Vastattu

Äänenvoimakkuuden säätö ei toimi

  • 21 May 2023
  • 9 kommenttia
  • 724 katselukerrat

Hommasin Elisa viihde digiboksin DNA Hubin tilalle. Minulla on käytössä vanha Bose 3-2-1 kotiviihdejärjestelmä. Saan kaiken muun pelaamaan viihteen kaukosäätimellä mutta äänenvoimakkuus ei muutu. Palkki kyllä liikkuu kun säätää voimakkuutta mutta ääni ei muutu. Kytkentä on ihan sama kuin DNA boksissa, jossa äänenvoimakkuuden säätö toimi. Kytkentä on digiboksista HDMI piuhalla televisioon (Sony joka noin vuoden vanha) ja Bosen järjestelmästä HDMI piuha myös televisioon. Lisäksi Bosen järjestelmästä optinen kaapeli televisioon. Olen kokeillut vaihtaa viihteen boksista ääniasetuksia oletus-> kotiteatteri mutta ei vaikutusta.  Jos valitsen television kaiutin asetuksista television kaiuttimet äänijärjestelmän sijaan, niin silloin pystyn säätämään viihteen kapulalla ääntä, mutta samaan aikaan kuuluu kotiteatterin kaiuttimista ääni joka ei säädy vaikka television ääni säätyy. Olen kokeillut vaikka mitä mutta en vaan saa toimimaan yhdellä kapulalla, vaan toinen kapula pitää olla äänenvoimakkuuden säätöä varten. Tuntuu hölmöltä jos sen kuuluu toimia noin, vai olenko minä itse vain niin tyhmä etten osaa kytkeä oikein. Osaako joku auttaa? 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Sherihvi 21 May 2023, 19:24

Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Tämä voisi liittyä monikanavaääniin, niitä voi säätää vasta laitteesta joka ne purkaa, tässä tapauksessa ilmeisesti Bosen setti. Äänenvoimakkuus ei siis säädy väliltä, mutta ihan ääripäässä pitäisi kyllä sammua kokonaan äänet.

Voisit aluksi kokeilla kytkeä ne pois käytöstä Elisan boxista ja katsoa tuleeko muutosta. 

Joka paikassa ja lähteessä ei kyllä ole DD (tai DTS) ääniä, joten periaatteessa osa ohjelmista/sovelluksista pitäisi säätyä oikein. Ellei Viihteessä tai TV:ssä ole joku asetus joka tekee kaikista äänistä muka "monikavaääniä", (itselläni Samsungin TV:ssä on ainakin tälläinen ihmetys kytkettävissä päälle).

DNA:n hubi on voinut sekoilla noiden Doldy Digital äänien kanssa (DD) ja siksi toiminut erilailla (Eli ne ei ole kertakaikkiaan edes toiminut tai olleet kytkettynä pois).

Tai sitten erona on se, että äänet menee nyt kahta kautta, eli optisena ja HDMI:n kautta Boselle, joten voisi myös kokeilla napata optisenkaapelin irti ja katsoa miten se vaikuttaa asiaan. 

Kiitos vastauksesta.

En löydä mitään valikkoa josta saisi monikanavaäänet pois. Kaikkia kolmea vaihtoehtoa olen kokeillut noista Elisan boxin vaihtoehdoista. Bosesta eikä telkkaristakaan löydy mitään säätöjä joilla vaikutusta. Kun optisen kaapelin ottaa pois niin äänet häviää kokonaan.  Ai että ahistaa ku ei ymmärrä. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Viihde Premiumissa taitaa olla optinen lähtö. Mietin sellaista, jos boksin optiselta lähdöltä vetäisit Bosen  optiseen Audio in liitäntään äänet. HDMI:t jättäisin niinkuin ovat ja tarvittaessa tv:n kaiuttimille mute päälle.

Kokeilin mutta ei vaikutusta. Äänet kuuluu mutta ei tottele säätöä. Jos pelkästä tv:stä haluaisi kuunnella niin ei mitään ongelmia, vaan kun tuo ääni ei pelkästä telkusta ole kovin hyvä.

Käyttäjätaso 7

Jotakin vähän samanmoista

tuolla ketjussa:

Premium kaukosäädin äänenvoimakkuus

“ TV linkityksen poisto Elisan kaukosäätimestä”

Toivottavasti jotain apua.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Tuolta Kimblezin linkistä luettuna, niin onko Viihde boxin kaukosäädin nyt tosiaan linkitetty jotenkin TV:seen?

Eli se ohjaisi silloin TV:n ääntä... Kun tekemistäsi testeistä tulkittuna, niin nythän se äänensäätö ei toimi kummastakaan Viihdeboxin syötöstä, ei HDMI:stä eikä optisesta. Silloin kävisi järkeen tuo että kaukosäädin ei niitä enää ohjaisikaan, vaan TV:tä ja sitä kautta ei säätö sitten enää onnistukkaan.

Otin kaukosäätimen linkityksen pois ja johan homma toimii! Mahtavaa! Nyt ei tietysti sitten TV:n virta ja source valinta toimi Elisan kapulasta mutta se ei haittaa. Kiitokset avusta! 

Käyttäjätaso 7

Otin kaukosäätimen linkityksen pois ja johan homma toimii! Mahtavaa! Nyt ei tietysti sitten TV:n virta ja source valinta toimi Elisan kapulasta mutta se ei haittaa. Kiitokset avusta! 

Erinomaisen hyvä, että rupesi toimimaan.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

Nyt jollain Elisa viihde boxin asetuksilla sitten voi vielä lakata toimimasta äänen säätö, niiltä kanavilta joilla DD äänet (tai sovelluksilla, jos tuo purkki niissä niitä tukee). Siihen auttaa sitten sen ääniasetuksen muuttaminen toiseksi, jos niitä ei tarvitse ja tulee ongelma vastaan.

Esim. Antennin/kaapelin kautta tulevissa Ylen HD kanavissa on DD äänet (2.0 tai 5.1). IPTV kanavilla ei taida toimia ne muutenkaan Elisallakaan?

Osallistu keskusteluun