Vastattu

Elisa Viihteen irtisanominen kesken määräajan

  • 16 September 2023
  • 55 kommenttia
  • 1141 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

55 kommenttia

Käyttäjätaso 7

No todetaan nyt kuitenkin , että toimii se Viihde mobiiliyhteydelläkin jossakin , mutta ei kaikkialla , kun taas kiinteällä toimimattomien osuus on selvästi pienempi. Toki sellaisiakin löytyy.

..

Itselläni on ollut kaikkien kolmen operaattorin boksit useampia vuosia aiemmin , mutta ei ole enää ja ihan hyvästä syystä. No eipä ole ensimmäistäkään määräaikaista sopimustakaan enää…

Nimimerkillä “kokemusta on digibokseista”. 😉

Vähän Off-topicia mutta minulla on kokemusta kolmen toimijan IPTV-bokseista, siis Maxivision, DNA ja elisa ja kaikki toimineet ihan hyvin. Maxivision ei enää ole käytössä johtuen kanavavalikoiman suppeudesta, itse boksi kyllä toimi hyvin. Telian boksia en ole kokeillut enkä aio kokeillakaan, muita suppeampi kanavavalikoima siiinäkin.

No joo, ei liity itse aiheeseen, kunhan vain sanoin ettei kaikki ole tyytymättömiä Elisan ja Dnan bokseihin.

Kysymys lienee siitä ettet saa niitä haluamiasi erikoiskanavia ilman noita boxeja ja sen takia olet valmis niistä maksamaan? Vai IPTV:kö on se juttu, jos huoneessa ei ole antennirasiaa saatavilla? Muussa tapauksessa en tiedä miksi ne haluat saada tuota kautta ja niin ettei niitä voi edes tallentaa ja perusmaksu on järjetön. Mutta aina joku on tyytyväinen valintaansa.

DNA:n boxi ja palvelu maksoi 10€/kk. Elisalla tarjoavat samaa yli tuplahinnalla. Kummassakaan tapauksessa en nähnyt mitään syytä maksaa tuollaista kuukausihintaa käytönnössä ei mistään lisästä itselle.  Kuitenkin täytyy olla vielä operaattoriboxin lisäksi joku toinen laite, että voi katsoa edes kaikkia yleisimpiä suoratoistopalveluita (joita saa muutaman tilattua jo pelkän turhan operaattoriboxin kuukausimaksulla). 

Erikoiskanavat on yksi syy, netin kautta peruskanavien tallennus toinen syy. Ja maksullisiakin kanavia pystyy tallentamaan, ei verkkoon vaan paikallisesti. Keinoja en ala tässä mainostamaan kuitenkaan. IPTV:ssä on sekin hyvä puoli että sen mukana noita maksukanavia saa sinnekin minne ei kaapeli kanna. Dnan boksilla ainakin saa yleisimpiä suoratoistopalveluita koska se toimii Androidilla, Elisallakin tosin osa suoratoistopalveluista mutta ei niin paljoa kuin Dnalla.

Juu pystyy tallentamaan maksukanavia, kuten pystyy suoratoistopalveluitakin, ei vaan kaikilta onnistu. Android-pohjaisille operaattoriboxeille on saatavilla kaikki samat sovellukset kuin muillekin AndroidTV/Google TV laitteille (kunhan ovat ajantasalla, jota yleensä ei ole), mutta valitettavasti näiden ohjelmistot on pilattu operaattorien toimesta muutenkin ja ne ei toimi kuten kuuluisi. Idea siis koko laitteesta menee siihen.

Elisa Viihde maksaisi nyt 24 kk sopimus: Kokonaishinta 551,76 €. Ei kiitos pitäisi saada aikapaljon ominaisuuksia mukaan ja palveluita, että olisi hintansa väärti!

