Kysymys

IPTV kanavat näyttää häiriötä kuvassa aina kohtauksen vaihtuessa

  • 22 marraskuu 2020
  • 2 kommenttia
  • 238 katselukerrat

Hei

Tällainen ongelma on ollut jo pitkään, ja tekee katsomisesta ja myös ohjelmien tietokoneelle nauhottamisesta DVBViewerillä todella häiritsevää.

Elikkä häiriötä ei ilmesty koskaan kesken itse kohtauksen, vaan kun esimerkiksi kuvakulma vaihtuu ja suurinosa kuvasta päivittyy, eli ns keyframen kohdalla. Häiriö näkyy aina kuvan alalaidassa koko leveysmitalla ja on yleensä noin 1/5 kuvan korkeuden mittainen alue. Kuva korruptoituu, näyttää lomittelujäljet ja jää jumiin näyttämään samaa aluetta jonkun puoli sekuntia - sekunnin.

Tätä saattaa tapahtua välillä harvemmin, mutta välillä jopa 10-20 kertaa puolen tunnin mittaisen ohjelman aikana.

Ongelma näkyy Netgemin digiboxilta katsoessa ja myös silloin kun otan kanavan IP-osoitteen ylös ja katson DVBVieweriltä tai VLC:ltä, eli ei ole laitevika, vaan tulee suoraan toistosta.

Käytössä Arriksen TG2492s kaapelimodeemi 250M yhteydellä, ja yhteys toimii niin että Elisalta tulee valokuitu rivitalon päärakennukseen, josta yhteys jaetaan asukkaille coaxin kautta.

Kaapelimodeemin signaaliarvot ovat hyväksytyissä rajoissa myös. Niissä oli aikaisemmin liikaa signaalivahvuutta downstreamissä ja liian vähän upstreamissä, josta soitinkin Elisalle ja huoltomies tuli säätämään päärakennuksesta arvot kohdalleen ja laitettiin välipalikka modeemin ja antennijohdon väliin, joka tasottaa arvoja 6db:llä.

Tässä on myös sellainen juttu, että IPTV kanavat näkyi paljon vakaammin kun käytössäni oli VDSL yhteys Elisalta hankitun Huawei modeemin kanssa, joten tuntuu että tämä kuitu päärakennukseen ja siitä coaxilla kotia -ratkaisu on huonontanut huomattavasti kanavien vakautta. Tai sitten kyseessä on Arriksen purkki.

Välillä myös huomaan että joissakin esim. mainoksissa on aina samassa kohtaa korruptoitunu framet, esim Fox HD:lla Family Guy mainos on katseluajasta riippumatta aina samassa kohtaa kuva rikki. Se nyt voi olla eri ongelma, mutta ajattelin mainita.

Onko Elisalla IPTV kanavien levityksessä verkossa jotain häikkää kun näin käy, onko kukaan muu huomannut vastaavaa?


2 kommenttia

Tuli mieleen lisätä vielä että tietokone ja Netgem digiboksi ovat kummatkin verkkokaapelilla kiinni Arriksessa, että ei ole kyse langattomasta verkosta joka aiheuttaisi nykimistä. Pidän mahdollisimman monet laitteet aina piuhalla kiinni.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Pahoitteluni että tämä jäänyt  seulasta vastaillessa :( Hmm… Eipä mitään yleistä tuollaista ole tiedossa ja itse en langattomasti käytellen huomannut vastaavaa Arriksen netillä, tosin Arris oli vain modeemina eli osaltaan vähän muuttaa yhtälöä :thinking:  Mistä mieleen, onko sulla mitään ihmeempiä säätöjä tehtynä Arriksen asetuksissa vai onko se ihan tehdasasetuksilla?

Osallistu keskusteluun