Vastattu

Koska wifi-puhelut saa iPhonelle?Näytä ensimmäinen kirjoitus

103 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Joo, pitäisi kuulemma näyttää tältä, mutta jostain syystä mainitsemani Apple iPhone 11 Pro (iOS 14.5) ei halua sujahtaa WiFi-puheluihin saati sitten VoLTE-puheluihin, jos WiFin laittaa pois päältä.

 

Toivottavasti tilanne saadaan tuettujen laitteiden osalta korjattua ennen kuin Ellu sammuttaa 3G-verkostaan valon.

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Volte:n olemassaolo ei taida tulla iphonessa esiin laisinkaan. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Tsättäsin tänään aspan kanssa ja siellä katsottiin, että kaikki näytti olevan kunnossa ja WiFi-puheluiden aktivointi oli tilassa “True”.

Tuo eilen kirjoittamani asia ratkesi seuraavasti:

Soitin puhelimen haltijalle > Pyysin häntä ottamaan iPhonen mobiilidata-asetuksista VoLTE-täpän pois päältä. > Puhelu meni poikki.

Tässä samalla tuli todettua, että iPhone tosiaan käytti VoLTE-yhteyttä, vaikkei siitä mitään ikonia iPhonen näytöllä näykään. ;)

Vastaanottaja soitti mulle takaisin ja opastin häntä sipaisemaan näytön oikeasta yläkulmasta auki “Control center/Ohjauskeskus”, jotta nähtäisiin tuliko sinne nyt teksti “elisa WiFi” > Tuli.

Puhelun aikana ei voinut kytkeä VoLTE-täppää takaisin päälle, joten lopetimme puhelun ja vastapuoli sai kytkettyä VoLTE:n päälle. “elisa WiFi” teksti pysyi nyt ainakin lyhyen (10 min) testijakson aikana päällä, myös puheluiden aikana.

 

Happy end!

Kiitos aamun tsätistä J:lle Roihin ja Katille teknisen aspan puhelusta. 

Osallistu keskusteluun