Vastattu

Elisa Viihde Premium herjaa "langaton yhteys katkaistu", kanavat pimenee

  • 24 January 2023
  • 9 kommenttia
  • 444 katselukerrat

Käyttäjätaso 2

Elisa viihde premium hankittu joukukuussa. Ensimmäisen digiboksin kanssa kuva jäätyi, ääni katosi tai molemmat. Sitten boksi ei löytänyt langattomia verkkoja. Bootattu modeemi ja boksi, resetoitu molemmat, alustettu sisäinen muisti, palautettu tehdasasetukset, irroitettu virtapiuhaa ja lopulta soitettu tukeen. Tehty tuen kanssa samat aiemmin luetellut toimet, saatu toimimaan. Tuki kertoi, että nettiyhteys on epävakaa, jos ongelma toistuu, kehoitettu uusimaan modeemi. Koko ajan langaton verkko toiminut läppärillä ja puhelimella normisti. Ongelma toistui saman tien, tilattu modeemi Huawei Edge ONT WA8021V5. Vanha viihde boksi pelittänyt tämän aikaa normaalisti. Vaihdettu modeemi, ja viihde boksi ei löytänyt enää mitään verkkoja. Otin jälleen tukeen yhteyttä, todettiin että vika on viihde boksissa, uusi saapui postitse ja toimii normaalisti. Oli uusi softa ihan, edellisessä näkyi vanha. Nyt ongelmaa aiheuttaa että tv:tä katsoessa näytölle tulee "Yhteys katkaistu" kaikki kanavat pimenevät, "Yhteys langattomaan verkkoon muodostettu" mutta kanavat jäävät pimeiksi. Diagnostiikka sivulla Yhteyden tila loputtomasti "Odota hetki" -tilassa. Boksin virtajohdon irroitus 3min korjaa asian, mutta toistunut esim. tänä aamuna jo useamman kerran. Tapahtunut myös muina päivinä. Toinen mikä bygii on Netflix, yhteys katkeaa, tai ei jaksa ladata ohjelmaa, jäätyy lopulta siihen. Välillä boksi "reboottaa" itsensä. Toistuu tiettyinä aikoina jatkuvasti, välillä ei ollenkaan. Yhteys on ilmeisesti epävakaa, ja vaikuttaa ainoastaan viihde boksiin. En omista ethernet kaapelia, jolla kokeilla, ja periaatteessa langatonta yhteyttä haluaisin käyttää. Onko ratkaisua tähän?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi kuukuna 26 January 2023, 15:19

Katso alkuperäinen viesti

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Hmm, kuinkas pitkä etäisyys reitittimellä/modeemilla ja digiboksilla on? Onko välissä fyysisiä esteitä (esimerkiksi paksuja seiniä) tai vastaavia?

Käyttäjätaso 2

Laitteet on nyt vedetty piuhojen kanssa 1.5m päähän toisistaan, välissä pelkkää ilmaa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Aivan, kiitos vastauksesta. Ymmärsinkö oikein tästä vastauksestasi, että nyt oli digiboksit kytketty verkkokaapelilla? Oliko ongelma toistunut tämän jälkeen?

Käyttäjätaso 2

Juuri äsken kytkin verkkokaapelin digiboksin ja modeemin välille. Täytyy seurata toimiiko paremmin. Ideaalia olisi, että langattomasti toimisi, mutta ilmenee todella paljon ongelmia, ja näkyy ainoastaan Elisa viihteen kanssa. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Jees, seurailehan tilannetta ja kerro toki miten kävi, niin jatketaan tarvittaessa selvitystä!

Käyttäjätaso 2

Jep, verkkokaapeli modeemista digiboksiin toiminut moitteetta. Langaton yhteys aiheuttaa ongelmia Elisa Viihteeseen, muilla laitteilla langaton toimii normaalisti. Harmi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Tuo Viihdeboksi tuntuu olevan ihmeen “kranttu” langattomalle yhteydelle. Jos langaton yhteys katoaa hetkeksikin aikaa, niin boksi ei enää löydä signaalia. Itselläni on hyvä reititin (malli jota ei operaattorit myy) ja normaalikäytössä ei yhteyteen liittyviä ongelmia ole (ellei mystinen kanavalistaa päivitetään kuulu sitten tähän). Mutta jos käynnistää reitittimen uudelleen, niin boksi ei löydä yhteyttä. Boksin käynnistää uudeleen, niin verkko kyllä yleensä löytyy. Tämän vuoksi kannattaa harkita vakavasti wifi-ohjatun pistorasian hankintaa boksille, helpottaa uudelleen käynnistystä oleellisesti. 

Käyttäjätaso 2

Mielenkiintoista, ohjataanko sitä wifi-pistorasiaa siis puhelimella/tietokoneella? Käsitin, että tuota ostamaani Huawei Edge ONT WA8021V5 voi käyttää tukemaan wifi yhteyttä, on jonkunlainen Mesh-laite. Toimiikohan se minkä vaan modeemin kanssa yhteen vai ainoastaan samanlaisten mesh-laitteiden kanssa? Että niitä ripotellaan ympäri kotia ja jaetaan yhteyttä laajemmalle... Yritin laitteen ohjetta ymmärtää, mutta luovutin, helpompaa oli vaan laittaa se verkkokaapeli boksiin kiinni 😅

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

MESH-laitteita jos laittaa vaikka 2 kpl voi toisen sijoittaa TV:n lähelle ja siihen digiboksi piuhalla kiinni, toinen MESH-laite sitten sinne, missä laajakaistan “sisääntulo” on. MESH-laitetta ei kannata sijoittaa peltikaappiin, joita useiden kerrostalokämppien huoneistojakamot ovat.

Osallistu keskusteluun