen, muuten piti odottaa Googlen korjausta.

Onkohan jostain vikaan menneestä päivityksestä, johon saa korjaus ohjeen jostain oudosta tieto lähteestä.

 


Itse tein nyt aamulla ohjelmistopäivityksen omaan Oneplus 9 pro:hon ja meni tämän jälkeen vastaavaan tilaan. löysin tämän keskustelun ja jonkun maininnan mukaan sammutin puhelimen ja käytin sim kortin irti ja laitoin takaisin jonka jälkeen puhelin alkoi toimimaan normaalisti seuraavalla käynnistyksellä.


Löytyihän samaa vaivaa (eritoten ohjelmistopäivityksen jälkeen) muualtakin, eikä ilmoita mitä koodia kysyy, eikä mikään koodi kelpaa, (mikä täälläkin on jo tullut ilmi), mutta alkanut toimimaan samoin keinoin, kuin täälläkin:

  • Käyttämällä Sim -kortti ulkona.
  • Pelkkä virta pois, virta päälle, (sammutus)

Tai kuten @Lagna teki, niin varman päälle pelaten molemmat toiminnot.

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 


Tänään tuli tällainen vastaan itsellenikin.

 

Pojan OnePlus 8T sai päivityksen ja päivityksen jälkeisessä uudelleenkäynnistyksessä ei hyväksynyt sim-kortin pin-koodia (DNA:n liittymä).

Sammutin luurin ja otin sim-kortin “tuulettumaan”. Kortti takaisin kiinni ja luuriin virrat päälle. Jälleen kelpasi pin-koodi ongelmitta.

 

Jotakin häikkää näissä Androidien uusimmissa softaversioissa tuntuu olevan. Tuskin on muuta korjausta kuin odotella seuraavaa päivitystä...


Täällä myös yksi OnePlus Nord CE4 Lite 5G, joka meni yön aikana lukkoon. Sammutus ja käynnistys auttoi. 


Pojalla pari viikkoa sitten ostettu OnePlus oli mennyt tähän tilaan myös yön aikana. Pyytää SIM1, mikään koodi ei kelpaa, ei myöskään kymmenien yritysten jälkeen pyytänyt PUK-koodia, mitä normaalisti, jos laittaa koodin väärin.  Ei myöskään antanut sammuttaa pelkästä virtanapista tai äänenvoimakkuusnapin kautta päästänyt asetuksiin. Mitään muuta ei olisi voinut tehdä, kun soittaa hätänumeroon.

Virtanappi + äänenvoimakkuus ylös → käynnistä uudestaan, ja taas toimi. 
Tässä siis ei ainakaan ollut vika SIM-kortissa ilmeisesti, lieneekö joku bugi Androideissa/ OnePlussassa?


Moro, sama probleemi yöllä puhelimeen, kun päivitys käynnissä ja katsoin kelloa. Eikä suostunut aukenemaan millään PIN-koodilla tai 2. koodilla. Täältä löytyi onneksi tuo vinkki SIM-kortin luukun aukaisuun ja ny taas pelittää. Huh mitä hommaa. Millähän tuonkin olis selvitelly, kun puhelimella ei tee mitään? Nyt onneksi kannettavan kautta pääsi tiedon lähteille!!


Osallistu keskusteluun