Skip to main content

Moikka!

 

Eli kyseessä on otsikonmukainen puhelin.

Ikäväkseni huomasin, kun vaihdoin telialta elisalle, että puhelimessa ei toimi voLTE eikä voWIFI, vaan puhelin menee netistä pois kokonaan puhelun ajaksi ja puhelun äänenlaatu on todella heikko.

 

Telialla rupesi volte toimimaan ohjelmistopäivityksen myötä, mutta tässä liittymässä se ei valitettavasti toimi

 

Soitin tänää vikapalveluun, mutta sieltä todettiin että kyllä pitäisi toimia, mutta lupasi laittaa asiaa eteenpäin 

 

Ajattelin nyt tätä kautta vielä kysellä, että onko keinoa millä saisi volten toimimaa tässä puhelimessa? Liittymän puolesta asiat on kunnossa. Puhelimessa ei ole kohtaa että millä saisi volten kytkettyä päälle

Telialla rupesi volte toimimaan ohjelmistopäivityksen myötä, mutta tässä liittymässä se ei valitettavasti toimi

VoLTE-yhteensopivuudet ovat puhelin, operaattori ja liittymätyyppikohtaisia. Se, että päivityksen myötä yksi operaattori alkoi toimimaan, ei vielä tarkoita että joku toinen operaattori toimisi puhelimesi kanssa.

Ajattelin nyt tätä kautta vielä kysellä, että onko keinoa millä saisi volten toimimaa tässä puhelimessa?

Mikäli jaksat viritellä, voit kokeilla alun perin Googlen Pixel-puhelimille kehitettyä Pixel IMS-apuohjelmaa. Se saattaa toimia muissakin Android-puhelimissa, kuten esimerkiksi Oukitel WP12 Pro.

  1. Asenna Shizuku
  2. Ohjeet käynnistämiseen ovat monivaiheiset, joten tutustu käyttöohjeeseen.
  3. Lataa ja asenna Pixel IMS uusin versio dev.bluehouse.enablevolte.apk -tiedostosta.
  4. Käynnistä Pixel IMS. Avaa oikeasta alareunasta ⚙️ elisa tai radiolinja asetukset. Varmista, että Enable VoLTE on päällä. Itse käänsin sen varmuuden vuoksi pois ja takaisin päälle, koska näytti siltä, että se oli valmiiksi päällä.
  5. Oukitelin tapauksessa pelkkä Pixel IMS ei vielä riittänyt. Tarvittaessa jatka AsetuksetVerkko ja internetMobiiliverkko Tukiasemien nimet → klikkaa + symbolia ja syötä seuraavat asetukset:
  • Nimi: VoLTE/VoNR
  • APN: ims
  • MCC: 244
  • MNC: 05
  • Todennustyyppi: Ei mitään
  • APN-tyyppi: ims
  • APN-protokolla: IPv6
  • APN roaming -protokolla: IPv6
  • Bearer: LTE, NR

Huomioi, että osa valmistajista on estänyt APN-tyypin ims käytön. Esimerkiksi ”Nokia” HMD 3 poistaa asetusryhmän välittömästi, mikäli APN-tyypissä mainitaan ims.

Tämä on sangen raivostuttavaa, sillä ”Nokia” HMD 3 ims-asetukset saa tungettua luuriin väkisin ainoastaan oletustyypin kautta. Mikäli sitten oletustyypin asetuksissa on ims, niin internetin käyttö ei onnistu. Tällä puhelimella joutuu Elisan liittymällä valitsemaan joko VoLTE tai internet. Molempia ei ole mahdollista saada toimimaan samanaikaisesti.

 

puhelimessa ei toimi voLTE eikä voWIFI, vaan puhelin menee netistä pois kokonaan puhelun ajaksi ja puhelun äänenlaatu on todella heikko.

Tervetuloa takaisin 1990-luvulle 2G-verkon maailmaan. Tättärä tättärä tättärä...

Ranskassa ja Ahvenanmaalla on edelleen 3G käytössä. Realme 11 Pro 5G soveltunee paremmin käytettäväksi siellä, kuin Manner-Suomessa.


Ei toimi noilla @irritus kokeilin joskus aikasemmin, mutta ei onnistunut


Eipä taida olla vielä VoLTE yhteensopivuutta Realmen puhelimien kanssa meidän liittymille. 🤔 Aika selvältä tuo vaikuttaa jos aiemmin kuitenkin toimi sillä puhelimella toisella liittymällä ja jos kaikki on meidän liittymän osalta kuitenkin kunnossa.


Huomasin juuri, että toisessa luurissa oppo reno 10 volte toimii kyllä. Olisikohan tähän realme puhelimeen tulossa volte tuki piakkoin? Kyseessä kuitenkin saman yhtiön omistuksessa olevat merkit


Osallistu keskusteluun