Vastattu

Kotinetti pätkii

  • 12 November 2022
  • 7 kommenttia
  • 242 katselukerrat

Käyttäjätaso 4

Kiukuttaa. Täällä käväisi zte 5G reititinkin, mutta ei kummempaa eroa huihaihin. No perjantaina asennettiin Kotinetti, toimii varmuudella ja tulevaisuudessa ja ihan valokuitukaapelin veroinen! Just. Eilen tv ohjelmasta kerran tekstit pois, palautin samoin kuin ennenkin. Tänään lauantaina läppäriin kolme kertaa offline tila (ennen klo 19) ja tv yht’äkkiä kokonaan purppuraksi: ei internetyhteyttä.

Keväästä kestäneiden vaikeuksien jälkeen minä en enää kestä yhtään pylpyrää enkä sitä, jos yhteys ei ole sitä mitä luvataan.

Mitä te suosittelette kun täällä hajosi nelisen vuotta antenni tai johdot tjmv? Silloin päädyin elisaviihteeseen vähän senkin takia kun antenni ammattilaiset sanoivat niiden häiriöistä, puut ja lehdet ja lämpötilat ja silleen. No ajattelin, että helpommalla pääsee kun ottaa netin kautta. Nyt ei enää tunnu siltä. Täällä kuitenkin ollaan Elisan mukaan ideaalissa lähiössä, masto lähellä ja signaalit vahvat. Mutta kun - niin kuin usein olen heillekin sanonut - että tänä keväänä alkoivat vaikeudet. Tähän asti ei viiteen vuoteen valittamista. - Minä en sen enempää tiedä, mutta en aio jatkaa kyllä tätäkään.

Mihin minä vaihdan, että tv näkyy? Lähiössä. Ja mitenkähän minä pääsen eroon näistä elisan sopimuksista?


EDIT 14.11.2022 // muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -draakki

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Keinotekoinen 15 November 2022, 08:16

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Varmaankin on parasta kysellä, mitä toisilla

operaattoreilla on tarjolla.

Tuolla ohjeita vanhasta eroamiseen:

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/ohje/irtisanominen/

Elisan palveluiden ja liittymien irtisanominen.

Useimpien tuotteiden ja palveluiden irtisanominen

onnistuu OmaElisassa. 

 

Käyttäjätaso 4

Tottahan tuo. Ja omien sopimusten kesto löytyy tietysti omaelisasta.

Lähinnä nyt miettinyt tuota tv:tä - jos antennit kuitenkin toimii ja ei toimii riippuen puiden lehdistä ja muusta. Mikä olisi paras tapa? Kuitenkin mennyt semmoseksi, ainakin minulla, että katson vain ykköstä, harvoin muilta kanavilta minua miellyttävää. Mutta cmore suoratoisto on nyt tällä hetkellä paras britboxin ansiosta. Tarvitsenko siis lainkaan elisaviihteen digiboxia? jos tv:n kenkkuilut johtuu siitä? Jos vaan liittää chromebookin töllöön? Läppäreihin sai ainakin joskus myös kaukosäätimen.

Huom. Mummulla mietintämyssyä pakottaa.

Eläkeläiselle aika kovat maksut kuitenkin.

Käyttäjätaso 7

Lähinnä nyt miettinyt tuota tv:tä - jos antennit kuitenkin toimii ja ei toimii riippuen puiden lehdistä ja muusta. Mikä olisi paras tapa?

 

Toimiko antenni-tv hyvin vai huonosti ennen kuin antennijärjestelmä hajosi? Oliko valittamista, vai hylkäsitkö sen vaihtoehdon vain myyjän puheiden vuoksi?

Käyttäjätaso 4

Toimi kyllä hyvin ennen kuin tapahtui täydellinen katkos. Johdot tulee mielestäni aika hankalasti yläkerrasta ja välikaton läpi, yritin niitä silloin seurata.

Minä en ihan yksinkertaisesti jaksaisi enää tätä jahkaamista.

