Vastattu

Elisa Viihde digiboxin äänet eivät toimi soundbarin kanssa

  • 1 September 2022
  • 8 kommenttia
  • 461 katselukerrat

  • Keskustelija
  • 3 kommenttia

Mikään ääniasetus digiboksissa TV:tä katsellessa ei kuulosta siltä kuin pitäisi, kotiteatteri-asetus saa äänen kuulumaan keskeltä (luulee ehkä soundbaria keskikajariksi) ja muut taas särisevät/kuuluvat jotenkin heikosti.

Tällaisenaan tuote on TV:n katseluun käytännössä käyttökelvoton. Ideoita mitä voisi kokeilla vai meneekö laite vaihtoon?

Soundbarina Sonos Arc joka kiinni telkkarissa HDMI-piuhalla. Asetukset TV:n puolella oikein koska Apple TV kautta homma toimii. 
 

Kanavien välillä joitakin eroja vielä tän lisäksi voimakkuudessa - osassa ääni kirkkaampi myös, mutta äänessä tän lisäksi viive jonka poistamiseen tämä boksi ei ilmeisesti kykene kun sille ei asetuksia löydy?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 1 September 2022, 20:34

Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Digiboksin sisäisen muistin alustus on joskus

auttanut joihinkin ääniongelmiinkin

Digiboksin sisäisen muistin alustus

  1. Valitse digiboksin Menun Asetukset-valikosta: Asetukset > Lisäasetukset > Alusta sisäinen muisti.
  2. Toimenpide vaatii lapsilukon PIN-koodin (4 numeroa), jos olet sen asettanut digiboksillesi.

Ainahan voi kokeilla.

Minulla samanlainen ongelma. Digiboxi on hdmi kaapelilla televisiossa josta edelleen hdmi arc sonos beamiin. Samsung tv ääniasetus bitstream. Antenni tv:n ja television omat apit tuottavat dd 5.1, mutta mikään Elisan lähetys tai apit ei tuota muuta kuin pcm 2.0 Sonokselle asti. Elisaboxin ääniassetusten vaihtamisella ei ole vaikutusta.

 

Onko asialle jotakin tehtävissä, vai jääkö sonos kelvottomaksi elisaboxin kanssa? 

Päädyin itse siihen että Elisan boksi oli kelvoton Sonoksen kanssa.

Minulla oli ongelmia Sonoksen (arc) ja 5.1 äänten kanssa. Jos valitsin kotiteatteri-asetuksen viihde-boksista, huulisynkkaa en saanut millään toimimaan. Päivitin äskettäin TV:n uudempaan, jossa e-arc tuki ja siinä ongelmaa ei enää ole. Sonos appi näyttää ylen kanaville 5.1 ääniä ja huulisynkka kunnossa. Itselläni ongelma johtui tv:sta. Äänen voimakkuus kotiteatteri-asetuksella huomattavasti lujempi ylen kavavilla. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@J13P @mika123 Millaiset televisiot teillä on käytössä, ja mitkä Elisa Viihteen digiboksit?

Digiboksina on N7950 ja tv on lg:n g2 (aikaisempi oli lg:n b7)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kiitos vastauksesta @mika123. Laitoin tästä hieman tiedustelua eteenpäin, onko tässä jotain mitä meidän puolella voitaisiin tehdä asialle tai mistä tämä voisi johtua.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Yleistä vikaa meillä ei ole tiedossa Sonoksen soundbarien ja Viihteen boksien yhteensopivuudessa. Luultavasti tosiaan kyseessä on ollut tuohon vanhaan televisioon liittyvä asia.

Osallistu keskusteluun