Minulla ei ole autoa, en matkustele tai käy ravintoloissa tms. joten tv on minulle sellainen harrastus johon satsaan. Jokainen saa toki laittaa rahansa mihin haluaa, minä laitan sen tv-kanaviin ja -palveluihin.

Operaattorien unelma on että jokainen maksaa siitä puhelinliittymästä sen reilu 30€/kk ja viihde siihen päälle kaikille se parikymppiä kuussa :)

Kuten sanoit jokainen käyttää rahansa mihin haluaa, tuntuu vaan hurjalta maksaa yli 500€ sopimuskaudelta siitä, että pääsee tilaamaan sisältöä tuotteeseen. Lisäksi esim. kilpailijan tuotteeseen nähden yli kaksinkertainen hinta vaatisi jotain sisältöäkin katteeksi. Vähän kun maksaisi maitolitrasta 20€ ja vaikka siihen varaa oliskin, niin jotenkin se pahalta tuntuisi silti maksaa, kun vierestä saa saman sisällön eurolla.

Maxivision muuten vei IPTV kanavilla n. 8 megaa kaistaa, kun pinkin operaattorin boxi vei 2.5 megaa. Oli kyllä kuvanlaadussakin eroa maxivisionin hyväksi, vaikka pakkaus olisikin eri. Elisan Viihteestä en tosiaan tiedä, miten sijoittuu vertailussa. Ihan perus Antenni HD pesee kyllä laadussa silti molemmat (siellä on kyllä poskettoman vähän niitä HD kanavia ja muita ei voi edes katsoa enää).

No juu, eiköhän tämä riitä tällepäivälle tästä :)

Käyttäjätaso 1

Tämä asia ratkesi oikein mallikkaasti asiakkaan hyväksi 👍

Yhdessä sovittiin että kokeillaan vielä toista operaattoria ja ellei toimi silläkään tai käytössä tulee ongelmia, voidaan purkaa viihteen sopimus. 

 

Sain myös vahvistuksen sille arvailulle että 3g verkon purku on osasyy asiaan. Ja koska tänne ei ole tiedossa parannuksia Elisan verkkoon, tämä riittää purkuperusteeksi. 

 

Ei tarvinnut edes suuttua puhelimessa, ainakaan vielä 😅

Käyttäjätaso 7

Tämä asia ratkesi oikein mallikkaasti asiakkaan hyväksi 👍

Yhdessä sovittiin että kokeillaan vielä toista operaattoria ja ellei toimi silläkään tai käytössä tulee ongelmia, voidaan purkaa viihteen sopimus. 

 

Sain myös vahvistuksen sille arvailulle että 3g verkon purku on osasyy asiaan. Ja koska tänne ei ole tiedossa parannuksia Elisan verkkoon, tämä riittää purkuperusteeksi. 

 

Ei tarvinnut edes suuttua puhelimessa, ainakaan vielä 😅

No sepä hyvä. Toivottavasti meidän “taustatuesta” oli jotakin apua.

Käyttäjätaso 7

Mobiiliverkon käyttäjiä on enemmän, kuin kiinteän ja videota katsovat "kaikki". Mobiilin päätelaitteet eivät vieläkään tue multicastia, saattaa kertoa siitä, että aika on ajanut tarpeen ohi.

Unicast kuormittaa verkkoa, mutta jatkuvasti keksitään uusia pakkaustapoja kaistantarpeen pienentämiseksi.

Tarkkoja lukuja ei ole antaa, mutta verkossa liikkuu kertaluokkaa enemmän Youtubea, Netflixiä, Areenaa ja Tiktokia kuin IPTV-lähetysten striimejä. Niistä se kuorma ja "ruuhka" verkkoon tulee. Kaikki unicastia.

Onhan se vähän noinkin.

Suoratoistojen käyttö kasvaa ja voipi olla , että Viihteen kaltaisten palvelujen suosio ei enää paljon kasva , kun ne samat palvelut saa jo aika moneen laitteeseen halvemmalla.

Osallistu keskusteluun