Xcover 4 latausnopeus


Hei. Miksi xcover 4 ei kykene mobiiliverkossa ja valokuidussa kuin max 30Mt lataunopeuteen? Hämmästyttävästi lähetysnopeus on kummassakin reilusti isompi, valokuidussa lähetysnopeus jopa 120Mt. Sekä mobiililiittymässä, että valokuidussa 200Mt liittymät. Perheen kaikilla muilla puhelimilla nopeudet yli 100Mt kumpaankin suuntaan.


17 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @Erkki20002 ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Jopas nyt jännästi onkin jos sekä WLAN että mobiilin oma yhteys rajoittaa noin :O Eihän sulla oo siellä mitään asetusta tai sovellusta mikä ton voisi rajoitella? Onkko toi kuinka pitkään tehnyt tota?

En osaa sanoa kauanko. Ei ole mitään rajoituksia, ainakaan itse asennettuja :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hmm… Jopas nyt meneekin oudoksi :sweat_smile:  Tota tota, ei nyt oikein muuta nouse itellä tähän hätään mieleen niin varmistampa että ootko koittanut vielä palautella puhelinta tehdasasetuksille? Ja ohan siellä kaikki päivitykset asenneltu ajantasalle?

Kaikki päivitykset on asennettu. Tehdasasetuksiin en ole palauttanut.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Tarvii melkein toivoa että täältä löytyisi joku yhteisöläinen jolla vastaavasta kokemusta, tai sitten että toi tehdasasetuksien palauttelu viimeistään toisi apua tuohon

Toivotaan. Ymmärtäisin, jos puhelinmalli ei kykenisi nopeampaan datan siirtoon, mutta juurikin tuo lähetysnopeuden nopeus ihmetyttää ja osoittaa, että kykyä riittää :) normitilanteessahan lähetysnopeus, eli siis dataa verkon suuntaan, on huomattavasti pienempi, kuin lataussuuntaan.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Onko verkkotilaksi valittu 4G/3G/2G (automaattinen yhteys)? Verkkoasetusten nollausta voi myös kokeilla. Tuo puhelin tukee 4G verkossa nopeuksia Cat4 150/50 Mbps. Voi olla myös mahdollista että puhelin valitsee sellaisen 4G taajuuden jolla on ruuhkaa ja muut puhelimet toisen taajuuden tai useamman taajuuden jos ne tukee useamman taajuden saman aikaista käyttöä, tuo Xcover 4 tukee vain yhden taajuuden käyttämistä kerrallaan. Teitysti sekin voi olla mahdollista että Xcover 4 puhelimessa on jotakin vikaa. Asiakaspalvelu voi tarkistaa onko liittymässä kaikki asetukset oikein.

Tuon nollauksen teinkin, muttei mitään apua.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Saako muualla nopeampia latausnopeuksia 4G verkossa?

Ei. Jokapaikassa sama dilemma, lähetysnopeus vähintään tuplasti lataukseen verrattuna.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Minkälaisia tuloksia saat Speedtest:illä? Ja https://fast.com/fi/ nopeustestillä selaimessa? Suurempi lähetysnopeus viittaa ruuhkaan verkossa ellei puhelimessa ole jotain vikaa.

Internet yhteytesi nopeus on 43mt..lähetys 12mt..ensimmäinen testeri, joka näyttää noinpäin. Uupuu se kuitenkin 200mt:stä :)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Xcover 4 puhelimella et voi edes saada 200Mbps nopeutta 4G verkossa kun puhelin tukee maksimissaan 150Mbps nopeutta.

Ok. Mutta lähettää kuitenkin parhaillaan 120-130mt

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

WiFi verkossa se saattaa pystyä tuohon nopeuteen mutta ei 4G verkossa lähetys puolella, WiFi pitää laittaa asetuksista pois päältä kun testaa/käyttää 4G verkkoa, muuten se käyttää WiFi verkkoa jos se on kytkeytynyt johonkin WiFi verkkoon.

Tämä toki tiedossa. Mielenkiintoista, että tuolla linkkaamallasi testerillä pääsi wifissä 100mt sekä lataus että lähetys. Nopeustesti.fi:ssä lataus 30mt ja lähetys 120mt. Samaisella testerillä perheen muut puhelimet menee sinne luokkaan 150-200mt.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Ootko vielä testaillut nopeuksia? Ja jos oot niin ootko testaillut eri testejä? Mitä itse tuossa nyt testasin tuota nopeustesti.fi palvelua niin ilmoitti mulle WLANin yli mitaten VDSL2 yhteydelle 0ms pingit mitä tohtinen epäillä kyllä tulokseksi. Speedtest.net ilmoitti heti perään 23ms mikä on tutumpi lukema tuohon :sweat_smile:

Osallistu keskusteluun