Nyt vasta luin täältä ja asiakaspalvelusta vastausta, koska taas meni tv kesken elokuvan ja sitä ennen läppäriin offline tila. Tänään vain kerran, mutta tänäänkin taas!

Hienoo pitkää ohjetta taas resetoidaan sitä sun tätä ja meshiä ja möshiä - täydellisesti toimivaan kapineeseen. Juu ja he on tutkineet, että kauheen on vahvat signaalit ja sitä sun tätä.

Sen sanon, että jokin on ratkaisevasti muuttunut. Nyt on pitkälti yli 10 vuotinen asiakassuhde kääntynyt epäluottamukseksi. Ja ellei näitä elisan yhteyksiä enää saada kuntoon niin mitä niillä sitten tekee! En ainakaan kallista digi juttua - kiukuttaa niin että sanat hukassa - halua eläkkeestä maksaa.

Käyttäjätaso 7

Jaahas.

Ensinnäkin, Elisa on pörssiyhtiö, sillä ei ole tunteita, eikä sinunkaan kannata ajatella näitä juttuja tunteella vaan järjellä. Asiakasuskollisuudesta ei palkita, päin vastoin - parhaat tarjoukset annetaan firman vaihtajille (tuleville ja lähtijöille).

Toisekseen, mieti tv ja netti erikseen. Ne ovat eri palveluita, ja vaikka katsoisit tv:tä netin kautta, sitä palvelua ei tarvitse hankkia samasta paikasta kuin netti.

 

Jos sinne ei ole saatavilla kiinteää nettiyhteyttä, hanki mobiilinetti siltä operaattorilta, jonka mobiilinetti toimii siellä parhaiten. Testaa tilanne prepaid-liittymillä tai vaikkapa kaverilta lainatulla liittymällä.

TV:n osalta, jos tosiaan katsot lähinnä tavallisia kanavia, vaihtoehdot ovat

  • antennijärjestelmän kunnostaminen. Lähtisin siitä, että pyytää ammattifirman tarkastamaan tilanne ja antamaan tarjous korjaustyöstä
  • tv:n katsominen netin kautta älytelevisiolla, johon saa kanavien omat sovellukset (esim. Yle Areena)
  • tv:n katsominen netin kautta perinteisellä televisiolla & Google Chromecast tai Apple TV -laitteella (taidat tarvita jonkun naapurinpojan avuksi käyttöönottoon)
  • joku nettitv-palvelu, kuten Elisa viihde

Noissa keskimmäisissä vaihtoehdoissa pitää huomata, että osalla mainoskanavista (mm MTV3:n kanavat) suorat nettilähetykset ovat maksullisen tilauksen takana, ja vain osa ohjelmista on katsottavissa (maksutta) jälkikäteen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moi @äitiliini, ikävä kuulla kotinetin pätkimisestä! Varmistuksena, oliko kotinetin pätkimistä tutkittu meidän vikapuolemme kanssa vielä? https://elisa.fi/asiakaspalvelu/soittakaa-minulle/ 

Suosittelen katsomaan tuota vielä vikapuolemme kanssa, löytyisikö heiltä joku ratkaisu ongelmaan 🙂

Käyttäjätaso 4

Kovasti saanut neuvoja asiakaspalvelustakin, kiitos. En tajunnut, että nytkin pitää resetoida ja pelata johtojen kanssa koska sanottiin, ettei itse tarvitse tehdä mitään nyt on kaikki laitteet asennettu ja kunnossa. Siitäkin syystä ja asennuksen hinnasta suutuin tosi paljon. Pelkkä meshin resetointi ei riittänyt, eilen irrotin PoE johdon n 10 sekunniksi, resetoin sekä meshin että digiboxin. Eilen ei katkoksia, paitsi läppäriin yksi offline tila ilmoitus, ne eivät kestä kuin muutaman sekunnin ja palaa itsellään. Tv lähetykset katkoitta myös tänä aamuna aamutv.

Jännityksessä elän, koska luottamus meni.

Tällä hetkellä kaikki hyvin.

Osallistu keskusteluun