Skip to main content

Määräaikainen Elisa viihde-palvelu ja boksi 80+ eläkeläiselle

  • 7 July 2024
  • 5 kommenttia
  • 285 katselukerrat

Kuvittelin kai eläväni taikamaassa, jossa tarpeet ja realiteetit oikeasti kartoitetaan. Tällä kertaa Hämeenlinnan Goodmanin elisa koijasi viime keskiviikkona ikäihmistä määräaikaisella Elisaviihteella ja boksilla tietty. Asennuspalvelukin on tulossa kuun puolivälissä laittamaan pelit ja vehkeet kuntoon. Asiakas oli mennyt doronsa kanssa liikkeeseen kysymään neuvoa, kun “puhelimensa ei toiminut”. Hän on niin pihalla tietotekniikasta, että saa hädin tuskin avattua sähköpostin tietokoneellaan, saati osaisi sammuttaa kännykkänsä, jos se menee jumiin. Ja sitten myydään viihdettä. Mielestäni ko. toiminta tilanteessa on ollut moraalitonta, koska asiakas ei selvästi ole edes ymmärtänyt mitä on tilaamassa, saati osannut kertoa, mitä hänellä jo on tai ei ole kotona. Hän ei ole osannut oletetun myyntipuheen aikana kertoa, ettei hänellä ole tietokoneeseen liitettyä nettitikkua parempaa nettiyhteyttä kotona. Toisin sanoen ei langatonta verkkoa tai minkäänlaista nettikaapelointia koko taloudessa.

Voihan sitä kai tuosta hänen dorostaan sitten jakaa verkon viihdeboksille niin kuva näkyy paremmin kuin antenniverkosta HD-lähetyksenä. “TV näkyy paremmin viihdeboksilla” oli myyntipuheen sisältö ikäihmisen itsensä kertomana, kun tiedustelin häneltä, miksi on tehnyt määräaikaisen sopimuksen ja minkälaisen palvelun hän kuvittelee ostaneensa. Ei osannut kertoa muuta kuin on tainnut mokata. Niinpä.. Taloudessa on ennestään jo tallentava HD-boksi, joten on hieman haastavaa ymmärtää tämän viihdeboksin lisäarvo. Asiakkaan TV ei ole 4K-kelpoinen, joten Viihteen 4K-testilähetyksistä ei pääse nauttimaan kuin helppokäyttöisellä dorolla.

 

Mielestäni myyntitapahtumassa on mennyt moni asia pieleen. Epäilen, että myyntijulle/-tytti kuulee tästä heti maanantai-aamuna (Tähän loppuun syvä huokaus). 

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Tässäkin taas taitaa päteä soveltuvin osin wanha pohjalainen sanonta: “Kaupanteko perustu aina huijaukseen, etenkin autokauppa”. Tuntuu  Elisan “torimarkkinointi” olevan melkoisen aggressiivista. Taannoin oli kotipaikkakunnallani markkinatapahtuma, ja Elisan koju siellä näytti olevan. Paljon oli viihdeboksilaatikoita teltan sisällä odottamassa uusia uhreja.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Ikävä kuulla tällaisesta! 😥 Sopijan kannattaa ottaa yhteys asiakaspalveluun asian selvittämiseksi. 

Käyttäjätaso 7

Ikävä kuulla tällaisesta! 😥 Sopijan kannattaa ottaa yhteys asiakaspalveluun asian selvittämiseksi. 

Joopa joo. Olen aika monta vuotta seuraillut aiheeseen liittyviä keskusteluja ja näitä tapauksia putkahtelee tasaiseen tahtiin. Joka kerta Elisa vakuuttaa , että käyttäytymistä muutetaan ja em. menettely ei ole heidän ohjeistuksensa mukaista.

Olisi ihan toivottavaa , että asia otettaisiin vakavasti myös Elisalla ja luovuttaisiin ko. markkinointitavasta.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Tällä tapauksella on happy end. Asiakas kävi omaistensa kanssa paikan päällä Goodmanin myymälässä selvittämässä tapausta. Kuulemani mukaan ihan asiallisessa ja hyvässä hengessä ilman vänkäystä saivat tilauksen ja asennuksen peruutettua. Kiitos iltavuorossa olleelle naisoletetulle (Taru?). Kuluttajan tappioksi jäi ainoastaan osa viihteen kuukausimaksusta näiltä päiviltä, kun viihdepalvelua olisi voinut käyttää muilla päätelaitteilla. 

Oppirahat maksettuaan sovittiin, ettei ko. henkilö asioi enää yksin teletoimijoiden kanssa myymälässä tai ständeillä. Ihan vaan varmuuden vuoksi. ;)

 

Käyttäjätaso 7

Yksittäistapaus.

[/sarcasm]

 

Oppirahat maksettuaan sovittiin, ettei ko. henkilö asioi enää yksin teletoimijoiden kanssa myymälässä tai ständeillä. Ihan vaan varmuuden vuoksi. ;)

Tämä hyvä. Mutta kannattaa saman tien laajentaa myös muihin kaupustelijoihin.

“Meillä poika / tytär / lapsenlapsenlapsi / serkunkumminkaima hoitaa nämä jutut” on ihan pätevä vastausmalli kaikkiin tarjouksentekoehdotuksiin, oli sitten kyse viihteestä, keittiön remontista tai lomaosakkeesta Karibialla.

Osallistu keskusteluun