Vastattu

Kuva ja ääni katoaa telkkarista

  • 3 October 2023
  • 12 kommenttia
  • 552 katselukerrat

Kunniamerkki +1

Hei

Ongelma on sellainen että yhtäkkiä tv pimenee.Tilanteessa digiboksissa palaa sininen valo eli se on päällä ja televisiokin on päällä koska kun painen virtanäppäintä  digiboksin merkkivalo vaihtuu punaiseksi ja tv sammuu.Kun painan virtanäppäintä uudelleen ohjelma palaa ruutuun.Samaa on tapahtunut aikaisemmin ehkä pari kertaa kuussa.En oikein tiedä mistä purkaa tlilannetta.Modeemissa näyttäs palavan intrnet valo.

 

EDIT: 4.10.2023 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi. -Burnett

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi mathil 6 November 2023, 14:22

Katso alkuperäinen viesti

12 kommenttia

Kunniamerkki +1

Hei mulla tuli itsellä mieleen että ongelmana on tv.Vaikea testata kun tv antennin sisäänotto on pimeänä.Sitä ei enää muistakaan että on tv olemassa kun aikaisemmat ongelmat ovat olleet joko digiboksissa tai modeemissa.

vanhus

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Olisikohan mahdollista, että televisio menisi "käyttämättömyyden" vuoksi lepotilaan?

 

Kannattaa kurkata television asetuksista, onko siellä jonkinlainen asetus lepotilaa tai automaattista sammutusta varten. Jos on, ne kannattaa ottaa kokeeksi pois päältä.

 

Mikäli televisiossa on käytössä lepotila tai automaattinen sammutus, sillä on yleensä jokin kiinteä aikamääre, esim. 2h tai 4h. Televisio tulkitsee, että laite on ollut käyttämättä, jos television omasta kaukosäätimestä ei paineta mitään painiketta tänä aikana. Televisio ei ymmärrä sitä, että käyttäjä voi edelleen katsella televisiota ja ohjelmalähteenä toimii jokin muu kuin televisio itse.

 

Jos televisiossa ei mitään tällaisia asetuksia ole käytössä, voi ongelma olla myös digiboksin päässä. Toki ei ole poissuljettua, että televisiossa itsessään olisi ongelman aiheuttaa. Etenkin, jos sen antennin sisääntulo on jo valmiiksi tippunut pois pelistä.

Kunniamerkki +1

Hei

tänään kokeilin kiertää digiboksin ottmalla kuvaa tv antennin kautta ilman digiboksia.En saanut kuvaa.Tv asetuksissa lähteenä oli TV eikä HDMI 1/WELHO kuten digiboksilla.En saanut kuvaa.Enkä ole sitä kautta saanut kuvaa pitkään aikaan.Teenkö jotain väärin vai onko yhteys ainoastaan Elisan kautta koska talossa Elisan reititin.Ymmärsin samalla että turhaan sitä antennijohtoa digiboksista seinään pidän kun kuva tulee aivan muuta kautta joten irroitin koko antennijohdon.Sillä ei varmaan pitäisi olla mitään merkitystä mutta pistin päivällä yhden aikaan tv:n auki eikä mitään pätkimisiä ole tullut.Klo on nyt illalla kahdeksan. Eilen kun käynnistin tv:n en meinannut saada kuvaa millään.Ehkä netissä oli ongelmaa kun boottasin digiboksin kaikki käynnistyi.Mutta niitä katkoja tuli sitten useita pitkin iltaa.Tätyy nyt seurata tilannetta.

vanhus

 

Kunniamerkki +1

Hei,

Aion nyt tosiaan seurata tilannetta.Tajusin vasta äsken että eihän sieltä televisiosta ilman digiboxia tule mitään.En tiedä olenkohan palauttanut tehdasasetukset joskus koska kanavaluettelo on tyhjä.Täytynee tv:n kanssa lähteä aivan alusta.Turhaan syytin antennipistoketta seinässä. Palaan asiaan kun joskus joskus olen saanut testattua tv:tä ilman digiboksia.

vanhus

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Jos televisioon palauttaa tehdasasetukset, kanavat joutuu virittämään uudelleen.

Myös television sopivuus tarjottuun signaaliin on hyvä selvittää.

