Skip to main content
Vastattu

Elisa viihde -boksi ja aktiivikaiuttimet

  • 19 July 2024
  • 4 kommenttia
  • 147 katselukerrat

Auttakaapas. 

Tilanne nyt: Sonyn android-tv ja Elisa viihde boksi, kaukosäätimenä vain Elisan säädin. Nykyiset aktiivikaiuttimet yhdistetty tv:n optisesta kaiuttimien optiseen. Saadakseen paremman äänen siis täytyy laittaa kaiuttimet päälle ja ohjata äänenvoimakkuutta sieltä, mutta kanavia Elisan säätimellä. 
 

Tilasin uudet kaiuttimet, jossa myös hdmi-arc. Tavoitteena, että kaikki ohjaus (myös aktiivikaiuttimien äänenvoimakkuus tv:tä katsellessa) Elisan yhdellä säätimellä. Toimiiko siis niin että elisan boksi normaalisti kiinni hdmi:llä kuten tähänkin asti ja uudet kaiuttimet hdmi-arc liitäntään ja that’s it?

4 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +9

Tervehdys @vmm_  ja tervetuloa OmaYhteisöön! 😊

 

Itselläni on soundbar, ja olen sen kytkenyt niin että Viihteen boksi normaalisti HDMI:ssä kiinni juuri, ja sitten soundbar kytketty telkkarin HDMI-ARCiin. Tällä tavoin ainakin itsellä kun Viihteen kaukosäätimellä käynnistän telkkarin/boksin, niin samalla myös soundbar menee päälle ja Viihteen kapulalla myös äänenvoimakkuutta säädän soundbarista.

Kiitokset. Tuo selvensi. 
 

Tärkein on, että Elisa viihteen kanssa toimii saumattomasti. Riittääkö hdmi arc kytkentä myös sille, että blu rayn äänen ja mahdollisesti apple tv äänen saa soundbarin tai aktiivikajarien kautta. Vai pitääkö esim apple tv kytkeö vielä erikseen optisella sounbariin/kaiuttimiin. 

Välitilanne. Soundbar asennettu. 
Elisa Viihteen boksin kanssa toimii heikosti, huuli pielessä. Apple-tv:n kautta ei ongelmaa. 
 

Nyt mietin soundbarin palauttamista, ja uusien hdm-arc liitännällä varustettujen altiivikaiuttimien hankkimista. 
 

onko tämö nyt ainut ratkaisu Viihde-boksin kanssa?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +12

Onko muilla kokemuksia/vinkkejä soundbarin ja Viihteen yhdistämisistä?

Omassa Viihteessäni optinen äänipiuha menee pieneen vahvistimeen, josta erilliset XLR:t ulkoisiin kaiuttimiin ja toiminut synkassa hyvin, Viihteellä tai ilman. Pelkkää soundbaria ilman vahvistinta en ole päässyt testaamaan ja volumen säätö meneekin siksi vielä vahvarin kautta erikseen 🤔

Osallistu keskusteluun