Vastattu

SD-kortti ei toimi

  • 31 August 2022
  • 3 kommenttia
  • 190 katselukerrat

Kännykkäni on alkanut yläpalkissa ilmoittamaan:

SD-kortille ei voi kirjoittaa. SD-kortti ei toimi oikein ja se on asetettu tietojen menettämisen estämiseksi vain luku-tilaan. Suosittelemme SD-kortilla olevien tietojen varmuuskopiointia.

Olen yrittänyt puhdistaa SD-kortin ja sen paikan, jos sinne olisi kertynyt likaa. Sammutuksen jälkeen ilmoitus pysyy poissa seuraavaan aamuun asti. Kortilla on myös hyvin tilaa, eli tilan puute ei voi olla.

Jos varmuuskopiointi tarvitsee tehdä, niin miten teen sen? Vai tarvitseeko koko kortti vaihtaa uuteen?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kv36 31 August 2022, 18:41

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Kortti voi olla viallinen tai sisältö korruptoitunut. Tyhjennä kortti ja alusta se puhelimessa. Katso, auttoiko vaivaan. Jos auttoi, palauta tiedostot ja katso toimiiko edelleen. Jos ei toimi, lienee paras lähteä korttiostoksille.

 

Ja muistathan, että tuollainen muistikortti on epäluotettava tallennusväline (kuten muutkin digitaaliset välineet), ja tärkeät jutut pitää olla aina tallessa vähintään kahdessa paikassa. Puhelimen kyseessä ollen helpointa on käyttää jatkuvaa varmuuskopiointia esim. Googlen tai Applen pilveen.

Okei, minä kokeilen!

Olen tallentanut tärkeät jutut Googleen ja omalle tietokoneelle myös, jos sattuisi hajoomaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2

Kun minulla jotain vuosia sitten kortti hajosi, niin puhelin rupesi valittelemaan juurikin samaa ongelmaa. Ratkaisuna oli uusi kortti. 

Osallistu keskusteluun