Vastattu

Elisa Viihde Premium digiboxi


Onko muilla ongelmia Elisan digiboxin kanssa? 

Jatkuvasti kun yrittää katsoa sarjoja esim. Netflixistä tai Viaplaysta jää ruudun keskelle pyörimään latauskuvake. Kuvake ei lähde vaikka odottaisi kymmeniä minuutteja, vaan pysyy siinä niin kauan kunnes koko digiboxin tai vähintäänkin kyseisen ohjelman käynnistää uudelleen, usein ei häviä edes silloin. Niin kauan kuin latauskuvake pyörii, ei ohjelmaa pysty laittamaan pauselle, ei pysty kelaamaan, ei näy tekstityksiä, eikä mitään asetuksia voi muuttaa.

Toinen ongelma joka ilmenee ärsyttävän usein, on kaukosäätimen/vastaanottimen toimimattomuus. Välillä kun laitetta yrittää käynnistää kaukosäätimestä, ei tapahdu mitään. Vasta kun digiboxista irrottaa virtajohdon ja laittaa takaisin, onnistuu laitteen käynnistäminen normaalisti. 

En tiedä miten muille on tätä laitetta myyty mutta itselleni sanottiin että mikäli en suostu tästä maksamaan, en saa myöskään internettiä kotiini. Naurettavaa miten Elisan kaltainen yhtiö pakottaa asiakkaitaan ostamaan viallisia tuotteita. Mielenkiinnosta siis kyselen onko tämä vain yksittäistapaus vai yhtiön normaali käytäntö?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Keinotekoinen 21 June 2022, 08:49

Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Moikka @nimeton11111111111 ja tervetuloa OmaYhteisöön!

Elisa Viihdettä ei ole kyllä pakko ostaa, jotta saa internetin kotiinsa. Pelkkä nettiyhteys on totta kai mahdollista ostaa.

 

Olitko saanut ongelman kuntoon? Kuulostaisi näin alustavasti siltä, että ongelma johtuisi nettiyhteydestä - millaista nopeutta olet saanut nopeustestillä elisa.fi/nopeustesti sivun kautta, ja onko netti yhdistetty verkkokaapelilla vai langattomasti?

Ko. Premium digiboxsi ei avaudu kaukosäätimen virtapainikkeesta..pistoke pois rasiasta ja takaisin niin pelittää,tätä tehnyt useita kertoja.

Toinen kiusa,kun valitsee viaplaysta katsottavan elokuvan ja klikkaa aloita elokuva niin tulee ilmoitus,oho joku meni vikaan yritä uudestaan..jne kerran tai pari yritystä niin katselun aloittaminen onnistuu..Uusi kallis 5g reititin ZTE ostettu samaan aikaan Elisa Premium paketin kanssa kesällä

Elisan linkki asema tuossa lähellä,joten verkkoyhteydet lienevät kunnossa ellei iso naapuri 30 km päässä häiritse tekemisillään yhteyksiä  laitteini sijainti Lpr.

 

 

Käyttäjätaso 1

Käytän sekä Premium-boxia että televisiota boxin kaukosäätimellä. Joskus kun telkkari on pitkään päällä käyttämättömänä, se sammuu, mutta boxi jää päälle. Jos silloin painaa boxin kaukosäätimen virtapainiketta, se sammuttaa boxin ja käynnistää telkkarin ja kun painaa uudelleen virtapainiketta, se sammuttaa telkkarin ja käynnistää boxin. Noidankehän saa loppumaan painamalla virtapainiketta pitkään, jolloin molemmat sammuvat ja sen jälkeen homma pelittää taas oikein. En tiedä onko kyse samasta tilanteesta, mutta tämä nyt tuli äkkiseltään mieleeni 😃

Kiitos vinkistä,kokeilen sitä jossain vaiheessa..