Vanhimmat televisiot pystyivät näyttämään antennijohdosta vain analogisia kanavia, joita ei enää enää ole.

Ensimmäisissä digitelevisioissa oli usein yksinormiviritin joko DVB-T tai DVB-C. DVB-T malli toimii ainoastaan antennitalouksissa ja DVB-C-malli ainoastaan kaapelitalouksissa.

Uusissa televisioissa onneksi on yleensä DVB-T & DVB-C moninormivirittimet.

Käyttäjätaso 7

Uusissa televisioissa onneksi on yleensä DVB-T & DVB-C moninormivirittimet.

Uusissa taitaa olla jo lähes poikkeuksetta DVB-T/T2 & DVB-C/C2 virittimet ja joissakin myös DVB-S/S2.

DVB-T2 on antenniverkossa käytössä HD-kanavilla. Tietääkseni DVB-C2 ei ole Suomessa käytössä kaapeliverkoissa. No voi olla jossakin , en tiedä. DVB-S/S2 virittimet ovat satelliittivastaanottoa varten.

Kunniamerkki +1

Kiitos palautteesta,

Luulisin että mulla on moninormivirittimet. Nyt toistaiseksi katson kuinka usein vika ilmaantuu.Kun kaikki on tullut Elisan digiboksin kautta on unohtunut koko tv:n käyntiin virittely.Mutta onneksi ohjeet on tallella.

vanhus

Kunniamerkki +1

Hei,

Minulla toimi kaikki hyvin reilun viikon.Mutta nyt ongelma palasi eli tv kuva ja ääni häviää.Nyt tämä kaikki tuntuu palautuvan muutaman kuukauden takaiseen tilanteeseen jossa valitin modeemin Zyxel 3927 ongelmista.Eli tässä on joka päivä ainakin kerran tilanne että Wlan verkko katoaa.Tv kuva ja ääni häipyvät ja netti katoaa tietokoneesta.Kuitenkin sininen internet valo palaa modeemissa välillä jatkuvasti välillä hakien verkkoa.Verkko ei palaudu ennenkun boottaan modeemin.Digiboksissa palaa myös sininen valo eli se ei sammu vaikka verkko katoaa.Aikaisemmin ongelmat katosivat kun vaihdoin modeemin paikkaa toisessa huoneessa olevaan pistokkeeseen.Nyt ongelmat jatkuvat tästä toisestakin pistokkeesta.

Alan itse uskoa että vika liittyy jotenkin puhelinkapeleihin minkä kautta data tulee modeemiin.Ehkä täytyy pyytää Elisaa  vähän mittailemaan mittailemaan 

vanhus

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

@mathil Tuosta ehdottomasti kannattaa pirautella meidän vikapalvelun puolelle, niin saadaan asiaa käytyä läpi! 😊

Kunniamerkki +1

Kiitos Snouppi.Vähän odotinkin vahvistusta mietteilleni näistä ongelmista

vanhus

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Kiitos Snouppi.Vähän odotinkin vahvistusta mietteilleni näistä ongelmista

vanhus


Hyvä juttu, jos tästä sai @mathil uskallusta pirauttaa Elisan häiriöilmoituksiin asiasta 😊

Yhteystiedothan löytyy täältä (vikailmoituksia otetaan vastaan 24/7, asiakaspalvelun aukiajan ulkopuolella samasta numerosta vastaa numerovalinnan jälkeen aina suoraan vianrajauksen asiakaspalvelija) tai voit varata myös soittoajan lomakkeella täältä aiheella Häiriöilmoitus (muut) 👍🏼 

Jos ja kun asia selviää, päivitäthän myös tänne miten asiassa kävi! 🙏🏼

Kunniamerkki +1

Terve,

Lopulta sain soitettua Elisan häiriöilmoitukseen ja sieltä tuli samana aamuna kaveri mittailemaan mun puhelinliitäntöjä.Hän sanoit että data tulee liian nopeana pistokkeeseen ja se aihuttaa edellä kuvailemani häiriöt.Siitä on nyt noin viikko ja ainakin toistaiseksi kaikki on toiminut hyvin.Kiitos vaan kaikille ja mukavaa loppusyksyä ja alkutalvea.

vanhus

Osallistu keskusteluun