Vastattu

Wifi-puhelut iPhonessa ei toimi


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Iphone 12 mini versiossa on kaksi Elisan liittymää, toinen periteisellä SIM:llä ja toinen eSim:llä. Wifi-puhelut on aktivoitu puhelimen valikosta kummallekkin liittymälle ja puhelimessa on uusimmat päivitykset. Ongelmana on, että kotona kun puhelin on wifi-verkossa, wifi-puhelut eivät aktivoidu automaattisesti, vaan pitää käyttää lentotilassa puhelinta. Tämän jälkeen wifi-puhelut pysyy aktiivisena jonkun aikaa, kunnes taas katoavat. Tämä koskee kumpaakin liittymää. Muissa wifi-verkoissa en ole nyt päässyt ilmiötä testaamaan, mutta myöhemmin onnistuu. Puhelin on luonnollisesti käynnistetty uudelleen.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi olkitu 18 April 2023, 19:11

Katso alkuperäinen viesti

17 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +11

iPhonessa taitaapi olla Mobiiliverkko ensisijaisesti käytössä jolloin WIFI-puhelua käytetään vain heikossa tai kun ei mobiiliverkkoa yhteyttä ole. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Mulla on iPhone 11 yhdellä SIM-kortilla ja luuri menee kotona aina itsestään VoWiFiin.  Ensisijaisuudelle ei taida olla erikseen valintaa, ainoastaan Wi-Fi puhelut päälle/pois täppä. Näytön yläreunaa alas pyyhkäisemällä vasemmassa yläkulmassa lukee Elisa WiFi. Softana iOS 16.5 (20F5039e) public beta. Operaattorin IMS profiili elisa 54.0.1

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Kävin puhelimen kanssa ulkona ja takaisin wifi-verkon alueelle tullessa wifi-puhelut eivät kytkeytyneet päälle. Lentotilaa käyttämällä wifi-puhelut tuli toiselle Elisan liittymälle (SIM-kortilliselle), mutta toiselle liittymälle ei (eSIm). Onneksi tässä Elisan verkko on sen verran hyvä että VoLTE:llä pärjää. Operaattoriprofiili kummallekkin liittymälle on Elisa 54.0.1.

Muutenkin nuo wifi-puhelut on vähän sekoileet ajoittain. Jonkin soittaessa ei ole linjalta kuulunut mitään, mutta kun on kääntänyt wifin kokonaan pois, puhelut ovat onnistuneet

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Äh, onpas @wellu_76 harmillista 😕 oletko kerennyt jo varuilta kokeilemaan wifi-puheluita jonkun toisen wifi-verkon, kuin kodin wifin piirissä?

Olisi myös mielenkiintoista rajailla ongelmaa vielä lisää että kiusaako se erityisesti tiettyä puhelinmallia tai valmistajaa, olisikohan sinulla mahdollisuuksia käyttää sitä perinteistä SIM-korttia testin vuoksi jossain toisessa puhelimessa, ja testata wifi-puheluita toisen luurin kautta? 🤔

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Kokeiltu toisessa puhelinta toisessa wifi-verkossa ja wifi-puheluiden tunnus ei tullut puhelimeen näkyviin, kummallekkaan liittymälle. Eilen illalla kun tulin kotiin, jonkin ajan kuluttua kummassakin liittymässä oli wifi-puhelujen tunnus. Nyt aamulla vain SIM-kortillisessa liittymässä.

En ole ehtinyt kokeilemaan toista puhelinta

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Lämpimästi suosittelen testaamaan vielä toisen puhelimen, että saadaan rajattua tarkemmin tuota. 🤔 Erikoiselle kieltämättä kuulostaa.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Oletko ehtinyt testaamaan toista luuria @wellu_76 tai onko ongelma ratkennut?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

@wellu_76 Ei tuo “elisa WiFi” teksti muuten mullakaan näy  tuolla iPhone 11:sta ylälaidassa tällä erää kovin pitkää aikaa. Silti Asetukset > Yleiset > Tietoja >  Operaattoria ‘Elisa 54.0.1’ täppäämällä laite näyttää IMS-tilaksi “Puhelut ja tekstiviestit”. Jos laittaa lentotilan päälle, niin tietää soittavansa varmasti WiFi puhelun, mutta muutaman sekunnin kuluttua normitilan aktivoimisesta “elisa WiFi” katoaa näytöltä. @olkitu tuossa aiemmin mainitsikin, että iPhonessa taidetaan suosia VoLTE/mobiiliverkko-reititystä aina, jos mahdollista.

 

Muun merkkiset kiinaihmeet kuten Honor osaa paremmin näyttää näytöllään aina puhelun tullessa, missä verkoissa puhelu reititetään. Apple nojannee enemmän siihen, ettei käyttäjän tarvitse vaivata päätään moisella. :)

 

Lentotila päällä
 

 

Lentotila pois päältä

 

Muutaman sekunnin kuluttua “Elisa WiFi” on poissa, mutta IMS-tila silti “Puhelut ja tekstiviestit”

​​​​​​

 

“Elisa WiFi” pysyy näytöllä, jos sulkee mobiilidatan
 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Ikävä kyllä en ole ehtinyt tekemään noita SIM-kortti jumppailija, kun muut asiat tulee priorisoitua edelle. 
 