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Asiantuntijavinkkinä (pro tip 💡; 🌡) ihan vaan näin kaiken varalta mainittakoon, että ainakin tämän Netgem N7950 -boksin (Elisa Viihde Premium) osalta monta ongelmaa vaikuttaa saavan pois päiväjärjestyksestä, kun boksia pitää pystyasennossa oikealla kyljellään (siis laitteen painonapiton kylki pöytätasoa kohden alaspäin) siten, että pohja saa täysin vapaasti huoneilmaa jäähdytykseen. Laitteen ainoat varsinaiset jäähdytysaukot ovat pohjassa, ja ilmatilaa pohjan ja pöytätason väliin jää normaalisti kovin vähän.

Tuon laitteen toteutuksen olen havainnut melko herkästi johtavan vähänkin pidemmän yhtäjaksoisen virran päälläoloajan myötä lievähköön ylikuumenemiseen, jolloin boksi saattaa sammua itsestään tai ainakin jumiutua. Näin on havaintojeni mukaan ollut siis ainakin huonelämpötilan ollessa luokkaa 19,5 … 21,0 °C. Sen sijaan pystyasennossa vapaasti hengittäen ongelmaa ei ole tullut vastaan. Boksi on näin toimimalla ihan kädelläkin tunnustellen selvästi viileämpi huolimatta siitä, että se olisi ollut pitkään aktiivikäytössä yhtäjaksoisesti (jopa hyvin monia tunteja pidempään kuin normaalissa vaaka-asennossaan.

Lisävinkki: Tarpeen mukaan boksin voi myös tukea esimerkiksi tv-tasoon kiinni vaikkapa sinitarralla, jos tuntuu, ettei tuenta muutoin riitä (itsellä esimerkiksi ihan vaan nettikaapelista pyöräytetyn kehän varassa aivan riittävä sellaisenaankin.)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Toinen vinkki: Minulla bokseina N7800 (siis 2 kpl) ja olen tehnyt niille korokkeet jotta ilma pääsee vaihtumaan pohjasta, on siis paksut kumiset tassut boksien alapuolella. Ei ole pahemmin ollut ongelmia. 😀

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +8

Toinen vinkki: Minulla bokseina N7800 (siis 2 kpl) ja olen tehnyt niille korokkeet jotta ilma pääsee vaihtumaan pohjasta, on siis paksut kumiset tassut boksien alapuolella. Ei ole pahemmin ollut ongelmia. 😀

Tuotakin testailin, mutta ei ainakaan N7950:lla (uudempi sekä mahdollisesti myös “lämpöpatterimaisempi” tapaus) vaikuttaisi niin hyvin auttavan kuin pystyasento, tai sitten pitäisi askarrella kovin korkeat jalat, jopa useita senttejä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Minulla kyllä Viihde Premium toimii hyvin vaakatasossa, eikä boksia ole tarve virittää kyljelleen vaikka olisi koko päivän päällä. Eikä tuo nyt mitenkään ihmeellisesti lämpene.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Kaikki elektroniikka toki lämpenee käytössä ja ilmanvaihto laitteessa pyrkii pitämään laitteen viilempänä. Noiden laitteiden ei kuitenkaan pitäisi aivan järkyttävän kuumiksi muuttua tai ainakaan sammua. Jos näin on, niin yhteyttä Elisan häiriöpuolelle. 🤔

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteystiedot/

Joskus itsellä tullut vastaan Elisa Viihde Classic (N7700 ja N7800) ja Elisa Viihde Premium (N7950) voivat lämmetä huomattavasti enemmän, jos ovat langattomasti yhteydessä ja langattoman yhteyden laatu on huono vs ethernet-kaapelilla kytkettynä. Näissä tilanteissa usein laitteelle on hyvä tehdä kertaalleen tehdasasetusten palautukset ja kytkee testimielessä pelkästään ethernet-kaapelilla kiinni. Jos ei lämpene yhtä kuumaksi, kuin ennen, niin kannattaa miettiä langattoman verkon osalta hommaa uusiksi. Uusia laitteita (esim. MESH-laitteita)  tai kokeilla olemassa olevien laitteiden uutta sijoittelua. 👍

Osallistu keskusteluun