Lentotilalla kyllä saa wifi-puhelut päälle, se on jo kokeiltu. Ja lentotilan sammuttamisen jälkeen puhelin kyllä pysyy jonkun aikaa wifi-puheluissa. Ja kun minulla on kaksi Elisan liittymää luurissa, niin ajoittan jompikumpi on wifi-puheluissa ja toinen ei. Nyt tosin tuli tuo jokin pikakorjaus-päivitys ja vielä ainakin puhelin on wifi-puheluissa. Seurataan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Luulen, että Elisan wifi-puheluissa on jotain isompaa ongelmaa. Minulle tuli puhelu, mutta kun vastasin puheluun mitään ei kuulunut. Soittajalla oli kuulunut kokoajan hälytysääni. Käänsin wifi-puhelut pois ja lentokonetilan käyttämisellä kaikki pelaa. En jatka toistaiseksi wifi-puhelukokeiluja.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Kiitos @wellu_76 lisätiedoista 👍🏼 kurja kuulla, ettei päivityskään tunnu korjanneen tilannetta. 😥 Meille ei ole tullut erityisemmin ilmoituksia että wifi-puheluissa olisi tiedossa mitään isompaa ongelmaa, edes tarkemmin vaikkapa iPhoneilla, joten vaikea sanoa kiusaako tämä ongelma nyt juuri iPhone 12 Mini -mallia vai vain esimerkiksi tätä sinun luuria. 🤔 

Jos tuntuu ettei ongelma hellitä niin auttaisi tosi paljon, jos SIM-korttia pääsisi testaamaan toisessa luurissa — testinhän voi käydä tekemässä vaikka Elisan myymälässä jos kotoa tai läheisiltä ei löydy toista luuria hetkeksi lainaan. 👍🏼 

Olitko muuten kokeillut jo nollata puhelimen verkkoasetukset? 🤔

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Nyt pääsin ja ehdin kokeilemaan eri puhelimessa SIM-korttia ja siinä vowifi-kuvake tuli heti esiin. Myös Iphone yhdellä liittymällä toi heti wifi-puhelut mahdolliseksi.

Eli onkohan Iphonessa nyt jokin ihmeellisyys, kun käyttää kahta eri liittymää. JA vaikuttaakohan sekin, kun käytössä sama operaattori kummallakin liittymällä. Taitaa olla melkoisen harvinainen yhdistelmä, että samassa puhelimessa on kaksi saman operaattorin liittymää. 

Lisäksi on epäillys, että ipv6 aiheuttaa Iphonelle myös jotain kummaa wifi-puhelujen kanssa.

Eli liikaa sotkua wifi-puheluiden kanssa, ei jatkoon.

Aikasemmin toimivat hyvin.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

@wellu_76 Jopas. Kokeiletko vielä nollata nuo verkkoasetukset puhelimesta seuraavasti: Asetukset - Yleiset - Siirrä tai nollaa iPhone - Nollaa  - Nollaa verkkoasetukset

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

En nollaa, koska tähän mennessä nollaukset eivät ole mitään ratkaisseet vaan enemmän tullut vaan harmia. Kaikki muu toimii, niin nyt ei tehdä turhia toimia. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

Meillä iPhone menee wifi puhelu tilaan heti kun tullaan wifin alueelle, ja siellä myös pysyvät. Mobiilidatan kuuluvuus on sisällä yhden tolpan tai ei yhtään.

 

Jostain syystä wifi puhelut kuitenkin pätkivät, vaikka käytössä on mesh verkko ja wifi verkon nopeus on n.90/15. Olisiko tähän mitään apuja?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Ensimmäisenä tulee mieleen Wi-Fi kanavien vaihtelu, joka tuota voi aiheuttaa. Onko iPhonella ilmaantunut aiemmin netin katkeiluja? Jos Wi-Fi kanavia on mahdollista lukita niin sitähän voisi kokeilla. Samaa kuitenkin suosittelen ensimmäisenä kuten Wellulle. → Nollaa iPhonen verkkoasetukset, saatat yllättyä @Sawez! 😎

Asetukset - Yleiset - Siirrä tai nollaa iPhone - Nollaa  - Nollaa verkkoasetukset

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Eipä ne wifi-kanavat nyt kovin usein vaihtele. Olisiko ongelma tuossa mesh-verkossa, kun siellä hyppelee eri mesh-tukiasemien välillä.

Minulla oli aikoinaan ns dual-ean yhteydellä eli kahdella nettiyhteydellä reititin verkossa ja siinä oli ongelmia juuri wifi-puheluiden kanssa kun reititin vaihtoi yht’äkkiä toiseen yhteyteen. Työpaikan läppärikään ei moisesta pitänyt, kun yhteyden IP-osoite lennosta muutui. Uhkasi mennä totaalisen lukkoon. 

Iphonen kohdalla lentotilassa käyttö korjaa ongelmat, jos niitä on.

Osallistu keskusteluun